Çatı izolasyon malzemeleri denildiğinde, su yalıtımı amaçlı kullanılan asfalt ve bitüm bazlı sıvı malzemeler, membranlar, boyalar ile pah bantları, mastik gibi yardımcı materyaller akla gelmektedir. Bunun dışında çatı kaplama malzemeleri olarak fayans döşeme, kiremit gibi malzemeler de kullanılmaktadır.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Çatı membranları arasında yer alan bitümlü su yalıtım membranları, uzun ömürlü bir malzeme seçeneği olmaktadır. Tamamen kuru olan bir yerde bitüm esaslı levhalarla beraber uygulanır. Ardından şaloma yardımıyla yüzey üzerinde eritilir ve çatıyı boşluk bırakmayacak şekilde kaplamak için yuvarlanır.
En İyi İzolasyon Malzemesi Hangisidir? Isı yalıtımında; eps levha, xps levha, taşyünü, camyünü, askı pimleri ile güzel sonuçlar elde edilir. Su yalıtımında ise; bitümlü membran, çatı levhaları, osb levha, çatı çıkış kapakları, mahya bantları, İtalyan şaloma, süzgeçler, pvc kiremit altı malzemeleri kullanılmaktadır.
Su yalıtım malzemeleri, çatı yalıtımında en çok tercih edilen malzemelerdir. Su yalıtımında kullanılan membranlar; su geçirmez kaplama, poliüretan su geçirmez kaplama, poliüretan sıvı membran çatı yalıtımında tercih edilir.
İlgili 24 soru bulundu
Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
Çatı izolasyonu nasıl yapılır sorusuna en etkili cevap yine poliüretan sprey köpüktür. Özellikle maliyetlerin yükseldiği günümüz dünyasında enerji verimliliğine katkı sağlayan poliüretan sprey köpük mobil araçların alana taşınmasıyla yapılır. Kapalı hücreli özelliği sayesinde eşi benzeri olmayan çatı izolasyonu sağlar.
Çatı katının tavan, duvar ve zemin bölgelerinde yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Cam elyafı, taş yünü veya poliüretan köpük gibi etkili yalıtım malzemeleri tercih edilebilir. Yalıtım, ısı kaybını önler ve iç mekanın sıcaklığını korur.
Bunun için belli sürelerde çatının bakımı yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde çatı su akıtıp evin rutubet olması veya yağmurlu havalarda su sızdırması gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bunlarla karşılaşmamak için mevsim geçişlerinden önce uygun zamanlarda çatı su izolasyonu bakımını yaptırmalıyız.
Çatı kaplama malzemeleri arasında en iyi bilinen ve en çok tercih edilen malzeme, kiremittir. Braas Kiremit de yüksek üretim teknolojisi, sağlamlığı ve estetik profil yapısı sayesinde dünyanın farklı iklim kuşaklarında kullanılan, güvenilir bir çatı kaplama malzemesi olarak tercih edilmektedir.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Çatı ısı yalıtım ürünleri, Xps levhalar, taşyünü levhalar, camyünü şilte, mineralyün levha, eps gibi ürünler tercih edilir.
Çatılarda akma sorununa karşı kullanılacak en kaliteli malzemelerin başında bitümlü oluklu levhalar, bitümlü oluklu kiremitaltı levhaları ve bitümlü su yalıtım membranları gelmektedir. Su yalıtımında uzmanlaşmış kadroların çatı aktarımı için ilk tercihleri her zaman bu ürünlerden yanadır.
Yalıtım Levhaları: Yalıtım levhaları, su yalıtımının yanı sıra ısı ve ses izolasyonu sağlamak amacıyla kullanılır. Genellikle polistiren veya poliüretan malzemelerden yapılan bu levhalar, düz ya da şekilli olarak bulunur ve farklı kalınlıklarda mevcuttur.
2021 Hazır izolasyon Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı izolasyon levhası m2 birim fiyatı 45.00TL + KDV, 4 cm hazır izolasyon levha fiyatı 51.00TL + KDV'dir. 5 cm izolasyon levhası 57.00TL +KDV'dir. Mantolama malzemeleri fiyatları 6 cm için 63.00TL + KDV'dir.
Su yalıtımı işlevine sahip olan malzemeler, kullanılacakları yere göre kendi içinde çeşitli kategorilere ayrılır. Böylece dilediğiniz alanı su geçirmez hâle getirmenize yardımcı olur. Ürünler arasında poliüretan, çimentolu kaplama, lastikli asfalt, membran ya da PVC su yalıtımı malzemeleri olduğunu görebilirsiniz.
Sarfiyat. 1 mm kalınlık için yaklaşık 1.1 kg/m2 sarfiyat ile kullanılmalıdır. Yapının maruz kaldığı su etkisine göre 6 mm kalınlığa kadar uygulanabilir. Isı yalıtım levhalarının yapıştırılmasında 2.0 kg/m2 sarfiyat ile kullanılmalıdır.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Beton dökümü esnasında iki beton arasına su ile şişen sızdırmazlık bandı ( Örnek; Weber Swell Tape, Su tutucu bant ) mutlaka kullanılmalıdır. Betonun su geçirmemesi binanın da aynı şekilde suya karşı mukavemetli ve dayanıklı olması, küf ve rutubetin engellenmesi demektir.
Tavan ısı yalıtımlarında genellikle en çok kullanılan yalıtım malzemesi cam yünüdür. Tavan yalıtımı işleminde, döşemeye serilmektedir. Uygulama yapılırken cam yününün suyla temas etmesi önlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri