Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Çamaşır yumuşatıcı olarak sirke kullanmak isteyenler öncelikle elma sirkesi ya da beyaz sirke tercih etmelidir. Bu sirke çeşitlerinin herhangi birinden bir çay bardağı kadar alınarak çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne her yıkamadan önce eklenmesi sonucunda çamaşırlar yıkandıktan makineden yumuşacık çıkar.
Lavanta Yağı çamaşırlarınıza hoş koku, yumuşatıcı ve. antibakteriyellik katacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
* Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. * Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Vernel Supreme Elegance yumuşatıcı ürününü kullanarak kıyafetlerinizde Fransız parfümü esintisini hissedebilirsiniz. En güzel kokan yumuşatıcı ürünleri arasında yer alan bu ürün, uzun süre kalıcı olan bir koku sunar. Konsantre olarak üretilen bu yumuşatıcı, daha fazla yoğunluk vadeder.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Kışlıkları kaldırırken naftalin gibi soluması çok zararlı ağır kimyasallar olmadan da güve ve haşerelerden korunmak mümkün. %100 Saf Sedir Uçucu yağını bir koton parçasına veya ahşap koku toplarına yedirerek, eşyalarınızı koyduğunuz saklama ünitelerine yerleştirmeniz yeterli.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyunuz. Sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştiriniz. Çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırınız. • Sağlığınız için el, yüz, vücut ve gıda maddelerinin temizliğinde kullanmayınız.
Çamaşır parfümleri farklı kokularda doğal olarak üretilen temizlik malzemeleridir. Çeşitli sebeplerden dolayı tercih edilir ve kullanım alanları oldukça geniştir.
Makine arızaları, bazı özelliklerinin çalışmaması ya da kireçlenme sorunu gibi etkiler çamaşırlarınızdaki kötü kokunun nedeni olabilir. İyi bir temizlik için deterjanı makinenin deterjan gözüne, yumuşatıcıyı da yumuşatıcı için ayrılmış bölüme koymalısınız.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır. Özelikle kumaş yüzeylerde kalıcı etkisiyle ferahlığını çok net hissedeceksiniz.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Yataklarınızın ve yorganlarınızın üzerine bolca karbonat dökerek bir süre bekledikten sonra elektrikli süpürge ile temizleyin. Bir süre bekledikten sonra karbonat buralardaki rutubete sebep olan nemi emecektir. Böylece rutubet kokusunun hafiflediğini ya da tamamen yok olduğunu görürsünüz.
Lavanta Kesesinin içerisine bir miktar elyaf ya da pamuk konularak kokunun uçması önlenir.
Çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne kimyasallardan üretilen çamaşır yumuşatıcılarının yerine dört-beş damla lavanta yağı ekleyerek temiz kokan çamaşırlar elde edebilirsiniz.
Lekeli Çamaşırlar: Lekeli bölgeye ürünü uygulayarak makineye yerleştirin. Beyazların 60 derece renklilerin 40 derecede yıkanması önerilir. Daha zor lekeler için makinenin deterjan gözüne 1 kapak daha ürün ilave edin. Elde yıkamada leke üzerine ürün dökülür az miktar sıcak su ilave edilip beklenir.
* Lavanta yağının güzel ve keskin kokusunu bilmeyen yok. Lavanta yağını sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ekleyin. Uyku tutmayan kişiler için sakinleştirici özelliği olduğu olduğundan rahat bir uyku çekmenize de katkı sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri