Cansın isminin özellikleri İsmin kökeninin Farsça yada Türkçe olduğu düşünülüyor. 3. Cansın ismi Kur'an-ı kerim'de geçmemektedir. 4. Cansın isminde 2 adet sesli harf bulunmaktadır.
Türk Dil Kurumu'na göre Cansın isminin anlamı şöyle; Sevgi dolusun, sevilmeye değersin, dostsun, sevgilisin" anlamında kullanılan bir ad.
Can ismi Farsça kökenli bir isimdir.
Can ismi tevazu, heyecan ve sadakati çağrıştırır. Duygusal, sezgisel, yaratıcı ve sevecen olan Can ismindekiler, güvenilir, çekici, alçakgönüllü ve yardımsever olurlar. Bu güçlü sezgi birçok yöne uygulanabilir, örneğin mükemmel bir psikolog, yaratıcı bir sanatçı veya zeki bir iş adamı olabilir.
Genelde Arapça kökenli olan isimler Kuran' da yer almaktadır. Emre isminin kökeni Türkçedir.
İlgili 35 soru bulundu
Yunus, Arapça kökenden gelme bir kelimedir.
Deniz, Türkçe kökenli unisex bir isimdir. Deniz ismi Kur'an'da geçmez fakat dinen caiz olduğundan konmasında herhangi bir sorun bulunmaz. Deniz isminin TDK sözlük anlamı ise yer kabuğunda genellikle çukur olan bölümlerde oluşan tuzlu ve oldukça büyük olan su kütlesi olarak karşımıza çıkar.
Alevi deyişleri içinde can sözcüğü yoğun olarak geçmektedir.
İslam'a ve diğer semavi dinlere göre insan beden ve ruh olarak ikiye ayrılır. İnsanı hayata bağlayan bedeni değil ruhudur. Can kelimesi de yüzlerce yıldır ruh ve hayat manasında kullanılmaktadır. Can isminin diğer anlamı ise güçtür.
Türkiye'de Can ismini kullanan 148.764 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Can ismini kullanan 35.949 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Can ismini kullanan 14.318 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Can ismini kullanan 25.052 kişi bulunmaktadır.
can - Nişanyan Sözlük. Farsça cān جان “yaşam” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Orta Farsça gyān “ruh, yaşam” sözcüğünden evrilmiştir.
Can ismini koymak caizdir.
Genellikle cinlerin atası veya cin türü anlamında kullanılan bir terim. Duyularla idrak edilemeyen ve insanlar gibi ilâhî emirlere uymakla yükümlü tutulan varlık türü.
Fars kökenli olan isimlerden biri Can ismidir. Hem kız hem de erkek çocukları için kullanıma uygun lan bu isim anlamları ile pek çok kişiyi etkilemektedir. TDK kurumuna göre bu ismin anlamları arasında hayat, güç, dirlik ve gönül anlamları yatmaktadır.
Aslı Türk halklarına dayanan Kaan ismi, "yönetici" ya da "Kralların Kralı" (Khagan) anlamına gelmektedir.
Cani Kime Denir? Halk arasında yaygın olarak ve ayrıca Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit, cani kelimesinin anlamı, 'Gaddar veya acımasız kimse' şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda vicdanı olmayan ve başka insanlara acımasız bir şekilde zarar veren kişiler adına bu kelime kullanılır.
Ferit Devellioğlu'nun Osmanlıca Türkçe sözlüğünde “can” kelimesinin karşılığı şu şekildedir: 1. can, ruh. 2. hayat, yaşayış. 3. gönül.
Tasavvufî bir terim olarak can insan ruhu mânasına geldiği gibi nefs-i rahmânî ve tecelliyât-ı ilâhîden kinaye olarak da kullanılmıştır.
Ateş ismi, Kur'an'da geçen isimler arasında yer almıyor. Bu nedenle de pek çok anne ve baba bu ismin caiz olup olmadığını merak ediyor. Ateş ismi, Ku'an-ı Kerim'de geçmese de dinimizce caiz olan isimler arasında yer alır. Bu nedenle de ebeveynler gönül rahatlığı ile çocuklarına bu ismi verebilir.
Bir zikir ayini olan “cem”i ibadet hayat- larının merkezine alan Alevîler, temel İslâmî ibadetler olarak bilinen namaz, oruç, hac vb. ibadetleri de kendilerince yorumlayarak bütün ibadet telakkîlerini tarikat hayatı kalıplarında şekillendirmişlerdir.
Farsça kökenli olan Yaren isminin anlamı karşımıza "yakın arkadaş, dost" olarak çıkar.
Farsça kökenli bir isim olan Mirza, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasında yer alır.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Defne ismi, bilinen en eski yazılı kaynaklardan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Sözcük Yunanca kökenlidir. Kaynağı Yunan Mitolojisindeki anlatılara dayanmaktadır. Bu isim yüzyıllardan bu yana saflığın ve masumiyetin simgesi olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri