Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında veya yaz başlarında toprağa ekilmektedir. Dış ortamlara ekilecek olan çiçek tohumları için en uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Ev ortamında çiçek tohumu ekmek istiyorsanız eğer bunun için herhangi bir zaman bulunmamaktadır.
Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz. Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz. Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz. Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.
Şubat ayında ekilen başlıca çiçekler; bodur mavi çan, karagözlü suzan, buz çiçeği, gayret ve bodur kolyozdur.
Mart aylarında ekebileceğimiz çiçekler arasında Fulya, nergis, lavanta, lale, çiğdem, sümbül, zambak çiçekleri vardır. Filizlenme ve açma zamanı için çok uygun olan Mart ayında bu çiçeklerin bol güneşli alanda olmayı sevdiklerini söylememiz gerek.
İlgili 29 soru bulundu
Şubat: Yeşil soğan, soğan, sarımsak ve rokanın tohumu ekilir. Mart: Bezelye, biber, ceviz, domates, fesleğen, kabak, mercimek, nohut, patates, patlıcan, pırasa, rezene, salatalık, tere, yer elması, yer fıstığı ve zeytinin tohumu ekilir.
Nisan ayında ekebileceğiniz bitki ve çiçekler şunlardır; karanfil, gündüz sefası, mine, ateş çiçeği, gadetya, yıldız çadırı, petunya, schefflera ve cam güzelidir. Mayıs Ayında Hangi Çiçekler Ekilir?
biber, kabak, karpuz, salatalık ve patlıcan tohumları ekilir. 🔸️Patates, turp ve sarımsak dikimi tamamlanır. sebzelerin hasadına devam edilir.
yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
Ocak ayında roka, dereotu tohumları ekilir. Şubat ayında soğan, sarımsak, roka gibi tohumlar ekilir. Mart ayında salatalık, zeytin, tere, pırasa, rezene, nohut, patates, patlıcan tohumları ekilir. Nisan ayında bamya, börülce, kavun, karpuz, salatalık, maydanoz tohumları ekilebilir.
TOHUM NE KADAR SÜREDE ÇİMLENİR? Tohumlarınızı çimlendirmeniz uygun koşullar altında en az 3 gün sürer. Ancak tohumun cinsine göre bu süre 5 günü de bulabilir. Tüm aşamalara dikkat etmeniz ve uygun bir ortamda muhafaza etmeniz çimlenme süresi üzerinde son derece etkilidir.
Ekeceğiniz bitki tohumunun çimlenme süresi değişiklik göstermektedir. Bu noktada tohumun bulunduğu sıcaklık ortamı çimlenmesinde önemli bir etkendir. Genel olarak bakıldığında, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohum, 10-12 günde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa sürerken, bazen bir ayı bulabilir.
Tohumlarınızı drenajlı saksılara yani altı delikli saksılara ekmeniz gerekmektedir. Saksınızın yarısından biraz fazlasını toprak ile doldurun. Ekeceğiniz tohumun özelliğini bilmeniz gerekmektedir. Ekeceğiniz tohumun özelliğine göre tohumları toprağın üzerine serpme yöntemi kullanarak serpebilirsiniz.
Mart ayı, kaliteli ve verimli ürünler elde etmek için en uygun zaman dilimidir. Bu ayda ekilen ürünlerin kalitesi, diğer aylara göre daha üstün olması beklenir. Mart ayında ne ekilir? sorusuna cevap olarak sebzeler arasında olan domates, havuç, karnabahar, patlıcan, bezelye ve salatalık şeklinde sıralanabilmektedir.
Ekme işlemini gerçekleştirirken yılın mart ayını tercih etmeniz gerekir. Bol güneşi seven bu çiçeğin tohumları toprağa döküldüğünde bile tutmaktadır. Bu nedenle, mine çiçeğinin dikimi oldukça kolaydır. Bu şekilde dikim işlemi yaptığınızda mine çiçeği tohumu çimlendirme aşamasına kısa sürede geçmiş olursunuz.
Yasemin Çiçeği Nasıl Ekilir? Yasemin çiçeğinin olgunlaşan tohumları, seçilen bitkiden toplanır ve şiddetli donların başlamasından önce, Kasım ayının sonunda ve Aralık aynın başında, tohumlar toprağa sığ bir derinliğe gömülerek ekilir.
Saksılarda ve bahçelerde gönül rahatlığıyla yetiştirebilirsiniz. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran,Eylül,Ekim. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 20-25 derecedir.
Bahar ayları ile yaz aylarında tohum ekimi yapılmalıdır. Toprağa atılan her tohumun arasında 3 cm aralık olmalıdır.
Zinnia tohumu ekimi
Ilıman bölgelerde yıl boyunca - en soğuk aylar aralık sonu-Ocak ve Şubat başı - hariç ekimi yapılabilir.
– Yeni ay ve ilk dördün arası dönem, tohum ekimi önerilenler (enerjinin yapraklara doğru hareket süreci): Yapraklı bitkiler (ıspanak, marul, maydanoz, vb) ve buğday, tahıl. – İlk dördün ve Dolunay arası dönem, tohum ekimi önerilenler: Domates, kabak, patlıcan, vb.
Aralık Ayı Ekim Takvimi. Aralık ayına girilmesi ile havaların gittikçe soğuduğu daha iyi hissedilir. Kış mevsimine geçişin yaşandığı bu ayda bakla, dereotu, maydanoz, marul, enginar, taze soğan ve yazlık sebze tohum için ekim yapılması uygundur.
Mayıs Ayında Hangi Bitkiler Ekilir? Mayıs ayında, lahana, salata, brokoli, kabak, karalahana, ayçiçeği, karnabahar, kavun, karpuz, kereviz, mısır, pancar, roka, pırasa, pazı, rezene soğanı, domates, bezelye, yeşil soğan, marul, ıspanak, sarımsak, havuç ve patates gibi bitkiler ekebilirsiniz.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 16-20 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Bahar sebzeleri arasında en popüler olanları marul, ıspanak, roka, dereotu, maydanoz, taze soğan, bezelye, havuç, lahana, karnabahar, brokoli ve turp gibi sebzelerdir. Bu sebzelerin çoğunun, sıcaklıkların ılık olduğu ve güneş ışığının bol olduğu aylarda ekilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri