Yeni binyıla, Cat 5e güncellemesiyle girse de yenilik bayrağını bir sonraki nesil Cat kabloya devretmeye hazırlanan Cat 5'in peşinden, 2002 yılında Cat 6 piyasaya çıktı.
2008 yılında CAT 6 kablolar CAT 6A'ya evrilirken 250 Mhz olan test şartlarını 500 Mhz'e taşıdı. CAT 5 ve CAT 6 kablolar arasındaki en bariz fiziksel fark büküm aralıklarında ortaya çıkıyor.
Cat 6 kablolar Cat 5/5e kablolara göre daha iletkendir ve yapı olarak daha uzun metrajlara veri iletebilmeleri mümkündür. Cat 6 kabloda bulunan dış parazit koruması Cat 5 kabloda bulunmaz. Buna ek olarak Cat 6 kabloda, kablonun dolaşmasını önleyen bir ayırıcı ve parazite karşı alüminyum folyo da bulunmaktadır.
Cat 6: Evlerinde yüksek hızlı internete sahip olmak isteyenlerin tercihidir. Aynı zamanda küçük ve orta ölçekli iş yerlerinin de tercihidir. Cat 7: Yüksek performansa sahip olduğu için veri merkezlerinde, büyük iş yerlerinde, güvenlik ve veri iletiminin ön planda olduğu kurumlarda kullanılan bir kablodur.
Yazmıyorsa da öğrenmenin tek yolu var. Kablonun dış kabuğunu soyup bakmak. İnce kabloların arasında plastik ayraç oluyor kablo boyunca CAT6 kablolarda.
İlgili 42 soru bulundu
Kategori 7 kablo veya Cat 7 kablo, gigabit hızında veri taşıyan bir kablo türüdür. ISO / IEC 11801 standardı ile ilk defa 2002 yılında üretilen kategori 7(sınıf F) kablo Cat 6 ve Cat 6a'ya göre daha fazla bant genişliği ve daha yüksek veri akışı sağlar.
Cat 5, 6 ve 7 Arasındaki Farklar Nedir? 1- Cat 5 kablo cat 6 kabloya göre daha ince ve yumuşak tellere sahiptir. 2- Cat 5 kablonun veri iletimi, cat 6 kablo ve cat 7 kabloya göre daha kısadır. 3- Cat 6 kablo, cat 5 kabloya göre daha yüksek veri akışı sağlar ve parazitlerden daha az etkilenir.
Ethernet kabloları, günümüzün hızlı ve güvenilir internet bağlantılarının önemli bir bileşenidir. Cat 5, Cat 6 ve Cat 7 gibi farklı kategorilere ayrılan bu kablolar, evlerde, ofislerde ve veri merkezlerinde kullanılır.
CAT5E kablolar en fazla 1000 Mbps hıza ulaşırken en yakın teknoloji olan CAT6 10.000 mbps hıza kadar ulaşabiliyor!
Kategori 6 kablo veya Cat 6 kablo, gigabit hızında veri taşıyan bir UTP kablo türüdür. Cat 5 kablo ile karşılaştırıldığında daha yüksek veri geçişi sağlar ve yabancı sinyallerden daha az etkilenir. Cat 6 250mhz'e kadar yüksek performans sağlayabilir.
Cat 5 kablolar daha düşük bant genişliğine ve veri hızlarına sahipken, Cat 6 ve Cat 7 kablolar daha yüksek performans sunar. İhtiyacınız olan bant genişliği ve veri hızlarına göre bir seçim yapmalısınız. Ekranlama Türü: Cat 5 kablolar genellikle ekranlama içermez, Cat 6 kablolar ekranlamaya sahiptir.
CAT 6, Genellikle internet için kullanılan bir kablo çeşidi olarak bilinmektedir. Özellikle profesyonel düzeyde oyuncuların başta tercih etmesi gereken kablolardan biridir. Zira CAT 6 kablo sayesinde 10 Gbps 'e varan yüksek bir performans elde etmek mümkün olacaktır.
Cat 6 kablo kullanmanız daha sağlıklı olucaktır. Cat 6 kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Cat6 kablodaki + şeklindeki yalıtkan kısım kısa devre olmasını önler. Cat6 diğer kablolara göre daha hızlı ıletim gücüne sahiptir.
CAT6 kablo yani Kategori 6 kablo, Ethernet tabanlı bilgisayar ağlarında kullanılan ve gigabit hızında veri taşıma kapasitesine sahip çift bükümlü bir UTP kablodur. CAT6 kabloları bir standart olarak 2002 yılında kullanılmaya başlamış ve yaygın olarak kullanıcıların yöneldiği bir kablo standardı haline gelmiştir.
CAT8 kablo, ağ bağlantılarında kullanılan bir Ethernet kablosu türüdür. CAT8, son derece yüksek hızlarda veri iletimi sağlamak için tasarlanmış en yeni ve gelişmiş bir kablo standardıdır. CAT8 kablolar, önceki Ethernet kablosu türlerine göre daha yüksek bant genişliği sunar.
Kategori 6 (CAT6) Ethernet Kabloları
Kategori 6 kablolar, saniyede 1 Gigabit olan CAT5e kablolarının bant genişliğine ulaşmak için 250 MHz frekansı kullandılar, ancak tam mesafe standardı olan 100 metreye ulaşabildiler.
Cat6 kabloların 10 gigabit Ethernet desteğine sahip olması ve fiber kablolarınsa ulaşabileceği maksimum hızı 1 gigabit ethernettir. Hız konusunda da bu iki tür kablo arasında farklılıklar bulunmasının sebebi de cat6 kabloların 250MHz'ye kadar çıkabilen frekans değeridir.
Veri Ağları: Cat 6 kablo, veri ağlarında yaygın olarak kullanılır. Özellikle ofis binaları, kurumsal ağlar, üniversiteler, okullar ve halka açık alanlarda bulunan ağ altyapıları için tercih edilir. Cat 6 kablo, yüksek hızlı veri iletimi ve veri yoğunluğu olan uygulamaları destekler.
Fiber optik kablolama, bazen cat6 ve diğer yapısal kablolama sistemlerinden tamamen farklı olan optik fiber olarak adlandırılır. Bunun nedeni, optik fiberin, sinyalleri iletmek için bir elektriğin aksine ışığa dayanarak çalışmasıdır.
Ağınız için 40 Gbps hızına sahip CAT.8 kablosu! Güçlü yama kablosu herhangi bir DSL hızı için kullanılabilir ve ağa bağlı herhangi bir cihazı bağlayabilir. 10/ 100/ 1000/ 10000/ 25000/ 40000 MBit Ethernet ağları için idealdir.
CAT6 kablo ile 10 Gbps'e varan yüksek bir performans elde etmek mümkündür. CAT6 kablodan yüksek performans alabilmek için 100 metreden fazla kullanmamak gerekir. 100 metreden fazla kullanıldığı takdirde performans düşüklüğü yaşanacaktır. CAT6, RJ45 denilen konektörler kullanılır.
Cat 8 kablo, genellikle 25/40 Gigabit Ethernet ve hatta 100 Gigabit Ethernet gibi yüksek hızlı veri iletimini desteklemek için tasarlanmıştır. İşte Cat 8 kablonun bazı özellikleri: Bant Genişliği: Cat 8 kablo, oldukça geniş bir bant genişliği sunar.
Aralarındaki temel fark, Cat6a'nın Cat6 kablolarından daha uzun mesafelerde 10GBASE-T'yi destekleyen 10 Gbps hızında veri iletebilmesidir. Cat6a, Cat6'nın performansını artırmasının yanı sıra, parazite karşı koruma yeteneğini de geliştirir.
Cat6 kablo 10BASE-T , 100BASE-TX (Hızlı Ethernet), 1000BASE-T / 1000BASE-TX (Gigabit Ethernet) ve 10GBASE-T (10-Gigabit Ethernet)için uygun bir standarttır. Cat 6 4 çift tellidir, dış kaplamasına göre kendi içerisinde değişkenlik gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri