Trafik cezası ödeme süresi cezanın kesildiği tarihten itibaren 15 gündür.
Eğer yaptığınız bir hatadan dolayı trafik cezanız oluştuysa bu 30 gün içerisinde sizlere ulaşır. Yazıldığı andan itibaren 30 gün boyunca bu cezayı ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemenizi 30 gün içinde değil de, 15 gün içinde yaparsanız yüzde 25'lik bir indirimden yararlanabilirsiniz.
Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse, cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bununla birlikte taksitlendirme durumu ortadan kalkar.
Bu nedenle, aracın üzerindeki trafik cezalarının ödenmesi gereklidir. Ceza e-devlete ne zaman düşer 3 ve 7 gün arasında bu işlem gerçekleşmektedir.
Sürücü belgesi ekiplerimiz tarafından alındıktan 6 ay sonra, sürücü belgesi alınan vatandaşımız Maliye Bakanlığı kayıtlarında bulunan tüm Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarına ait cezaları ödedikten sonra sürücü belgesini teslim alabilir. ( sürücü belgesi teslimi sırasında ceza yapılandırması kabul ...
İlgili 30 soru bulundu
TRAFİK CEZASI E-DEVLETE NE ZAMAN DÜŞER? Trafik cezalarının e-devlete düşme süreci, cezanın veriliş tarihinden itibaren 7 gün içerisinde başlar. Bu süre içinde ceza, ilgili kurum tarafından e-devlet sistemine işlenir ve sürücü tarafından sorgulanabilir hale gelir.
Yeni uygulamada herhangi bir kuralı ihlal ettiği belgelenen sürücüye aynı anda birden fazla trafik cezası verilebiliyor.
E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama
Günümüzde pek çok işlemde olduğu gibi araç trafik cezası sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sekmesine ulaşarak trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
Trafik Cezaları Tebliğ Süresi
Yargıtay trafik ceza tutanaklarının 10 gün içinde tebliğ edilmemesi halinde açılacak davalarda idareden yana karar aldı. Yargıtay 7. Ceza Dairesi Trafik Cezaları'nın 10 gün içinde tebliğ edilmemesi halinde geçersiz olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu.
Pek çok kişin tarafından trafik cezası 15 günlük süre ne zaman başlar sorusu sorulmaktadır. Trafik cezası erken ödeme yapmak için cezanın tebliğ edilmesinden 15 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. 15 gün içerisinde başvuru yapılırsa ceza %25 oranında indirimli olabilmektedir.
Nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası 67 TL para cezasıdır.
İdari Para Cezalarında faiz uygulaması bulunmamaktadır.
Kişinin aldığı bütün trafik cezaları sürücü kayıtlarında sabittir. Dolayısıyla ehliyetsiz araç kullanma sicile işler mi sorusunun idari açıdan cevabı evettir. Ancak bu, adli sicilinize işleneceği anlamına gelmez. Sonuç olarak ehliyetsiz araç kullanma cezası idari sicilinize işlerken adli sicilinize işlenmez.
Adli para cezası, belli sınırlar dahilinde belirlenen gün sayısının, bir gün karşılığı olarak 20 ile 100 TL arasındaki miktarla çarpımı sonucunda ulaşılan meblağın Devlet Hazinesine ödenmesidir.
Öncelikle resmi ikametgah adresinize ya da aracın ruhsatının kayıtlı olduğu adrese 10-30 iş günü içinde mutlaka bir ceza tebliği gelir.
Türk Ceza Kanunu'nun 66. Maddesine göre en hafif suçlarda olağan zaman aşımı sekiz yıl olup aynı suçlara ilişkin olan uzamış zamanaşımı süresi 12 yıldır. Olağan dava zamanaşımı sürelerinin geçmesi ile kamu davasının yani ceza davasının düşmesine karar verilir.
Henüz tebliğ edilmemiş cezalar %25 indirimli ödenebilir. Tebliğ edilen cezalar ise tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenirse ceza %25 indirimli şekilde ödenir.
Aracınıza trafik cezası yazıldıysa trafik ceza tutanağının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde iptal için başvurulması gerekmektedir. Başvuru yapılacak olan mercii Sulh Ceza Hakimlikleridir. Aksi halde itiraz edilemeyecek ve trafik cezasını ödemek durumunda kalırsınız.
İtiraz Etme Usulü Nedir? Trafik cezasının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde cezanın kesildiği yerde bulunan Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etmelisiniz. Bu itiraz, bir dilekçe ile yapılmalıdır. Özellikle bu itirazın bir avukat vasıtasıyla yapılması, hak kaybına uğramamak adına önem arz etmektedir..
Mesaj Yolu ile Trafik Cezası Sorgulama
Sorgulama yapmak istediğiniz plaka kodunu, tescil tarihini ve T.C. kimlik numaranızı mesaj kısmına yazıp 1189'a SMS yollayarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Trafik cezası ödemesini yapmak için; fiziksel olarak PTT'ye veya diğer anlaşmalı banka şubelerine, vergi dairesine gidebilmeniz mümkün. Cezanın kesildiği araç kimin üzerine kayıtlı ise o kişinin T.C. kimlik numarası bilgileri verilerek trafik cezasının ödemesi gerçekleştirilebilir.
Hız ihlali yapan araç, MOBESE sistemi tarafından 50 metre ile 1000 metre arasında tespit edilebiliyor. Tespit edilen tüm ihlallere ceza veriliyor. - "MOBESE Sisteminde kırmızı ışık yanarken trafik polisinin müdahalesiyle geçen araçlara ceza yazılıyor mu?" Polis, müdahaleden önce telsizle MOBESE merkezine bilgi veriyor.
Uygulamaya göre, her vatandaş trafik ihlali yapan araçların fotoğrafını veya videosunu çekerek o sürücüye ceza yazdırılmasına yardımcı olabilecek.
İmza atmadığın ceza pekala adresine de tebliğ edilebilir. Yaptırım, uygulama bakımından hiçbir farkı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri