Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır.
Çamaşırları beyazlatır. Bir maddeyi beyazlatır veya ağartır, amacı onun rengini çıkarmak veya açmaktır. Çamaşır suyu, oksidasyon yoluyla bu etkileri yapan bir kimyasal maddedir.
Çamaşır suyu, ev ve iş yerindeki birçok yüzeyi mikroplardan arındırmak, banyonuzu temizlemek ve evinizin tertemiz kokması için kullanılabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Çamaşır suyu ürünleri kendinizi sağlıklı ortamlar da güzel bir yaşam sunmanızı sağlar. Çamaşır suları kullanım alanları oldukça geniş bir kitleye sahip olan temizlik ürünleri arasında yer alır. Öyle ki zeminler üzerinde oluşan kirlerin giderilmesinin yanı sıra mikropların öldürülmesinde de oldukça etkilidirler.
Hijyenik ev temizliği alanında Türkiye'nin en çok tercih edilen ev temizliği markası1 Domestos, mikropları %99.9 oranında öldürürken kireç oluşumunu da 3 kata kadar engelleyen Domestos Maksimum Hijyen ile sevdiklerinizi korumanıza yardımcı oluyor.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Bulaşık makinesi ise çamaşır suyu kullanımına uygun bir deterjan değildir. Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla makinenin iç aksamına zarar verebilir.
Ev ve iş yeri gibi çevre temizliğinde çamaşır suyuna mutlaka su eklenerek kullanılması gerektiğini belirten Öztürk, "Çamaşır suyunu 1'e 10 oranında suya karıştırmak çok önemli. Daha fazlası akciğerlere ve diğer hassas mukozalara, göz gibi zarar verebilir. Daha azı ise antiseptik özellik taşımayacaktır.
Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin. Sifonu çekin. Kireç oluşumundan ötürü oluşan inatçı sarı lekeler varsa kireç çözücü ürünlerinden yardım alın.
Daha temiz olması için farın iç kısmına da çamaşır suyu kullanarak temizleyiniz. Eğer daha önce çamaşır suyu ile far temizleme yapmadıysanız bilen birinden yardım alınız. Ya da başka far temizleme yöntemleri uygulayabilirsiniz. Uygulama yapmak için ise nemli bir bez ve çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Temizlik uzmanları, tuvaletinizde ve çoğunlukla banyonun her yerinde çamaşır suyu kullanmamanız konusunda beklenmedik bir uyarıda bulunuyor. Temizliğinden yana emin olduğumuz çamaşır suları, büyük bir risk barındırıyor.
Domestos biyosit ruhsatlı çamaşır sularında bulunan sodyum hipoklorit yani halk arasında bilinen adıyla klor, temas ettiği mikropların protein yapılarını bozar. Bu sayede bakteri ve virüsleri yok ederken sizi de tuvaletlerden yayılan hastalıklardan korumaya yardımcı olur.
Suyu dezenfekte etmek için kullanılacaktır. Elde edilen %1 lik çözelti ile içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunun sağlanması için 19 Litre Damacana suya 3 çay kaşığı kadar ekleyip 30 dakika bekledikten sonra kullanılmalıdır.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Tuvalet temizlerken en fazla kullanılan malzeme çamaşır suyudur. Çamaşır suyu tuvalet için yapılan temizliğin daha kalıcı olmasını sağlar. Özellikle kirli ve nemden küflenmiş tuvaletler için çamaşır suyunun mutlaka kullanılması gerekir.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Çamaşır suyu ve sirkeyi karıştırmak; solunduğunda cildinize, gözlerinize, boğazınıza ve ciğerlerinize ciddi zarar verebilecek klor gazı oluşturur ve “hasar” ifadesi burada aslında üçüncü derece yanıkları ifade ediyor. Çamaşır suyunu ya da sirkeyi klorla karıştırmak ve herhangi bir şeyle karıştırmak önerilmez.
ÇAMAŞIR SUYU + SİRKE = ZEHİRLİ KLOR GAZI
Bu ikili temizlik açısından iyi bir dezenfektan oluşturur, fakat asla yan yana kullanılmamalıdır. Çünkü ağartıcıya (çamaşır suyu) zayıf asit (sirkede bulunan asetik asit zayıf bir asittir) eklenmesi durumunda toksik klor ve kloramin buharları açığa çıkar.
Domestos Yüzey Temizleyici, salon, mutfak, banyo gibi evinizin tüm yüzeylerinde %100 temizlik sağlar. Kir, yağ ve yüzey lekelerini çıkarır. Temizlik sonrası iz, toz, kalıntı bırakmaz ve her odada uzun süren ferahlatıcı kokusu kalır. Seramik, ahşap, mermer gibi yüzeylere zarar vermeden temizler ve lekesiz hijyen sunar.
Domestos çamaşır suyu seçeneklerinin her biri zeminden, mutfak bezlerine; bulaşık süngerlerinden tuvaletlere, banyo zeminlerinden fayanslara, küvetlerden klozetlere kadar her yerde arzu ettiğiniz temizlik ve hijyeni sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri