Biri çenesini okşadığında derin düşünceyi iletir. Böyle bir hareket, genellikle bir kişi bir konu hakkında karar vermeye çalışırken istemeden kullanılır. Bu, bir kişinin ellerinin soğuk olduğunu gösterebilir.
İletişimin sırasında sakallarıyla oynamak, çeneye ya da yüze dokunmak, bu kişinin derin düşünceler içerisinde olduğunu gösterir. Bu hareket ağırlık olarak bir konu hakkında düşünürken ve karar verme süreçlerinde ortaya çıkar. Taraflardan birinin kaşlarını kaldırması onun şaşkınlık yaşadığı anlamını taşır.
Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
Beden dili hangi duyguyu anlatmaktadır? Beden dili, insanların duygularını ve düşüncelerini sözsüz olarak ifade etme biçimidir. İletişimdeki önemini vurgulamak için beden dilinin, duyguların anlatımındaki temel araçlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Beden dili, insanın fiziksel hareketleri ve duruşunu içerir.
Bakışlar geçmişten günümüze karşı tarafı etkilemek, kur yapmak, duygu ve düşüncelerimizi aktarmak, hissettiklerimizi paylaşmak adına kullanılmaktadır. Genellikle bilmediğimiz sorular sorulduğu zaman karşı tarafla göz temasını keser farklı bakışlar atmaya başlarız.
İlgili 28 soru bulundu
Gözlerinizi onun gözlerine dikin, ve kaçırıp kaçırmadığını test edin. Gözlerini kaçırıyorsa, sizden hoşlanıyordur. Boş vakitlerinizde neler yaptığınızı, ailenizi, en sevdiğiniz yemeği soruyorsa, kısaca sizinle ilgili daha fazla şey öğrenmeye çalışıyor, yani sizi tanımaya çalışıyorsa açıkça size ilgi duyuyor demektir.
4. Yan bakış: Hafif kalkmış kaşlar ve gülümseme gizli ilgi ve saldırganlık durumunda kullanılır.
Kızgınlık. Sıkı yumruklar, başka yöne bakan gözler, kenetlenmiş çene, kızgınlık İfadesidir. Özellikle çenesinin elmacık kemikleriyle birleştiği noktayı gözlemlemek gerekir. Ağzı, gergin, çenesini sürekli kıpırdatıyorsa çok öfkeli demektir.
NOT: İnsanın kendisini ifade etmesinde en duyarlı ve etkili organı ellerdir.
Bu hareketler arasında dikkat çekici olan bir harekettir, dudakları birbirine bastırmak. Bu hareketin beden dilindeki simgesi ve ne anlama geldiği aşağıda açıklanmaktadır. Dudakları birbirine bastırmak, genellikle stres, endişe veya rahatsızlık gibi duyguların bir işareti olarak görülür.
Bilek tutma: yakın mesafe içerir.samimiyet göstergesidir. Kafa bir yana doğru eğildiğinde; bu kişinin anlatılan konu ile ilgilenmeye başladığı anlamına gelir.
Her iki elin başparmaklarının birbirini kavraması ve avuç içlerinin de kenetlenmesi; seni dinliyorum artık istediğini konuşabiliriz anlamına gelir. Ayrıca hoş görülü olma ifadesidir. Bu hareket ile seninle artık her şeyi konuşabiliriz rahat ol güven duy biz dostuz mesajı verilmektedir.
Bu hareket, sıklıkla karşısındaki kişiye ilgi duyduğu şeklinde yorumlanabilir. Aynı zamanda bu hareket, kadının flört etmeyi seven biri olduğunu da gösterir, ve eğer bir kadın parmaklarını saçlarına dolayıp kıvırıyor veya döndürüyorsa, bu yalnız olduğunu ve biraz eğlenmek istediğini ifade edebilir.
HAFİFÇE ÖNE EĞİLEREK KONUŞUN
Öne eğilmek, karşınızdaki kişiye dikkat ettiğinizi ve söyledikleriyle ilgilendiğinizi gösterir. Aynı zamanda bu duruş, sizinle muhatapınız arasındaki engelleri azaltarak veya ortadan kaldırarak bir özgüven mesajı gönderir.
8. Çeneyi Okşamak
Sakal ya da çeneyi okşamak kararsız kalma durumunu anlattığı gibi gerginlik durumunu da ifade edebilir.
2. Çeneyi tutmak. Parmaklar eğer çeneye basıyorsa yani iki veya daha fazla parmak çenenin üzerine konulmuşsa bu hareket kişinin karşısındaki kişiyi çok dikkatli dinlediğinin, kafasında karışma olduğunun ve bir iç diyalog halinde olduğunun göstergesidir.
Beden dili hareketleri, gerçek duygularımızı ortaya çıkarmak ve mesajımızı daha etkili biçimde iletmek için kullandığımız iletişimin konuşulmayan kısmıdır. İletişim kelimelerden çok daha fazlasından oluşur. Ses tonu, jestler, mimikler ve duruş gibi beden dili hareketleri sözel olmayan ipuçlarının tümü rol oynar.
Beden dilinin eğitim ile kontrol edilebileceğini söyleyen Çeşmeci, “Beden dilinin özel eğitimi vardır. Örneğin insan korktuğunda vücut tepki verir. Bu hormonal bir reaksiyondur. Kişinin gözleri büyür, terlemeye başlar, titreme olur, belki kalbi küt küt atar ve dışarıdan bakıldığında kişinin korktuğu anlaşılabilir.
Beden dili, özellikle suçluları incelemek amacıyla kullanılır. Beden dili tespitinde insan psikoloji en başta yer alır. İnsanlar farkında bile olmadan yüzlerinde ya da milimlik bile olsa bunu belirleyecek bir hareket yaparlar. Bu hareketin farkında olamayabilirler çünkü bunu bilinçaltı yaptırır.
Hoşlanan erkek; normal bakışma süresinden daha uzun bakar ve tepeden tırnağa karşısındakini süzer. Her fırsatta sizinle göz teması kurmaya çalışırlar, gözlerini kısarlar, keskin ve çapkın bakışlar sergilemeye çalışırlar. Erkekler kadınlara hoş görünmek için istemsizce davranışlar sergileyebiliyorlar.
Birinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız? Işıldayan bir gülümseme, konuşurken çekingen bir şekilde öne doğru eğilme ve empatik bir şekilde başını sallama gibi ipuçları, karşınızdakinin sizi istediğine dair işaretler olabilir.
Gözlerin sağ alt tarafa bakmasının anlamı kişinin bedensel hislerine ya da duygularına ulaştığı anlamına gelir. Örneğin, dokunduğu, tadına baktığı ya da kokladığı şeylerin hatırlanması.
Sol yukarı bakmak
Sol tarafa ve yukarı doğru bakmak, kişinin daha önce görmediği bir şeyi zihninde görselleştirmeye çalışırken yaptığı bir hareket. Bir kişiden var olmayan bir şeyi hayal etmesini istediğinizde bu hareketi gözlemleyebilirsiniz.
Mesela söylediklerine değer verilmeyen insanlar için “ağzı gözü oynamak” deyimi kullanılmaktadır. Bir bakıma bu deyimi kullandığınız kişinin sözüne itibar edilmeyeceğini de ifade etmiş olursunuz. Bir de çokça kullandığımız “yarım ağız” ifadesi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri