- Tarıma dair tüm desteklerden faydalanacak ve Bağ -Kur (4/1-b) sigortasını yaptırabileceklerdir, - Müstahsil yol belgesi alabileceklerdir, - Tarım Kredi kartı başvurusunda bulunabileceklerdir, - Çiftçiler için üretilmiş cep telefonu hattına sahip olabileceklerdir.
ÇKS, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturuldu. Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.
ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir.
Arazi 100 dekarın altında ise de muhtardan kira sözleşmesi yaptırılmış olması gerekir. Onaylı kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi alınarak üzerine kaşe basılıp C belgesi doldurulur.
Çiftçi Kayıt Belgesi veya Çiftçi Belgesi'ne sahip tüm üreticiler sıfır ve ikinci el taşıt ihtiyaçlarında 60 aya kadar vade ve yılda 1 ödeme ile sıfır kilometre binek araçlarda anahtar teslim fiyatının yüzde 75'ine kadar, ikinci el binek araçlarda ise kasko değerinin yüzde 60'ına kadar kredi veriliyor.
İlgili 25 soru bulundu
Faaliyetinin belgelenebilir (ÇKS veya Hayvancılık İşletme Tescil belgesi ) ve devam ediyor olması kredi kullanımı için yeterlidir.
Özellikleri. Satış değeri 100.000 TL'ye kadar olan ve traktör, biçerdöver, kendi yürür hasat makineleri vb. gibi araçların dışında kalan tarımsal mekanizasyon aracı alımları için, KDV dahil satış bedelinin tamamına kadar kredilendirme imkânı mevcuttur.
e-Devlet üzerinden alınacak ÇKS belgelerinden ücret talep edilmeyecektir. Çiftçilerin arazi büyüklüklerine göre 9 ile 39 TL arasında değişen ve ÇKS başvurusunu yaparken ödedikleri başvuru ücretleri, beyan etmeleri halinde peşin alınmayacak ve kendilerine verilecek tarımsal destek ödemesinden mahsup edilecektir.
BAŞVURU SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK
Düzenleme ile birlikte başvuru süresi 4 ay olarak belirlendi. Başvurular üretim yılından önceki 1 Eylül tarihinde başlayıp 31 Aralık'ta sona ermektedir. Yani 2023 üretim yılı için ÇKS başvuruları 1 Eylül 2022 tarihinde başlamış olup 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir.
ÇKS başvuru dosyasının hazırlanmasında ve e-Devlet başvurularında Ziraat Odalarımız çiftçilerimize yardımcı olmaktadır. ÇKS'ye kaydını yaptıracak çiftçilerimizin Çiftçi Belgesini alabilmesi, Ziraat Odası kayıtlarının aktif kalabilmesi için kayıtlı olduğu Ziraat Odasına en kısa zamanda başvurmaları gereklidir.”
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Cep telefonunuzdan TCKN boşluk SMS Tarım yazıp 3280'e SMS gönderin. Başvuru cevabınız olumlu ise kullanabileceğiniz kredi limiti cep telefonunuza SMS olarak gönderilir. Bundan sonra kredinizi kullanmak için nüfus cüzdanı ile şubelerimizi ziyaret etmeniz yeterli.
ÇKS başvuruları daha önce 9 aylık süre içerisinde yapılmaktaydı, şimdi 4 yıl süre ile kısıtlandı.
18-41 yaş aralığında olan, en az lise mezunu olan herkes Genç Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir.
Toprak ekim dikim ve hasat işlerini yapan çiftçilerimize devlet tarafından bir takım yardımlar yapılmaktadır. Bu teşvik niteliğinde yapılan yardımlar için çiftçilerin bir takım şartları ve belgeleri yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesi de ÇKS belgesidir.
2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ilk başvuru tarihi 1 Eylül 2022, son başvuru tarihi 2 Ocak 2023 olmak üzere toplam 4 (dört) aylık süreyi kapsamaktadır. Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23 Eylül 2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
ÇKS 2023 ÜRETİM YILI ÜRÜN GÜNCELLEMELERİ VE KKYDP BAŞVURU SÜRELERİ UZATILDI. Diğer illerde 28 Şubat 2023 tarihi saat 23.59' a kadar uzatılmıştır. Diğer illerde 17 Mart 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
📢Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 üretim yılı kayıt yenileme başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başlıyor. 🧑🏻🌾👩🏻🌾 ÇKS kayıt yenileme başvuruları e-Devlet üzerinden veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden yapılabilecek.
Ziraat Mühendisleri Odası`nın 2023 yılı için üye aidat ve üyelik belgeleri ile ilgili olarak belirlenen ücretleri aşağıda gösterilmiştir. * Aidat: Aylık 35 TL (Kayıt olunan ay itibari ile yılsonuna kadar olan aidat peşin alınır. Örneğin Ekim ayında kayıt olunuyorsa 3 aylık aidat peşin olarak ödenir.
Tarım Bağkurlusu tarımsal faaliyette bulunanlardan ziraat odalarına kayıtlı olanlar, ziraat odalarının bulunmadığı yerlerde ise tarım il/ilçe müdürlüklerine kayıtlı olanlar 5510 Sayılı Kanunun 4'üncü maddesinin b bendinin (4) numaralı bendine göre sigortalı sayılan kişilerdir.
18-41 yaş aralığında Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar, askerlik görevini yapmış veya muaf olanlar başvuruda bulunabilecektir.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Ziraat Bankası, sübvansiyonlu traktör kredilerinde değişikliğe gitti. Sübvansiyonlu traktör kredilerinde normalde 1 yıl şartı 4 yıla çıkarıldı.
Çiftçi Traktör Kredisi ile sıfır km traktör alımlarınızda KDV dahil fatura bedelinin %75'ine, traktör yaşı ve kredi vadesi toplamı 10 yılı aşmamış ikinci el traktörler alımlarınızda ise alım satım bedelinin %60'ına kadar kredi kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri