Frekans 12729 sembol 30000 3-) Bazı televizyonlarda polarite yada polarizasyon olarak yazar. Bunu da verticale ya da dikey konumuna alıp kaydedin. 4-) Tüm bu ayarları yaptıktan sonra uydu elle arama menüsüne girip uydu bölümünden Türksat'ı seçtikten sonra arama butonuna basmanız ve değişiklikleri kaydetmeniz yeterli.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Türksat 42.0 e otomatik arama frekansı 📺
Türksat 42e otomatik arama frekansı; 12380 V (Dikey) SR:27500, FEC 3/4 veya 12423 H (Yatay) SR:30000, FEC 3/4.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
İlgili 39 soru bulundu
Türksat Tanıtım Yayını Parametreleri:
F:12380 Pol: V Dikey, SR:27500, FEC: 3/4 (Avrupa ve Türkiye) F:12423 Pol: H Yatay, SR:30000, FEC: 3/4 (Orta Asya ve Türkiye)
“LNB Frekansı" bölümünü "09750/10600” seçin. "22 KHz" kısmına gelin ve yön tuşlarıyla “Otomatik” seçin.
42e dediği Türksat 4A. Aynı sorun yok onda. Sadece güncel frekansı manuel olarak eklemeniz ya da aratmanız yeterli.
Bir olayın frekansını ölçmek için o olayın belirli bir zaman aralığında kendini kaç kere tekrar ettiği sayılır, sonra bu sayı zaman aralığına bölünerek frekans elde edilir. SI birim sisteminde frekans, hertz (Hz) ile gösterilir. Bir Hertz, bir olayın saniyede bir tekrarlandığı anlamına gelir.
- Öncelikle kumanda üzerinden menü kısmına giriş yapılmalıdır. - Ardından bu kısımda kanal sekmesine geçiş yapılmalıdır. - Kanal sekmesinde yer alan otomatik ayarlama tuşuna basılmalıdır. - Son olarak OK kısmına basmak suretiyle otomatik arama gerçekleştirilebilir.
Şebeke gerilimi bir enerji iletim hattı ile son kullanıcılara iletilen gerilimin sayısal anma değeridir. Ülkeden ülkeye genellikle 110-250 volt arası değişmekle birlikte gerilimin frekansı de 50 veya 60 hertz'dir. Türkiye için şebeke gerilimi 230V ve 50 Hz'dir.
Sadece televizyonunuzdan uydu ayarları ekranını bulmanız yeterli olacaktır. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarında ise yeni frekanslar otomatik olarak güncellendiği için bu kullanıcıların bir işlem yapmasına gerek kalmayacaktır.
Türksat 4A Uydusu
Türksat 4A, Ku-bant 'ta Türkiye, Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya ile Sahra Altı Afrika bölgelerini kapsamaktadır. Uydu üzerinde ayrıca Ka-Bant da kullanılmaktadır.
Uydudan alınan verici dalgaları alır ve LNB'ye iletirler. LNB, çanak antenin uydudan aldığı verici dalgaları toplar ve uydudan gelen sinyali, Merkezi Uydu Santraline ulaştırır. Bu sinyalleri, TV uydu kablosu aracılığıyla ulaştırmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi sinyal taşıma görevine sahiptir.
Kanal D, TÜRKSAT 4A uydusunda sırasıyla Frekans:11977 , Symbol Rate:27500, FEC:5/6 ve Polarizasyon: H-Yatay frekans değerlerinde yayın yapıyor.
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları ise gözlem amacıyla kullanılıyor.
Haziran 2014 sonu itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.
Kumandadan Menü tuşuna basıp Kurulum seçeneği üzerine gelerek OK tuşuna basınız. Kurulum menüsü içerisinde Manuel Kanal Arama seçeneği üzerine gelerek, kumandadan OK tuşuna basınız. Arama tipini Uydu seçiniz. Ardından eklemek istediğiniz kanalın frekans bilgilerini girebilirsiniz.
cihaz menüsünde bulunan uydu seçimleri ayar kısmında diseqc switch (1.0/1.1) kısmı 1.0/1.1 olarak mutlaka seçili olmalıdır.değilse seçiniz. bu işlemlerin tamamını doğru bir şekilde yaptıysanız ve hala probleminiz devam ediyorsa diseqc ve makina ilişkisi uyumsuz olabilir farklı diseqc lerle değerlendirmek gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri