Çekilen Araç Nasıl Alınır? Çekilen aracın yalnızca sahibi veya muvafakatnamesi bulunan kişilerce alınır. Eğer araç şirket üzerine kayıtlı ise şirket imza sirküleri ile araç teslim alınır.
Çekilen aracın bulunduğu otoparka gittiğinizde çekici ücreti ve otopark ücretini ödedikten sonra araç çekim belgesi alarak aracınızı götürebilirsiniz. Şirket araçları için, şirketin imza sirküsü ve kimliğiniz ile birlikte giderek aracı otoparktan alabilirsiniz.
Aracınız çekildiğinde çoğu zaman çekilen bölgenin yakınındaki boş olan otoparklara gönderilir ve orada muhafaza edilir. Eğer 6 içinde aracınızı otoparktan almazsanız farklı prosedürler uygulanır ve araç devlet hazinesine aktarılır.
Yakın bölgedeki uygun olan otoparka çekilen aracınızı kimliğinizle giderek kolay bir şekilde cezanızı ödedikten sonra alabilirsiniz. Aynı zamanda geçmiş yıllara ait başka borcunuz veya cezanız olduğunu da görüp ödemesini yapabilirsiniz. Otoparktan aracınızı almaya giderken muhakkak araç sahibinin gitmesi gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Park cezası genel anlamda taşıma yapılan mesafeye göre belirlenir. Parka alınan araçlar için günlük 12 TL ücret vardır. Bununla birlikte 3 aşamanın da kullanımı sonucunda aracın çekilmesiyle 236 TL ceza oluşur.
Aracın noterden devri sırasında paranın ödenip ödenmediği sorulacağı için ödemenin önceden yapılması gerekir. Bu nedenle de ödeme işlemi, notere gidilmeden hemen önce veya noterde gerçekleştirilir.
Otomobil ücretleri 1-3 saat 48 TL, 3-6 saat için 66 TL, 6-12 saat için 81 TL ve12-24 saat için 114 TL, Motosiklet için 0-1 saat arası 15 TL, 1-3 saat arası 20 TL, 3-6 saat arası 26 TL ve 6-12 saat arası 32 TL oldu. Motosikletler için aylık katlı otopark ücretiyse 312 TL.
Yediemin'deki aracın otopark ücreti kamuya ait.
"Banka ve şahıs alacaklarından dolayı yakalamalı ve hacizli araçları bulunan vatandaşlar, en yakın icra dairesine gidip, talep formlarını, dilekçelerini doldurduktan ve yediemin otopark ücretini ödedikten sonra araçlarını gelip teslim alabilirler. Başka hiçbir ücret ödemeden araçlarına kavuşabilirler.
Çekilen araçlar yalnızca araç sahiplerine, muvafakatnamesi bulunan kişilere, araç sahibi vekillerine verilebiliyor. Araç şirket üzerine kayıtlıysa şirket imza sirküleri bulunan kişiler araçları teslim alabiliyor.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? Cep telefonlarındaki bütün operatörlerden mesaj bölümüne "PARK" yazıp boşluk bıraktıktan sonra araç plakasını yazdıktan sonra 1550'ye göndermek gerekiyor.
Çekme belgeli araç trafiğe çıkamaz. Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma cezası, Karayolları Trafik Kanununun 21. maddesine göre 10 ceza puanı ve 2.018 TL idari para cezası şeklindedir. Aracının tekrar trafiğe çıkabilmesi için sistemde çekme belgeli olarak görünmemesi gerekir.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
UKOME toplantısından yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 oranında zam kararı çıktı. Böylelikle araç çekme ücreti 400'den 630 liraya; yediemin otopark günlük ücreti ise otomobillerde 40'dan 60 liraya çıktı.
Aracın çekme belgesi var ve bu belgenin iptal edilmesi için gerekli işlemler yapılmamış ise aracın trafiğe çıkması yasaktır. Eğer çekme belgeli araç trafiğe çıkarılırsa araç sahibine ceza kesilir. Trafikte çekme belgeli araç kullanmanın cezası ise 2023 yılının güncel ceza tutarlarına göre 4.064 TL'dir.
250 TL'DEN 400 TL'YE ÇIKTI
Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıkmış oldu. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.
Bu ücret beş günlük ücret toplamından az olamaz. MADDE 4- (1) Muhafaza müddeti hitamında 3 üncü madde uyarınca hesap edilecek ücret, mahcuz malın muhammen bedelinin yüzde otuzunu geçemez.
Bu yerler yukarıda bahsettiğimiz üzere her ne kadar yediemin otopark olarak anılsa da aslında mevzuat olarak dayanağını Kara Yolları Trafik Kanunu Yönetmeliğinden alan Ukome anlaşmalı geçici park yerleridir. Yediemin depo ve garaj yetkisi Adalet Bakanlığı ilgili birimleri tarafından verilir.
Ödenmeyen park ücretleri için icra takipleri açılmakta olup, henüz aleyhine takip açılmayan vatandaşlarımızı daha fazla maddi külfete katlanmak zorunda kalmamaları için uzlaşmak adına şirketimize davet ediyoruz.
Bu ilçelerde de, 2 saate kadar olan ücret 25 liradan 29 liraya, 4 saate kadar olan ücret 32 liradan 37 liraya, 8 saate kadar olan ücret 40 liradan 47 liraya, 12 saate kadar olan ücret 62 liradan 72 liraya, 24 saate kadar olan ücret ise 80 liradan 94 liraya yükseldi.
Araç Alırken Noter Ücretini Kim Öder? Araç alım satımı sırasında noter satışı için 932,65 TL'yi (2023 yılı itibarıyla) yanınızda bulundurmayı unutmayın. Ödeme alıcı tarafından yapılır.
açıklaması yer almaktadır. Buna göre; 8.000 TL üzerinde olup noter kanalı ile yapılan araç satışlarınıza ilişkin tahsilatlarınızın banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.
Araç alım satımında noter işlemleri oldukça önemlidir. Arabayı üzerinize alabilmeniz için gerekli işlemler, noter vasıtasıyla gerçekleşir. Bunun için aracı satan kişi ve alıcı beraber notere gitmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri