Ilık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Dilerseniz az miktarda sirke de kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
İki litre ılık suyun içerisine bir çay bardağı arap sabunu ekleyerek duvar silme suyunuzu oluşturmanız mümkündür. Duvarını sileceğiniz alanın büyüklüğüne göre su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bir çay bardağı arap sabunu miktarını da buna göre ayarlayabilirsiniz.
Ilık suda çözülen bulaşık yıkama deterjanı, duvar lekesini çıkarmak için ve genel temizlik için yeterlidir. Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz.
Duvar silmeye başlamadan önce bir elektrikli süpürge veya süpürge yardımıyla toz ve büyük kir parçacıklarını temizlemek önemlidir. Sonrasında ise ılık su ve hafif bulaşık deterjanıyla hazırlanan temizlik solüsyonunu nemlendirilmiş bir bez veya sünger ile duvarı nazikçe silmek gerekmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Duvar temizliği, evin genel temizlik rutininde önemli bir adımdır. Bu rutinde Asperox Çok Amaçlı Temizleyici kullanabilirsiniz.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
Gelelim şimdi duvardaki zor lekelerin nasıl çıkarıldığına… İzopropil alkol alın ve leke kaybolana kadar pamuklu bir bezle ovalayın. Bu işe yaramazsa, saç spreyi kullanmayı deneyin ve son olarak ortaya çıkan dalgaları temizlemek için saç spreyi kullanın. Aseton da deneyebilirsiniz.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Tüm bu sorunlar için doğru ürünler kullanarak duvarları kolaylıkla temizlemek mümkün. Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
– ¼ çay kaşığı beyaz sirke ekleyin. – Ardından bu su ile duvarlarınızı sopalı bir fırça ile fırçaladıktan sonra mop yardımı ile silin. – Kullanacağınız mop ya da bezin beyaz ve tüy bırakmayan bezlerden olmasına dikkat edin. Ayrıca mikrofiber bezlerde duvar temizliği için uygundur.
Karbonat ve Sirke
1 litre suyun içinde, 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezi nemlendirin. Duvardaki yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla çok rahat temizleyebilirsiniz.
Kirler yumuşadıktan sonra bulaşık deterjanı ile su karışımıyla duvarlar silinir ve kirlerin tamamen yok olduğu görülür. Temizlenen duvarların daha geç kirlenmesi için temizlendikten sonra nişastalı su ile duvarların silinmesi iyi olacaktır.
“Saten boyalı duvar nasıl silinir?” sorusunun cevabı dikkat ve özende saklıdır. Bu duvarlar temizlenirken hassas zeminler için üretilen pamuk özlü deterjanlar kullanılabilir. Saten boyalar sert fırçalarla ve çizme ihtimali olan malzemelerle değil yumuşak temizlik bezleri ile temizlenmelidir.
Miss Arap Sabunu ile tüm duvarlarınızı gözle görülmeyen bakterilerden arındırmak için birkaç defa sabun ve su karışımı ile ıslatıp iyice sıktığınız bezinizle silebilirsiniz. Miss Arap Sabunu ile duvarlarınızı temizledikten sonra mutlaka duru suyla temizliğinizi tamamlayınız.
En temiz ev ve ofis ortamları için cif bir temizlik ürünü olarak idealdir. Duvarların boyanamaması durumunda silerek temizliğin sağlanması tercih edilebilmektedir. Duvarlarda silinir boya kullanmak sık sık boya yapmak istemeyen ya da boya yapma durumu olmayan kişiler için uygun bir yöntemdir.
Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için çoğunlukla terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerleri içeren kimyasalların kullanılması gerekir. Bu kimyasallar yağlı boyayı çıkarmak için çok etkili olurken, aynı zamanda orijinal renginin diğer yüzeyini, özellikle parke zemini ve halı lekelerini de çıkarabilir.
Duvar kağıdı temizliği yaparken sirke kullanacaksanız sadece beyaz sirkeyi tercih etmelisiniz. Çünkü diğer sirke çeşitleri yüzeyde renk atmasına neden olur. Desenli duvar kağıdı temizliği için de beyaz sirke başarılıdır. Sararmış duvar kağıdı temizliği için ise karbonatlı suyu tercih edebilirsiniz.
Öncelikle bir silgi ile duvardaki çizikleri silin. Silgi ile kalem çiziklerini sildikten sonra bir bezin üzerine bir kaç damla bulaşık deterjanı dökün. Ardından yumuşak hareketlerle bu deterjanı lekelerin üzerine yaydıktan sonra silmeye başlayın. Son olarak temiz su ile duvarı temizleyin.
Bunun için; 2 su bardağı su, 1 su bardağı beyaz sirke ve yarım çay bardağı limon suyunu bir kovada karıştırın. Temiz bir bezi bu karışımda ıslatarak duvarlarınızı nazikçe silebilirsiniz. - Temizlenebilir duvar kağıtlarınız varsa bir kovaya ılık su ve deterjan ekleyin.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
“Cam silme suyuna ne eklenir?” sorusunun yanıtlarından biri olan bulaşık deterjanı, kolay cam silme uygulamalarından birini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri