Çay ağacı yağı tırnak, saç, ciltle ilgili sorunların giderilmesinde tedaviye destekleyici olarak kullanılır. Deodorant, gargara ve böcek kovucu gibi nedenlerle de tercih edilebilir. Varsa cilt sorunlarının yatıştırılmasına yardımcı olurken cildin genel görünümünün iyileşmesinde etkilidir.
Ayrıca deodorant, böcek kovucu veya gargara olarak kullanılabilir. Topikal olarak kullanıldığında, çay ağacı yağı belirli cilt durumlarını tedavi edebilir veya cildinizin genel görünümünü iyileştirebilir. Ancak çay ağacı yağı direkt olarak cilde uygulanmamalıdır.
Çay ağacı yağının kullanımı oldukça basittir. Tek başına da bir kulak çöpü yardımı ile sivilce ve lekelerin üzerine çay ağacı yağını sürebilirsiniz. Bunun yanı sıra bal ile çay ağacı yağını karıştırabilirsiniz. Burada iki tatlı kaşığı bal için 5 damla çay ağacı yağı yeterli olacaktır.
Çay ağacı yapraklarının ezilmesi ile elde edilen yağ, cildi yenileyici özelliği sayesinde cilt bakım ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Yüzyıllar boyunca geleneksel bir ilaç olarak kullanılan yağ; akne, tırnak mantarı, kesik, böcek ısırıkları tedavisinde de uygulanır.
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Çay ağacı yağı yüze nasıl sürülür sorusuna kullanım şekline göre cevap vermek yerinde olur. Eğer yüzdeki sivilceler için kullanılacaksa 2 çay kaşığı doğal bal ile 5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın ve bunu sivilceli yüzünüze sürün 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Çay ağacı yağı, 45 gün süreyle günde iki kez kullanıldığında etkili bir sonuç elde edilebilir.
Bunun dışında çay ağacı yağının göz çevresinde kullanılmaması da gerekiyor. Göz çevresi cildin geri kalanına oranla çok daha hassas olduğu için istenmeyen tahrişlere neden olabilir.
Çay ağacı yağını cildinde test et.
Çay ağacı yağını akneye sürmeden önce cildinin sağlıklı bir bölgesinde test etmelisin. Bir damla yağı eline ya da kolayca ulaşılabilecek başka bir yerine damlatıp birkaç dakika beklet. Cildini tahriş etmezse, o zaman akneye sürmek için uygundur.
Yüzde meydana gelen şişlikleri yok eder, Geniş gözenekleri sıkılaştırır, Siyah nokta oluşumunun önüne geçer ve siyah noktaları tedavi eder, Ciltteki yaraları kısa sürede tedavi eder.
Yağı direk yüzünüze sürebilirsiniz. Çay Ağacı Yağı Cildi Beyazlatır mı? Düzenli olarak çay ağacı yağı yada yağ ağacı yağı kremi kullananlar cilt lekelerinin görünümüm azalttığını söylemişlerdir. Cilt renk tonunda açılma sağlayan bu yağ cilt beyazlatmaya yardımcı olmaktadır.
Genellikle 12 damla taşıyıcı yağa 1-2 damla çay ağacı yağı eklenmesi öneriliyor. Cilt üzerinde kullanılırken göz çevresinde dikkatli olunması gerekiyor. Göz çevresindeki deri oldukça ince ve hassas olduğu için bu bölgede kızarıklığa ve tahrişe neden olabiliyor.
Yüzdeki tüyleri almak için lavanta yağı ve çay ağacı yağı kullanabileceğinizi söyleyebiliriz, ancak sonuçların görülmesi birkaç hafta sürebilir. Hücre yenilenmesini artırabilecek ve cildinizin parlamasını sağlayabilecek birçok vitamin ve besin içerir.
Çay ağacı yağı 45 gün boyunca günde iki kez uygulandığında akne şiddetini azaltabilir. Ayak tırnağı mantarı (onikomikoz). 6 ay boyunca günde iki kez %100 çay ağacı yağı solüsyonunu cilde uygulamak, deneyen her 5 kişiden 1'inde mantar ayak tırnağı enfeksiyonlarını iyileştirebilir.
Çay ağacı yağının en önemli etkileri arasında güneş lekelerini, yara izlerini önlemenin yanında cildin hızla iyileşmesini sağlamak da bulunuyor. Bir lekedeki ve cilt yaralanmalarındaki zararlı bakterileri yok ederek çok daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur, iz kalmasını engeller.
Yağlı cilt tipine sahipsen hiç tereddüt etme. Çay ağacı yağı cildin yağ-nem dengesini düzenlediği için aslında yağlı ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir içerik.
Özellikle cilt lekelerinden şikâyetçi olan kişiler, bu kremi rahatlıkla kullanabilir. Bu krem lekelerin rengini açarak cilt tonuyla eşit hale getirir. Çay ağacı kremi, cilt tonunu açmak isteyenlerin de mutlaka kullanacağı bir üründür.
Çay ağacı yağı cildiniz için hem gece hem de gündüz kullanımına uygun bir yağdır. Jojoba yağı ile beraber kullanımında ise ciltte yağ hissi bırakmaz ve temiz cildinize günlük olarak rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Cildiniz hassassa, çay ağacı yağını eşit veya daha fazla miktarda zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile karıştırmak en iyisidir.
Cam şişe içinde üzüm çekirdeği yağı, Hindistan cevizi yağı, biberiye yağı eşit miktarda karıştırılarak her gece uygulanabilecek cilt yenileyici cilde uyarı veren göz çevresinde güvenle kullanabileceğimiz kırışıklık karşıtı bir krem hazırlayabiliriz.
Kaşlarınızda ise tüm gece bekletebilirsiniz. Çay ağacı yağı: Özellikle cilt sorunları tedavisinde ve sivilcelerde kullanılan doğal yağlardan olan çay ağacı, nemlendirici bir bariyer oluşturarak kaş gürleştirme ve kirpik uzatmaya yardımcı olur.
Özellikle akne için çay ağacı yağı tercih edebilirsiniz. Bu yağı akne tedavisi için cadı fındığı yağı ile karıştırabilirsiniz. Böylece çok daha güçlü ve etkili bir şekilde sivilce ve siyah noktalarla mücadele edebilirsiniz. Aynı zamanda çatlamış ve sertleşmiş kütikülleri yumuşatma amacıyla da tercih edilebilir.
Az miktarda elinize aldığınız çay ağacı yağı kremini yanaklardan başlayarak alnınıza doğru yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak sürünüz. Kremi yüzünüze eşit bir şekilde yayınız. 1-2 dakika kuruması için bekleyiniz.
Antioksidan ve antiseptik özellikleri sayesinde cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Çay ağacı kremi sivilce, akne, cilt irritasyonu, egzama gibi sorunlarla mücadele etmek için ideal bir seçenektir.
İki tatlı kaşığı bal içine 5 damla çay ağacı yağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı, sivilceli bölgeye bir pamuk yardımı ile uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra uygulanan bölgeyi su ile temizleyin. Günde 1 defa uyguladığınızda düzenli kullanımda sivilcelerin gittiğini ve lekelerin kalmadığını göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri