Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Telefon Nasıl Temizlenmeli? Telefonu temizlerken temiz bir havlu ya da bez kullanılabilir. Telefonun hoparlör ızgarası ve bağlantı noktalarındaki tüy, kir ve diğer küçük parçalar için kürdan kullanılabilir. Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir.
Apple 13 Nisan'da, yüzde 70'e kadar alkol içeren ürünler ya da dezenfektan mendillerle telefonlarının nazikçe temizleneceğini söyledi. Bununla birlikte çamaşır suyu kullanmak önerilmiyor.
Aseton kullanarak silikon telefon kılıflarını temizlemek tesirli bir metottur. Ancak çok dikkatli olmak gerekir. Zira aseton yapısı gereği kılıfların renginde ağarmalara veyahut deformelere kapı aralayabilir. Bir parça pamuk veyahut bez kullanarak bu metodu uygulayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Telefon kılıflarını temizlemek için sararmayı alan ürünlerin kullanılması gerekir. Bunların başında gelen karbonat kılıfları temizler. Biraz su ile karbonatı karıştırarak diş fırçasına sürüp kılıfın üzerini temizleyebilirsiniz. Karbonat sararmaları yok ederek telefon kılıfınızı ilk günkü hâline getirir.
Peki telefon temizliği nasıl yapılmalı. Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli. Doğrudan telefonla temas eden dezenfektan ise arızaya yol açıyor.
Android telefonda depolama alanından ilk etapta kaldırılabilecek içeriklerin olduğu kısım: ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Depolama ” adımları takip edildiğinde gelinen ekrandır. Bu ekranda, cihazda daha önce önbelleğe alınmış ve artık gereksiz olan içeriklerin silinmesi ile depolama alanında yer açılması sağlanır.
Kişisel temizlik için kullanılan ıslak mendiller deterjan içermez. Üstelik alkol de deterjan da plastikle veya camla tepkimeye girmiyor. Günümüzdeki telefonların ekranlarının plastik veya camdan olduğunu düşününce ıslak mendille telefon yüzeysel temizlenebilir.
Telefonun üzerindeki tüm aksesuarları çıkartın. Telefon kılıfı, kulaklığı, şarj aleti ve kulaklık gibi tüm cep telefonu aksesuarları dezenfekte öncesi ayrı tutulmalı. Mikrofiber bezinize hazırladığınız dezenfeksiyon karışımı veya antibakteriyel temizleme spreyini sıkarak telefonunuzu ve tüm aksesuarlarını iyice silin.
Galaxy akıllı telefonunuzu temizlemeden önce kapatın, varsa üzerindeki kapak veya kılıfı, tüm kabloları veya aksesuarları çıkarın. Telefonun dış yüzeyini nazik bir şekilde silmek için kamera merceği temizleme bezi gibi yumuşak, tüy bırakmayan, mikrofiber bir bez kullanın.
Telefonu kağıt havlu veya yumuşak bir bezle kurulayın. Şarj portlarındaki suyu çıkarmak için cihazı yavaşça sallayın, ancak sıvının içeriye daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden kuvvetli sallamaktan kaçının. SIM kartı çıkarın. Varsa, suyu dışarı üflemek için sıkıştırılmış bir aerosol hava temizleyici kullanın.
Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Daha inatçı lekeler için, cihazınızı kapatın ve eğer mümkünse pili çıkarın. Mikrofiber bezin bir bölümünü su ile nemlendirin ve hafifçe ekranı silin, daha sonra kalan nemli bölümleri bezin kuru yeriyle hafifçe silerek tekrar üzerinden geçin.
Yumuşak, hafif nemli, tüy bırakmayan bir bez kullanın. Açıklıkları neme maruz bırakmayın. iPhone'unuzu dezenfekte etme yönergelerini uygulamıyorsanız iPhone'unuzu temizlemek için cam temizleyicisi, ev tipi temizlik malzemesi, basınçlı hava, aerosol sprey, çözücü, amonyak veya aşındırıcı maddeler kullanmayın.
Islak mendil kullanmak
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Islak mendilin içinde bulunan su telefonun içine işleyebilir. Suyun telefona nüfuz etmesi demek telefonda bulunan elektronik bileşenlerin apaçık bir şekilde zarar görmesi demektir. Bu nedenle telefonunuzun büyük ölçüde zarar görmesini istemiyorsanız artık onu ıslak mendille temizlemekten vazgeçin.
1- Bir kap alın ve kabın içini yeteri kadar pirinç ile doldurun. 2- Pirinç ile dolu kabın içine telefonunuzu yerleştirin. 3- Pirinçlerin tamamen telefonunuzdaki suları çektiğinden emin olana kadar telefonunuzu bu kabın içerisinde muhafaza edin. Bu işlem de yaklaşık 1 veya 1 buçuk gün sürebilir.
En kısa sürede suya düşen veya sıvıyla temas eden telefonu bulunduğu yerden kuru bir yere almalısınız. Telefonu kalın bir havlu ile sarmalayarak kurulayın. Telefonun sıvıyla teması ne kadar az olursa kurtarılma şansı o denli fazla olur. 2- Telefonunuzu kuruladıktan hemen sonra kapatmalısınız.
Telefonunuzu bir mikrofiber bez veya dezenfekte edici mendiller yardımıyla nazik hareketlerle temizleyebilirsiniz. Tüm temizlik işlemlerini yaparken telefonunuzu şarjdan çıkarın. Telefonunuzun hiçbir üniteye bağlı olmadığına emin olun. Telefon kılıfınızı da temizlemeyi unutmayın.
Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının. Monitör için temizlik aracını kullanın. 3. Sildikten sonra ekranın doğal bir şekilde kurumasını bekleyin.
Telefonun çalışmasında hiçbir şey yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri