Mavi renkli bir giysi giymek mümkün değil. Çünkü yasak. Yasağın nedeni ise infaz koruma kemurlarının giysilerinin de mavi olması. Silivri'de yönetim, tutuklu ve hükümlülerin mavi giysilerle kaçabileceği düşüncesiyle bu renkteki gömlek, elbise ve montu içeriye sokmuyor.
Güvenlik bahanesiyle "gardiyan mavisi" ve "asker yeşili" giysilerin yasak olduğu cezaevine artık siyah ve beyaz dışındaki renkleri taşıyan giysiler "gerekçesiz" olarak içeriye sokulmuyor.
Her türlü yiyecek, içerek, lacivert veya yeşil renkteki eşyalar, deri niteliği taşıyan eşyalar, kuruma kabul edilmemektedir.
Gerekçe olarak, 'eşya yönetmeliğinde mont var ama kapşonlu mont yer almıyor. Kapşonlu mont, hükümlü ve tutukluların yüzünün tanınmasına engel olabileceği ve güvenlik açısından uygun değildir' gösteriliyor. Yönetmelikte belirtilen giyim eşyalarının hiçbirinin niteliğine dair bir hüküm yoktur.
Hapishane pembe oda eş ziyareti, mahpusların genellikle resmi nikahlı eşleriyle belirli aralıklarla birkaç saat veya gün boyunca özel bir yerde yalnız kalabilmelerine ve cinsel ilişki kurabilmelerine imkan tanıyan özel bir ziyaret türüdür.
İlgili 31 soru bulundu
Öyle ki; Pembe Oda (Eş Görüşmesi Ödülü) uygulamasının da bulunduğu yönetmeliğin ismi Hükümlü Ve Tutukluların Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik'tir. 2013 yılından bu yana ise ülkemizde uygulanmaktadır.
Pembe odaya gizli davet
Eş görüşmesinin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için, görüşmenin mahremiyetini ihlal etmeyecek tüm tedbirler alınıyor. Bunlardan biri de görüşme odası giriş kapısının dış kısmını gösterecek şekilde kamera konulup, kayıt yapılması.
Hapishanelerde tutulan mahpuslar kendilerine verilen 3 öğün yemek ve koğuş aydınlatması dışında temizlik, giyim, sigara, çay gibi bütün ihtiyaçlarını kendileri karşılamak zorunda.
Muhtaç durumdaki mahpusların iki seçeneği var. Ya günde 5-6 liraya başkalarının çamaşırlarını yıkamak, temizliğini yapmak ya da günde 6-7 liraya hapishanenin çöp, mutfak işlerinde veya atölyelerinde çalışmak. * Mahpuslar, kendi istekleri dışında ve devletin güvencesinde oldukları iddiasıyla hapishanelerde tutuluyor.
Bu kapsamda; hasta hükümlü ve tutukluların yemekleri için özel bir bütçe ayrılmamakta ancak, raporu bulunanlar için günlük verilen yemeklerinde mevzuat kapsamında zorunlu hale geldiğinde mama ve vitamin vb. ilaçları gibi ihtiyaçları günlük iaşe miktarına bağlı kalınmaksızın kendilerine ayrıca verilmektedir.
g) İnfaz ve koruma başmemurları ve memurları ile infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin sakal ve bıyık bırakması yasaktır. Her gün sakal ve bıyık tıraşı olunması zorunlu olup, saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.
Başka bir özellikleri de personelin güvenliğin yüzde 100 sağlanabilmesi için 007 Bond filmlerindeki gibi göz taraması yapılarak içeriye alınmaları. L tipi cezavlerinin tümünün girişinde bu cihazlardan var. Personel cezavine girerek, cihazda göz taraması yaparak döner çelik kapılardan içeri giriyor.
Çorap ve iç çamaşırı, Şalvar, içerisinde demir bulunan ayakkabı, kapşonlu kıyafet, Mavi, Lacivert, Yeşil ve Haki tonlarında giyim eşyası, yazılı, baskılı kıyafet ve deri grubu giyim eşyası alınmaz.
Mavi renkli bir giysi giymek mümkün değil. Çünkü yasak. Yasağın nedeni ise infaz koruma kemurlarının giysilerinin de mavi olması.
f) Bu Yönetmelikte belirtilen, tip ve model dışında bot giymek yasaktır. g) İnfaz ve koruma başmemurları ve memurları ile infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin sakal ve bıyık bırakması yasaktır. Her gün sakal ve bıyık tıraşı olunması zorunlu olup, saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir.
5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 66 ve Tüzük'ün 88'inci maddesine göre; ✸ Hükümlü ve tutuklular belgelendirmeleri koşuluyla eşi, üçüncü dereceye kadar kan hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.
Yeni Ceza İnfaz Kanunu ile birlikte, infaz biçimine bir dizi yenilik geliyor. Tutuklular, internet ve televizyon gibi iletişim araçlarını kullanabilecek, ibadetlerini de serbestçe yapabilecek.
Tahsil harcının yükümlüsü kural olarak borçludur.
8 yıl 4 ay cezanın 1 ay kapalı cezaevinde, 1 yıl 1 ay da açık cezaevinde olmak üzere 1 yıl 2 ay yatarı bulunmaktadır.
Üstelik mevzuata göre koğuş içlerinde dahi sigara içilmesine izin verildiğinden, cezaevlerindeki herkes -gerçekte sigara içicisi olmasa bile- pasif sigara tiryakisidir. Bu da vahim bir hak ihlali ve sağlık sorunudur. Tutuklu ve hükümlülerin beslenebilmeleri için tahsis edilen iaşe bedeli 8.5 TL'dir.
Ayakkabı, Terlik, Kemer, İç Çamaşırı ve Çorap dışındaki aynı tür eşyadan en fazla 6 adeti geçmeyecek ve toplamda 30 parçayı aşmayacak şekilde bulundurulmasına izin verilir.
Cezaevinde bulunan mahkumlara her gün 3 öğün yemek verilmektedir.
a) Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan evli hükümlüler, en geç üç ayda bir kez olmak üzere, üç saatten yirmidört saate kadar eşleri ile kurum veya eklentilerinde ceza infaz kurumu personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem şekilde görüştürülebilir.
ADALET Bakanlığı'nın hazırladığı yeni "Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzük" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yatılan yerlerde, atölyelerde, yemekhanelerde ve eğitim kurumlarında sigara içemeyecek.
Gizli kameralar genellikle duvar saati, masa saati, saksı, masa lambası, çakmak ve pelüş oyuncak şeklinde oluyorlar. Bu tür objelerin olması halinde sağında solunda herhangi bir olağan dışı delik var mı diye inceleyin. Olması halinde bunlara da siyah bant çekebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri