Uzmanlar, özellikle kanser riski taşıyan hastaların tüketmeleri gerektiği vurguluyor. Her gün 10 tane tüketilen Antep fıstığı vücudun yağ ihtiyacını karşılar. Ayrıca vücudun ihtiyacı olan B1, fosfor, vitamin ve protein eksikliği içinde günde 100 gram tüketilmesinde fayda var.
ANTEP FISTIĞI GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ? Vücudun yağ ihtiyacını karşılamak için günde 10 tane Antep fıstığı yemek yeterlidir. Vücudun ihtiyacı olan B1, fosfor, vitamin ve protein için de günde 100 gram tüketilmesi önerilmektedir.
Her gün fıstık yersek ne olur? Yer fıstığını normalden azla tüketmek, doymuş yağ alımına neden olur. Bu durumda kalp krizi, inme, damar tıkanlıklığı, sindirim problemleri, ishal, tansiyon yükselmesi gibi sağlık komplikasyonlarına yol açabilir.
Yapılan çalışmalar sonucu günde 80 gram (yaklaşık 1 avuç) fıstık yemek kalp sağlığını koruyor. ABD'li uzmanlar yer fıstığının bir yararını daha keşfetti. Yapılan çalışmalar sonucu günde 80 gram (yaklaşık 1 avuç) fıstık yemek kalp sağlığını koruyor.
İçeriğindeki yağ sebebiyle fazla kilo alımına sebep olacağından dolayı düzenli tüketiminde miktar aşılmamalıdır. Aynı zamanda kişilerde farklı cilt sorunlarına ve sivilcelenmelere sebep olabilir. Yer fıstığı, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Antep fıstığı: Antep fıstığı kalorisi yüksek bir kuruyemiş olsa da ölçülü miktarda tükettiğinizde yemek yeme isteğinizi azaltıp uykunuza geri dönmenize yardımcı olacaktır. Antep fıstığında yoğun olarak bulunan melatonin de uyumanıza yardımcı olacak bir besin maddesidir.
Yağ ve tuz oranı yüksek olan yer fıstığı, cinsel hayattaki bütün sorunları yerle bir ediyor. Günde 1 avuç yenilecek bu kuru yemiş bol enerji ihtiva ediyor, cinsel isteği ve gücü artırıyor. Erkeklerde ise başa bela iktidarsızlığa karşı çare oluyor. Ayrıca sperm sayısını da artırıyor.
Uzman görüşlerine göre kuruyemişleri sabah kahvaltı esnasında tüketmek, gün içerisinde tüketeceğiniz diğer zaman dilimlerine karşı daha çok faydası vardır. Gün içerisindeki yorgunluğunuzu direkt olarak alan kuruyemişler kan basıncınızın düzenlenmesine yardımcı olur.
Yer fıstığının 100 gramında 567 kalori bulunmaktadır. Yer fıstığının 1 fincanı ( 80 gr) 454 kaloridir. 1 avuç ( 40 gr) yer fıstığı 227 kaloridir.
Dengeli tüketilen yer fıstığı kansere, cilt hastalıklarına, kalp hastalıklarına, saçlara, depresyona ve daha birçok olumsuz durumlara karşı iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda kemiklerin güçlenmesini, hafızanın güçlenmesini, yaraların iyileşmesini, safra taşları oluşumlarının engellenmesini sağlar.
Kalori açısından zengin olmasına rağmen yer fıstığının kilo yapmamaktadır. Bu nedenle yer fıstığını gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Fıstık ezmesi
Fıstık ezmesinin içindeki triptofan nedeniyle yedikten sonra kendinizi biraz uykulu hissedebilirsiniz. Triptofan vücudunuzun kendi kendine üretemeyeceği önemli bir aminoasittir.
Kulağa garip gelse de kalori bakımından fazla olan yer fıstığının doğru miktarda tüketildiğinde kilo vermeyi kolaylaştırdığı kanıtlanmış. Yaklaşık 32 tane yer fıstığı hem 164 kalori olması hem de 14 gram yağ olmasına rağmen kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
Yer fıstığı, sağlıklı yağlar ve yüksek kaliteli protein ile doludur. Güçlü bileşenleri kalp sağlığını destekler ve diyabet tedavisine yardımcı olur. Yer fıstığı faydaları, kemik ve kasları güçlendirmesi, mideyi koruması, kalp sağlığına destek olması ve kansere karşı koruyucu görev üstlenmesi olarak sıralanabilir.
Fıstık ezmesi protein deposudur, kas yapımına ve onarımına yardımcı olur. Protein açısından o kadar yüksektir ki, düzenli olarak egzersiz yapanlar için beslenme listelerinin başındadır.
Yer fıstığının 100 gramında ortalama olarak 560 kalori vardır. Her gün 5 yer fıstığı yenmesinde herhangi bir sorun olmaz ve bu kimseye kilo aldırmaz. Yer fıstığının kalorisi yüksektir ve çok fazla tüketilmemesi gerekir. Yağ bakımından zengin bir besin kaynağı olan yer fıstığının aşırı tüketimiyle kilo alımı mümkündür.
1 tane yer fıstığı: 6 kalori. Bir avuç yer fıstığı: 227 kalori. Bir yemek kaşığı kadar yer fıstığı: 57 kalori. Bir fincan yer fıstığı: 80 kalori.
Yanardağın eteklerindeki verimli topraklarda yetişen fıstık Sicilya'nın "yeşil altını" olarak nitelendiriliyor. İki yılda bir hasadı var. Dünyanın en pahalı fıstığı Bronte fıstığı. Kilosu 30-50 euro civarında satılıyor.
Yer fıstığı kilo verme hızını arttırmaktadır. O nedenle yer fıstığı önemli bir atıştırmalık olarak ön plana çıkar. Besin değeri oldukça yüksek olan yer fıstığı spor yapanlar ve diyette olanlar için tüketilebilecek en faydalı fıstık çeşididir.
Kötü kolesterolü düzenleme konusunda oldukça iyi olan yer fıstığı hafızayı güçlendirir. Aynı zamanda kalp damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Bu sebeple inme riskini azaltır. Kabızlıktan korur, beyin gelişiminde etkilidir.
Gece – Ceviz , Kuru erik ve hurma. Çözünebilir lif bakımından yüksektir ve sindirim ve kabızlık ile ilgili problemlerde size önemli ölçüde yardımcı olur. Bunları gece tüketmek, ertesi gün şişkin veya kabız hissetmemenizi sağlar. Çiğ mi, kavrulmuş mu kuruyemiş yenmeli?
Kavrulmuş Kuruyemiş Daha Fazla Kalori
Kuruyemişin yağ ile kavrulması, yemişten alınan kalori miktarını artırır. Her ne kadar karbonhidrat bakımından eşit olsalar da, kavrulmuş yemişten alınan kalori çiğ yemişe göre çok daha fazladır. Bu nedenle özellikle çocuklar için kesinlikle çiğ kuruyemişler tercih edilmelidir.
Uzun Süre Sert Kalmak İçin Sağlıklı Beslenin
Cinsel ilişkinizi güçlendirmek için bazı meyvelerde afrodizyak etkisi mevcuttur. Çilekler: Libidoyu uyaran yüksek C vitamini ve çinko içerir. Turunçgiller: Narenciye meyveleri C vitamini açısından zengindir ve sperm kalitesini artırır.
Fındık, fıstık, ceviz ve badem: Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler ve cinsel gücü arttırırlar.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri