Saç Kınası nasıl hazırlanır #shorts #kına - YouTube. 4 karanfil 1 minik pancar hailanıp blenderden geçirilmiş yeşil ceviz kabuğu kurutulmuş 1 gün önce kaynatılmış. 1 kaşık tahinin susam yağı zeytinyağı kıvam aldırmak için 4 kaşık kına kınayı öğle saatinde sürüyorum. ertesi gün öğle saatinde yıkıyorum.
Ceviz kabuğu ise saça koyu kahverengi bir renk verirken saçların parlaklığını artırma özelliğine sahip.
Yeşil Ceviz Kabuğu Kullanım Alanları
Kurutulan yeşil ceviz kabuğu hem etken madde hem de saf olarak saç boyası, saç bakımı, kına, sabun, krem, kolonya vb. kozmetik ürünlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında gelir.
Uygulanışı: Bir tutam ceviz yaprağını 2 su bardağı suya atarak 20 dakika kadar kaynatın. Kaynama süresi bitince altını kapatıp 20 dakika süreyle demlenmeye bırakın.
Düzenli olarak kullanılması gereken kaynatılmış ceviz kabuğu suyunu yaklaşık olarak 3 hafta boyunca sabah akşam saçınızı yıkamakta kullanabilirsiniz. Bu su sayesinde beyazlamaya başlayan saçların doğal saç renginize döneceğini görebilirsiniz. Ancak bu işlemi boyalı saçlarda uygulamaya dikkat edin.
İlgili 33 soru bulundu
Saç beyazlamasına çözüm Suna Dumankaya tarafından da araştırılan bir konu olmuştur ve cevizden o da faydalanmıştır. Dumankaya dövülmüş ceviz kabukları, ceviz yaprakları ve defne yapraklarını kaynatıp süzdükten sonra elde edilen suyun saç diplerine sürülmesini önermektedir.
Ceviz kabuğu ile saç boyama
5-6 ceviz yaprağını iki su bardağı suda kaynatın. Soğuduktan sonra içine ezdiğiniz kabuğu katın. Bir şişeye alıp, iyice çalkalayın. İşte size koyu renk saçlarda güzel bir renk elde etmek için doğal bir losyon.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Elinize ceviz lekesi bulaştıysa hiç vakit kaybetmeden su ile sirkeyi karıştırın. Bir parça bezi hazırladığınız bu karışıma batırın ve bu bezle lekeli bölgeyi nazikçe silin. Son olarak elinizi soğuk suyla iyice yıkayın. Hepsi bu kadar!
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
150 gram sıvı yağ (zeytinyağı, Hindistancevizi yağı vb.) 3 yemek kaşığı kaynamış soğutulmuş su.
Ceviz kabuğu hem bazı hastalıkların tedavisinde ilaç gibi kullanılırken saç, tırnak ve cilt bakımı için tam bir kozmetik üründür. Cevizin kuru dış kabuğunun çay demler gibi demlenip içilmesi soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir.
Ceviz iç kabuğu antioksidan içerir. Ayrıca bu besin kaynağı doğal bir balgam sökücüdür. Balgam şikayeti yaşayan kişiler için tavsiye niteliğinde olarak cevizin iç kabuğu önerilmektedir. Cevizin iç kabuğu balgamı tamamen söker ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.
Günlük olarak ceviz kabuğu suyu tüketildiği takdirde kanser olma riski en aza iner. Ceviz kabuğunda bulunan minareller sinirleri ve stresi azaltır. Ceviz kabuğu suyunun bir diğer faydası ise sindirim sistemini düzenler ve bağırsak problemlerini ortadan kaldırır.
- Soğuk algınlığı ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı etkilidir. - Bağırsaklarda oluşan kurt ve solucanlara karşı mücadele gösterir. - Raşitizm ve şeker hastalığına karşı iyi gelir. - Daha taze ve pürüzsüz bir cilt elde etme imkanı sağlanır.
Suyu bir tencereye alın ve içine ceviz kabuklarını ekleyin. Kullanacağınız ceviz ve su miktarını kendinize göre ayarlayın. Kaynadıktan sonra ateşten alın ve soğumasını bekleyin. Elde ettiğiniz bu su ile günde 2 kez saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Yaş cevizin yeşil kabuğunu ayıklamak için temiz bir bez veya eldivene ihtiyaç olacaktır. Cevizi sert bir yüzeye veya zemine hafifçe vurarak kabuğunun çatlaması sağlanır. Hafif darbelerle kabuğun her tarafını eşit şekilde çatlatmak gerekir. Bu, kabuğun iç yüzeyden kolayca ayrılmasına yardımcı olacaktır.
Kınanın vücutta kısa süre içinde bir detoks etkisi yaptığı ve vücudun zehrini attığı düşünülür. Elma sirkesi ise kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi faydalar sağlar.
Vücuda detoks etkisi sağlayan kına, özellikle sirke ile karıştırılıp hazırlanırsa doktor yolunu unutturacak faydaları ortaya çıkarıyor. 2 yemek kaşığı kınaya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bulamaç haline getirin.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
Ceviz kabuğunda bulunan mineral ve vitaminler, saçlarınızın daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Saç rengini koruyarak beyazlamayı da erteler. Ceviz kabuğu saçları dipten uca kadar besler ve dökülme gibi sorunları da önler. Ceviz kabuğunun saç dökülmesine faydası içeriğinin saç köklerini beslemesiyle olur.
Ceviz kabuklarını çekiçle dövüp, blenderdan geçirip püre halinde 1 yemek kaşığı ceviz kabuğu elde edin. 20 dk dolunca ceviz yapraklarına ceviz kabuklarını da katın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı haftada bir saçlarınıza uygulayın ve bir saat boyunca saçınızda kalsın ve suyla durulayın.
Ceviz içerisinde yer alan perdeleri ayıklayın. Bir bardak için 5 cevizin perdesini kaynayan su içerisine atın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Renk verdikten sonra, elde edilen ceviz perdesi kürünü süzün ve tüketin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri