Yıkama programı bittikten sonra çamaşırların sıcak olması durumunda, bu durum çamaşırların sıcak suda durulandığının göstergesidir ve genellikle soğuk su giriş hortumunun yanlışlıkla sıcak su musluğuna bağlanmış olmasından kaynaklanır.
Eğer 60 ile 90 Santigrat derece arasında bir sıcaklıkta yıkama yapıyorsanız makineniz sıcak su ile yıkama yapar. Bu durumda çamaşırların sıcak çıkması normaldir.
· Yaşamış olduğunuz durum bir arıza değildir. Çamaşırları yıkadığınız programdaki son adım sıcaksa çamaşırlarınız sıcak, soğuksa soğuk çıkacaktır. Bu durum kullanılan program ile ilgili bir durumdur.
Suyun sıcaklık seviyesini anlayabilmeniz için çamaşır makinesinin arka tarafında yer alan kirli su boşaltma hortumunu eliniz ile kontrol etmeniz gerekmektedir. Kirli su boşaltma hortumunun sıcak olması makinenizin sıcak su ile yıkama yaptığı anlamına gelir.
Çamaşır makineniz sıcak su musluğundan gelen sıcak suyu almıyorsa yıkama programını veya yıkama derecesini yanlış seçmiş olabilirsiniz. Ayrıca makinenin arkasında yer alan su giriş hortumu yanlış bağlandıysa, kıvrıldıysa ya da su giriş filtreleri tıkandıysa sıcak su almama sorunuyla karşılaşabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Suyun ilgili sıcaklığa ulaştırılması için makinenin bazı parçalarının doğru şekilde çalışıyor olması gerekir. Makine suyu ısıtmıyorsa akla gelen sorunların başında makinenin rezistans arızası gelir. Suyun ısıtılması rezistans ile sağlanır. Rezistansın değiştirilmesi ya da kireçlendi ise temizlenmesi gerekebilir.
Sıcaklık derecesi düşük bir program, kısa program veya yünlü yıkama programı seçmiş olabilirsiniz. Elde Yıkama, Günlük / Hızlı 14', Yünlü gibi özel programlarda makineniz düşük sıcaklıkta yıkama yapar. Çamaşırlarınıza zarar vermeyecek programlarda sıcaklığı yükseltebilirsiniz.
Makinelerin görevlerini yerine getirmeleri aşamasında ana parça olarak yer alan rezistansın arıza yaptığının anlaşılması ise son derece kolaydır. Çamaşır makinenize elektriğin ulaşmasına karşın eğer istenen su ısısı oluşmuyor ise rezistansta arıza var demektir.
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Biz yine de ortalama değerlerle devam edelim. Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Renkli çamaşırlar genellikle 40°, 30° ve soğuk suda yıkanabilir.
Anormal Sesler: Makine çalışırken garip sesler duyuyorsanız, bu da ana kartta sorun olduğunu gösteren bir belirti olabilir. Işıkların Anormal Davranışı: Çamaşır makinesinin üzerindeki göstergeler veya aydınlatmalar anormal bir şekilde yanıp sönüyorsa veya hiç yanmıyorsa, ana kart arızası olabilir.
Buzdolabı, bulaşık, çamaşır makineleri, banyo şofbenleri, çoklu prizler, elektrikli ısıtıcıların yangınlar açısından tehlike oluşturduğuna dikkati çeken Şengöz, bu tür eşyaların, ısının genleşmesi ya da büzüşmesi sırasında çıkan akım sonucu yangınlara neden olduğunu kaydetti.
Çamaşır Makinesi Rezistans Sensörü : Çamaşır Makinesinde, kazanda yer alan ve ısıtma görevini gerçekleştiren rezistans sensör parçasıdır.
Kumaş türüne bağlı olarak, 800 ila 1200 rpm arasındaki sıkma devri çoğu normal giysi için uygundur. Bu devir aralığı, çamaşırlarınızın çoğunu yeterince sıkarak hızlı bir kuruma sağlar.
Makinenizdeki kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar (yaklaşık 40 cm), en çok 100 cm yukarıda olması gerekir. Yükseklik bu oranların altında veya üstündeyse makine sıkma işlemi yapmaz. Ayrıca tahliye hortumu gidere bağlı ise tıkanmış olabilir.
Bu durumu önlemek için seçtiğiniz yıkama programlarına uygun ağırlıkta çamaşır yükleyerek makinenin içinde eşit şekilde dağıtmaya dikkat edin. Tahliye hortumunun yüksekliğinin, makinenin kendi boyuna yakın olması gerekiyor. Yükseklik bu oranların altında veya üstündeyse makine sıkma işlemi yapmaz.
Dolayısıyla en çok ısıtıcı gibi elektrikli ev aletlerinde rezistans teli kopması gibi sorunlar meydana gelmektedir. Rezistans tellerinin üzerinde yoğun bir elektrik akışı gerçekleştiği için teller zorlanmakta ve bir süre sonra kopmaktadır.
Rezistans arızasında ürüne elektriğin geldiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Elektriğin ürüne ulaşmasına karışık rezistansın beslenmesi gereken enerjiyi alıp ısının oluşumuna yer vermemesi rezistansta arıza olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu durum da ise rezistans tamir işlemi yapılamaz.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Önden ve üstten yüklemeli ünitelerimiz, soğuk su hattı kullanılarak kurulmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Teknik olarak makinelerimizin giriş vanaları 65°C'ye kadar sıcaklıklardaki su için tasarlanmıştır ancak yıkama programları her zaman sıcak su kullanmaz ve yıkama için kullanılan su da tekrar soğutulamaz.
Arçelik Çamaşır Makinası Rezistans Uzun Tip - 137.50 TL + KDV.
Soğuk Suyla Yıkayın
Renkleri gereği solmaya müsait olan koyu renkteki çamaşırları soğuk suyla yıkayarak kumaşta bulunan lif dengesini koruyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri