Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız cam temizliğinin püf noktaları yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Mevsimlerden dolayı kirlik oluşmuş ise dış cephe temizliği 1 gün sürer. Ayrıca firmanın ekip sayılarına göre de değişiklik gösterir. Genelleme yapacak olursak dış cephe temizliği 1 ile 5 gün arasında sürebilir.
Çoğunlukla 3 ya da 6 aylık periyotlarda dış cephe temizliği yapılması tercih edilir. Dış cephe temizliği esnasında herhangi bir sorun yaşamamak için çoğu kurum tatil günlerinde temizliğin yapılmasını tercih eder. Ayrıca dış cephe temizliği için doğru zaman belirlenirken hava durumu da dikkate alınmalıdır.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Mutfak dolaplarını düzenli olarak temizlemek önemlidir. Üç ayda bir detaylı temizlik yapılması, mutfak dolaplarının hijyenini korumaya yardımcı olur. Dolapların iç ve dış yüzeylerini haftada bir nemli bir bezle silmek, günlük temizlik için yeterlidir.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
el izi bırakmayacak cam silme suyu tarifi vericem. boş ve yıkanmış. 1 sprey şişesine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 1 yemek kaşığı bulaşık makinası parlatıcısı. 1 yemek kaşığı elma sirkesi. ve 2 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz. ve çalkalıyoruz.
2 su bardağı sıcak su. bir çorba kaşığı beyaz sirke. bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. ve karıştırıp uygun bir sprey şişesine boşaltıyoruz. bu karışımı ister aynalarda. ister duşakabin camında. isterseniz de camlarınızda kullanabilirsiniz. spreyledikten sonra.
Camların Temizlenmesi:
En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir. Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir.
Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir. Pamuklu bezler, daha sert bir yapıya sahiptir ve cam yüzeylerde çizik oluşma riski daha yüksektir.
Camlarda leke kalmaması için önemli olan püf noktalardan bir tanesi camların kapalı havalarda ya da akşam saatlerinde silinmesidir. Güneşin cama vurduğu vakitlerde cam silinirse muhtemelen üzerinde lekeler kalacaktır. Cam silerken durulama işleminde sirke kullanılması da camların parlamasını sağlar.
Cam, pencere, ayna silmek için hazırladığınız suyun içerisine biraz çamaşır yumuşatıcısı karıştırın. Bu karışımı temizleyeceğiniz alana uygulayın ve sonuç mükemmel! Nasıl parlak ve tertemiz olduğunu sizde fark edeceksiniz.
Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın. Bu karışımla da camlarınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.
Ve son olarak da temiz bir kurulama beziyle camın ıslaklığı geçene dek, temiz olduğundan emin olduğunuzda cam silme işini tamamlamış olursunuz. Pratik bir yöntem istiyorum diyorsanız boş bir cam-sil püskürtücü içerisine ılık su, biraz sirke ve bulaşık deterjanı koyup bezle silerek daha pratik cam silebilirsiniz.
Suya tuz ekleyebilirsiniz
Cam silme suyuna tuz eklediğiniz takdirde tuz, aynı şampuan gibi hem camları kolay silmenize yardımcı olur hem de parlamasını sağlar.
Hafif köpürterek kullanacağınız arap sabunu ya da normal sabunla da cam temizliğinizi yapabilirsiniz.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
ELMA SİRKESİ İLE CAM TEMİZLİĞİ
Evi dezenfekte etmek içinde çok kullanılır. Camlarda bulunan lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir. - Daha önce kullandığınız boş bir sprey şişesi varsa içine yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirke ve geri kalanı su doldurup iyice çalkalayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri