Çin ana karası, Hong Kong ve Makao'daki bazı iPhone modellerinde iki nano SIM kartlı Çift SIM bulunur. Böylece arama yanıtlamak ve mesaj almak için iki telefon numarası kullanabilirsiniz.
Aşağıdakilerle Çift SIM ayarlayabilirsiniz: Bir fiziksel SIM ve bir eSIM; iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2. nesil), iPhone 14 ve daha yenisi (ABD dışında satın alınan) İki eSIM; iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve daha yenisi.
Çin ana karası, Hong Kong ve Makao'da satın alınan yukarıda listelenen iPhone modellerinde iki adet fiziksel SIM kart kullanabilir. Hong Kong veya Makao'da iPhone SE (2. ya da 3. nesil), iPhone 13 mini, iPhone 12 mini veya iPhone XS satın aldıysanız eSIM ile Çift SIM kullanma konusunda yardım alın.
eSIM; iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve sonraki modellerinde kullanılabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde satın alınan iPhone 14 modellerinde fiziksel SIM tepsisi bulunmaz ve sadece eSIM desteklenir.
iPhone'unuzda başka bir hücresel plan ayarlama
eSIM'i destekleyen tüm iPhone modellerinde birden fazla eSIM bulunabilir ve bu modellerde aynı anda iki etkin SIM ile Çift SIM kullanılabilir. Çift SIM özelliğini fiziksel SIM ve eSIM ile kullanabilirsiniz. iPhone 13 ve sonraki modelleri de iki etkin eSIM'i destekler.
İlgili 43 soru bulundu
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
Peki, eSIM Türkiye'de var mı, kullanılıyor mu? Türkiye'de elektronik sim teknolojisi, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren aktif olarak kullanılıyor.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Telefonun unlock olması gerekiyor. Yani bir operatör simi üzerinde çalışmaması gerekiyor. Alırken unlock istiyorum diye belirtirseniz ve öyle alırsanız sadece Türkiye'de vergisini ödeyerek (bu fiyatı da dahil edin aradaki farka) kullanabilirsiniz.
Ayrıca ABD'den satın aldığınız iPhone 14'ü Türkiye'de kullanmak için IMEI kaydı yaptırmalısınız. 2023 Temmuz itibarıyla IMEI kayıt ücreti 20000 TL'dir.
Ayrıca, Irak'ta satılan telefonların çoğu çift SIM kartlıdır. Bu da Türkiye'de kullanımını kolaylaştırıyor.
TU/A ise Türkiye cihazıdır (24 ay garantili), B/A ise İngiltere cihazıdır, ZD/A ise Fransa cihazıdır...
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.
Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Donanımhaber'in aktardığı yayınlanan veriler ışığında en yüksek oranlar Danimarka ve Norveç'te ve bu ülkelerde iPhone kullanıcılarının oranı yüzde 60-70'leri buluyor.
En çok iPhone kullanıcısının bulunduğu ülke: Çin
Statista tarafından toplanan verilere göre insanların en çok iPhone kullandığı ülke Çin. Çin'in ardından iPhone'un en çok kullanıldığı ülke elbette ABD oluyor.
1-2) telefonu Türkiye de kullanabilmek için pasaporta kayıt edilmesi gerekiyor. Bunun için son 2 ayda Türkiye ye giriş yapılmış bir pasaporta vergileri ödenmek suretiyle kayıt yapılıyor. 3) Sizin pasaportunuz yoksa arkadaşınızın veya Türkiye ye son 2 ayda giriş yapmış birinin üstüne yapılması lazım.
Yurt Dışı Telefon Kaydı İçin Gerekli Belgeler. E-devlet üzerinden yapılan kayıt işleminde aşağıdaki bilgiler gerekiyor. 2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 6.091,30 TL'yi ödemek. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu.
Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı tutar olarak belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretildiği belirtilen Türk Telekom e-SIM ücretli olacak mı? sorusuna şirket, abonelerin eSIM hizmetinden ek ücret ödemeden faydalanabileceklerini ve numaralarının değişmeyeceğini belirtti.
eSIM aboneliği ücretli midir? eSIM için ekstra bir ücret ödemezsiniz, Mevcut hat ücretleri ve simkart değişikliği ücretleri geçerlidir.
eSIM, fiziksel bir SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak tanıyan, endüstri standardı bir dijital SIM'dir. Bir iPhone'a sekiz adet veya daha fazla eSIM yükleyebilir ve iki telefon numarasını aynı anda kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri