Yolcuların hava alanına geldiklerini bildirmesine ve uçakta yer belirleme işlemlerini yapmasına check-in deniyor. Koltuk belirleme işleminin web sitesindeki check-in sekmesinden, mobil uygulamadan ya da havaalanındaki kiosk cihazlarından PNR kodu ile yapılması ise online check-in olarak adlandırılıyor.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Online check-in yapmadan mutlaka öncesinde uçak bileti almanız gerekmektedir. Online check-in işlemi uçuşa 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabilmektedir.
Online check-in işlemi sırasında ek bagaj satın alabilir ve ekstra bagaj ücretlerini öğrenebilirsiniz, Yalnızca kabin bagajı ile seyahat ediyorsanız online check-in sırasında mobil biniş kartınızı alabilir ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra doğrudan uçuşa katılabilirsiniz.
Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.
İlgili 31 soru bulundu
Oysa check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check-in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check-in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.
Uçuş öncesi online check-in işlemi yapmamış olan yolcuların dış hat uçuşlarında uçuştan en az 2 saat, iç hat uçuşlarında ise uçuştan en az 1 saat önce havalimanında hazır bulunmaları gerekmektedir. Havalimanına varışta havayolu şirketinize ait kontuarı bularak check-in işleminizi yapmalısınız.
Online check-in yaptıktan sonra e-mail ve SMS ile gelen barkodu mobil biniş kartı kabul eden havalimanlarında güvenlik geçişlerinde uçuş biniş kartı olarak kullanabilirsiniz. Basılı olarak kullanabileceğiniz gibi cep telefonunuzdan da okutabilirsiniz.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
Seyahatinizi gerçekleştirmek için uçağın tarifeli kalkış saatinden belirli bir süre önce havalimanında yaptırdığınız bilet ve bagaj işlemlerinin tümüne check-in adı verilir.
Havaalanı işlemlerinizi Online Check-In tabelası bulunan kontuarlardan yaptırabilirsiniz. Biniş kartlarınızı temin etmek için Self Check-in kiosklarımızdan işlem yapmanızı öneririz. Havalimanındaki check-in işlemleri iç hat seferlerinde uçuştan 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuştan 60 dakika önce sona erer.
Mobil biniş kartı ya da mobil biniş barkodu, online ve mobil işlemler aracılığı ile temin edilebilen bir tür karekoddur. Bagajı olmayan yolcular, güvenlik kontrollerinde ilgili görevlilere ve uçağa biniş anından önce boarding görevlilerine mobil barkodu göstererek hızlı ve pratik bir şekilde uçağa binebilirler.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Yolcuların hava alanına geldiklerini bildirmesine ve uçakta yer belirleme işlemlerini yapmasına check-in deniyor. Koltuk belirleme işleminin web sitesindeki check-in sekmesinden, mobil uygulamadan ya da havaalanındaki kiosk cihazlarından PNR kodu ile yapılması ise online check-in olarak adlandırılıyor.
Online check-in işlemleri uçuş saatinden 24 saat önce başlar ve uçuşa 90 dakika kala biter. Bu süre içinde check-in işleminizi yaptırabilirsiniz.
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Normal Check-in ve Uçağa Biniş Süreleri
Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 40 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır.
Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.
Uçuşa zamanında hazır olabilmemiz için, 1 Mart'tan itibaren gerçekleştireceğiniz uçuşlarımızda, yurt içi yolculuklarınızda uçus saatinden en az 45 dakika, yurt dışı yolculuklarınızda en az 60 dakika önce havalimanındaki kontuarlarımızda check-in ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.Check-in ...
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Koltuk Seçimi olanağı, yolcuya otomatik atanan koltuğu tercih etmemesi durumunda ücretli şekilde yapılabilir. Yolcu, koltuk seçimini uçuşa 6 saat kalana kadar yapabilir. Koltuk seçimleri esnasında yolculara sunulan seçenekler mevcut check-in prosedürleri paralelindedir.
Check-in yapılmış bir biletinizi iptal ettirmek isterseniz eğer önce havayolunu arayarak check-in'i kaldırmanız gerekir. Sefer iptali saat değişikliği olan biletleriniz için 0850 333 88 88 numaralı telefondan Çağrı Merkezimize ulaşarak işlem yapabilirsiniz.
Uçağa binmeden önce firma görevlileri tarafından yapılan uçuş ve bagaj işlemlerinin tümü check in ne demek sorusuna verilecek en net yanıttır. Uçak bileti check in işlemi yolculara internet üzerinden diledikleri koltuğu seçebilme ve biletlerin kontrol edilmesi konularında avantaj sağlar.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri