Hükümlü ve tutuklulara, en erken ayda bir en geç üç ayda bir, üç saatten yirmi dört saate kadar eş görüşmesi ödülü verilebilir. İlk görüşmenin süresi üç saat olarak belirlenir.
İlk görüşmenin süresi 3 saat olarak belirlenmiş. Bu süre, hükümlü veya tutuklunun tutum ve davranışları, kurumun fiziki yapısı, personel sayısı ve mevcut doluluk durumu dikkate alınarak kademeli şekilde 24 saate kadar artırılabiliyor.
Ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların bazı hakları, hapsedilmenin doğal bir sonucu olarak kısıtlanmıĢ olacaktır. Bu kısıtlamalardan birisi de hükümlü ve tutukluların cinsel haklarına iliĢkindir. Hükümlü ve tutuklular cezaevinde bulundukları sürece diledikleri gibi cinsel münasebette bulunamayacaklardır.
Madde 10 — Ziyaret günleri ve saatleri ile bir hükümlü ve tutuklunun görüşebileceği ziyaretçi sayısı, kurumun fiziki yapısı ve kapasitesi dikkate alınarak, kurumca belirlenir. (Değişik fıkra:RG-14/9/2021-31598) Görüş süresi, yarım saatten az, bir buçuk saatten fazla olacak şekilde belirlenemez.
Pembe oda ziyaretleri, mahpusların ve ziyaretçilerin mahremiyetini korumak amacıyla ceza infaz kurumu personelinin yakın nezareti olmaksızın yapılmaktadır. Ziyaret, üç saatten yirmi dört saate kadar olan sürelerde yapılabilir.
İlgili 38 soru bulundu
ceza infaz kurumunda pembe oda diye tabir edilen hükümlünün eşiyle mahrem görüşme yapabileceği odalar bulunmaktadır.
E.K.: Yönetmelikte geçen adı eş görüşmesi olup, pembe oda söylemi halk arasında kullanılan bir tabirdir. Her odada çift kişilik yatak, masa, iki sandalye, mini buzdolabı, metal elbise dolabı, banyo ve tuvalet bulunmaktadır.
Genel olarak, açık cezaevine girdi çıktı süresi 1 ila 10 gün arasındadır. Ancak, bazı hallerde bu süre 15 veya 30 güne kadar uzayabilir. Cezanın süresi kısaysa, girdi çıktı süresi de kısa olacaktır. Örneğin, 1 yıl veya daha az süreli bir ceza alan hükümlü, genellikle 1 gün içinde girdi çıktı işlemini tamamlayabilir.
Hapishanelerde günlük yaşamın bir nebze devam edebilmesi açısından "pembe oda" görüşleri yapılmaktadır. Eş görüşmesi olarak da bilinen bu odalarda, tutukluların mahremiyeti korunmaktadır. Ülkemizde 2013 yılından bu yana “Hükümlü ve Tutukluların Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygulanmaktadır.
Hükümlüler görüşebilecekleri yakınlarından bir veya birden fazla kişi ile haftada bir kez ve bir telefon numarasıyla bağlantı kurarak kesintisiz görüşme yapabilir. Herhangi bir nedenle görüşme gerçekleşememişse daha önceden bildirilen numaralardan bir diğeriyle görüşebilir.
Hükümlü veya tutuklu ceza infaz kurumuna vereceği dilekçe ile eşleri ise Ceza İnfaz Kurumlarının internet sitelerinde bulunan formlar doldurup, kimlikleri ve evlilik cüzdanları ile birlikte başvuru yapabilir.
En çok merak edilen görüşme mekanı ise "Pembe oda" ya da "Aile odası". Bu odanın amacı, mahkumların resmi nikahlı eşleriyle herhangi bir gardiyan gözetimi olmadan birliktelik yaşamaları.
Hükümlü kişiye bir vasi ataması yapılır. Davayı vasiye yöneltmeniz söz konusu olacak ve tanık dinletmeniz de gerekebilecektir. Davanızda, ceza evindeki eşinizin işlemiş olduğu suçun sizin açınızdan ortak hayatı çekilmez hale getirdiğini ispatlarsanız boşanmaya karar verilir.
Madde 6 — Yönetmeliğe göre iaşe edilenlerin günlük gıdası, Yönetmeliğin 5 inci maddesindeki iaşe miktarı, çeşit ve gramajı üzerinden üç öğün olarak verilir.
Bakanlıkça belirlenen yakınları olmayan hükümlü ve tutuklular, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle görüşebilirler.
Tatil günlerinde, hafta sonu veya mesai saatleri dışında görüşme yapılması mümkündür.24 Vekaletname ibrazı zorunlu değildir. 23 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, madde 261, madde 262, madde 271. 24 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, madde 154.
Sabah 10:00-12:00, öğlenden sonra 14:00-18:00, akşam 20:00-00.00 arası sessizlik saati uyguluyoruz. Yani bu saatler rutin çalışma saatleri olarak belirlenmiş.
Tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görüntülü görüşme bedeli ortaya çıktı: 200 TL | soL haber. Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile görüntülü görüşmelerine dair açıklama yaptı, bu hizmet için '200 TL ücret alınıyor' dedi.
Görüşmeler, tutanak ile belgelenir ve tutanaklar özel bir dosyada saklanır. (4) Hükümlüler açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamazlar.
Hükümlüler, cezalarının son günü öğleden önce tahliye edilirler, ancak Cumartesi, Pazar veya Resmi tatil günleri (İdari tatil günleri hariç) tahliye edilmeleri gereken hükümlüler bir önceki iş günü tahliye edilir.
Ana Kural; 1-)Cezalarının TOPLAMI 10 YILDAN AZ olan hükümlüler, cezalarının SADECE 1 AYINI kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve KOŞULLU SALIVERME SÜRESİNE 7 YIL VEYA DAHA AZ KALMASI kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
7 yıl hapis cezası alanlar 6 ay, 8 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl, 9 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl 6 ay, 10 yıl hapis cezası alanlar 2 yıl, 15 yıl hapis cezası alanlar 4 yıl 6 ay cezaevinde kaldıkları takdirde tahliye olma hakkı kazanırlar.
Hapishane Pembe Oda eş ziyareti, mahpusların genellikle resmi nikahlı eşleriyle belirli aralıklarla birkaç saat veya gün boyunca özel bir yerde yalnız kalabilmelerine ve cinsel ilişki kurabilmelerine imkan tanıyan özel bir ziyaret türüdür.
Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile görüntülü olarak görüşebilmeleri sağlandı.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, eşi cezaevinde olan kadınlara ve ailelerine maddi ve sosyal destek sunmaktadır. Nakdi yardımlar, gıda yardımları, giyim yardımları, barınma yardımları gibi çeşitli yardımlar vakıflar aracılığıyla sağlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri