Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz; Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçiler 30/12/2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak için çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmaları gerekiyor. ÇKS'ye kayıtlı çiftçiler, e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilirler.
Geçen yıl olduğu gibi dekara 271 lira gübre ve mazot desteği ödenecek. Aspir de geçen sene 97 lira olan destek bu sene 124 liraya, kanolada 109 liradan 142 liraya çıkarıldı.
T.C. Kimlik Numarasının son hanesi "4-6-8" olan üreticilerimizin 7 Nisan 2023 saat:18:00'den sonra, Ödemeleri T.C. Ziraat Bankası hesaplarına aktarılmış olacaktır.
Çiftçilerin Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama üzerinden online ya da ilgili şubeye şahsen başvuruda bulunarak tanımlama yaptırması gerekiyor. Böylece buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerinin mazot ve gübre desteğinden yaklaşık 6 ay önce yararlanması mümkün olacak.
İlgili 41 soru bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ödemelerin 24 Şubat 2023 günü yapılmaya başlandığını belirterek şöyle konuştu: "2 milyon 520 bin 567 çiftçimize 11 kalemde destekleme ödemesini bugün gerçekleştiriyoruz.
Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği Başvuru Süreçleri
2-Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak istediğine dair Başvuru Dilekçesini belirlenen süreler içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerimize vermek zorundadırlar.
Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek, Ziraat Bankası finansmanıyla 2023 yılı Ekim ayında başlamak ve mazot ile gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre mazot ve gübre desteği ekim ayında Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacak.
2022 yılına ait Mazot ve Gübre Desteği ödemeleri 24.02.2023 Cuma günü saat 18:00 itibariyle çiftçilerimizin hesaplarına tanımlanmıştır. Bu destek için toplamda 79 bin 98 çiftçimize 85 milyon 767 bin 154 TL tutarında ayni destek ödemesi yapılacaktır.
Nadasta mazot desteği 38 liradan 40 liraya çıkarıldı. 2023 yılı ürünleri için çiftçiye 2024 yılında ödemesi yapılacak mazot desteğinde çeltik ve yem bitkilerinde hiçbir artışa gidilmedi. Çeltikte çiftçiye 2023'te dekara 250 lira destek ödenirken, 2024'te de aynı miktar üzerinden ödeme yapılacak.
2023 devlet tarla parası dönüm başı tutarı, ürüne ve destek türüne göre belirlenir. Buna göre 2023 için destek tutarları şu şekildedir: Arpa, buğday, çavdar, tritikale ve yulaf için mazot:75 TL, gübre:46 TL, toplam:121 TL. Aspir, mazot:76 TL, gübre:21, toplam:97 TL.
Ödemeler nakdi olarak ödenmeyecek olup ayni olarak ödenecektir. Erken dönemde başvuruda bulunmayan üreticiler Mazot ve Gübre Desteği Ödemelerini 2023 Yılının Mart Ayı içerisinde Ziraat Bankasından yine ayni olarak alacaklardır.
ÇKS başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmesi için kimlik bilgileri ve şifresiyle sisteme giriş yapan çiftçi, e-Devlet Kapısı'ndaki arama kısmına "ÇKS" yazıp, daha sonra "ÇKS Kayıt Yenileme Başvurusu" hizmetini seçecek.
· Fındık Alan Bazlı Desteklemesi: 2023 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi ve Fındık Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere dekara 170 TL destek ödemesi yapılır.
ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR? Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak yeterli.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak.
2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başlayacak ve 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere tarımsal destekleme ödemelerine devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 237 milyon 819 bin TL'lik tarımsal destek ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.
Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır. Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir. Dilekçenin Tarım İl / İlçe Müdürlükleri'ne teslim edilmesi gerekiyor. Müdürlükçe yapılan inceleme nihayetinde başvurunuz onaylanırsa tarımsal destek ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz.
Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilen mazot gübre desteği, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik destek sağlıyor.
2022 yılı Mazot Gübre Desteği Başvuruları 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Çiftçilerimize önemle duyurulur.
Bakanlığımız tarafından, hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 2023 yılında; ÇKS'ye kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, kayıtlı üretim miktarı kadar tüm kesimlere (TMO veya piyasa aktörlerine) yapılan satışlar için ton başına Buğdayda 1.000 TL, Arpada ise 500 TL ilave hububat üretim primi desteği verilecektir.
Nisan sonuna kadar yapılacak mazot alışverişlerini kapsayan kampanya Türkiye genelindeki Hasat Kart ile anlaşmalı OPET ve Sunpet istasyonlarında geçerli olacak.
2024 ÜRETİM YILI ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURULARI 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR. 2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacak olup, 02.01.2024 tarihinde sona erecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri