Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Bayramla ilgili illaki tatlı şeyler yiyeceğiz ama muhakkak yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı yok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatlı bir şeyler yedikten sonra ardından su içmeli ya da ağzı nötralize etmek amaçlı peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler yenilebilir." şeklinde konuştu.
Glisemik indeksi yüksek olan, kan şekerini hızla yükselten fakat sürekliliğini korumayanmeyvelerin,meyve sularının ve şekerli gıdaların, spor öncesi yerine spor sonrasında tüketilmesi tavsiye ediliyor.” Dayanıklılık sporları, uzun dönemli enerjiye ihtiyaç duyulan sporlar olarak görülüyor.
Şeker ise en fazla asit oluşturan nedendir. Tüm yiyeceklerin sindirimini bozar. Canınız çok tatlı yemek isterse aç iken yiyin ve üzerine bir bardak sıcak çay için. 1-2 saat sonra da 1 bardak alkali su içmeyi unutmayın.
İlgili 17 soru bulundu
Su canlılığın temel bileşenidir ve tatlı yedikten sonra su tüketmenin hiçbir yan etkisi yoktur. Dikkat edilmesi gereken durum tatlıyı ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz. Fazlası birçok çeşit hastalık ihtimali ortaya çıkarır. Ayrıca sağlığın için yeteri kadar su tüketmekte yarar vardır.
Bol Sıvı Tüketmek
Sıvı tüketimi, böbreklerden idrar çıkışını artırarak kandaki fazla şekerin vücuttan atılmasını sağlayabilir. Sıvı tüketiminde dikkat edilecek nokta ise şekerli içeceklerden uzak durulması gerektiğidir. Vücudun sıvı ihtiyacının; su, soda gibi içeceklerden karşılanması faydalı olacaktır.
524 kalorilik bir sıcak çikolatayı yakmak için yaklaşık 13.100 adım, 212 kalorilik bir bardak kolayı yakmak için 5.300 adım atmak gerekiyor. Bisküvilerden cipslere kadar küçük atıştırmalıklar da günlük kalori alımını artırıyor ve denk geldikleri adım sayılarıyla şaşırtıyor.
HIF1α proteini, egzersiz sırasında karbonhidrat yıkımını arttırarak vücudu yağ gibi alternatif enerji kaynaklarına yönlendirir. Bu nedenle, akşam saatlerinde yüksek performans ile egzersiz yapılması daha hızlı kilo vermemizi sağlıyor olabilir (kaynak 1).
Yediğiniz 1 adet susamlı simitin kalorisi yaklaşık 280 kcal. Bu da ortalama 1 saat tempolu yürüyüş ya da yüzme, 30 dakika kadar tempolu koşu yapmanız gerektiği anlamına geliyor.
Magnezyum içeriği yüksek besinler olan badem, fındık, fıstık, ceviz, kabak çekirdeği gibi kuru yemişler, kuru baklagiller, kakao, tam tahıllılar, yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi de tatlı krizlerini azaltacaktır.
Tatlı besinler tüketildiğinde kan şekeri seviyesi yükselir. Pankreas bu şekeri dengelemek için fazla miktarda insülin pompalar.
Kaçamak yaptığınız zaman, bağırsaklarınız su tutuyor ve şişiyor. Bağırsaklarınızın hızı azalıyor. Bu da, kilonun vücuda oturmasına neden oluyor. Kaçamağın ertesinde, daha ağırlıklı sebze alır, yoğurt tüketirseniz; bağırsaklarınızı hızlandırırsınız.
Bitter çikolatalar, diyet yapanlar için en uygun çikolata türüdür. Doğru oranda tüketildiği zaman, bitter çikolatalar diyete katkı bile sağlar. Beyaz çikolatalar ile sütlü çikolatalar ise diyet için tavsiye edilmez.
Her gün çikolata tüketmek kilo aldırır ve sağlığa zararlıdır. Diyabet hastalarının her gün çikolata yemeleri sakıncalıdır. Çikolata, her gün tüketildiği takdirde kilo almaya neden olacağı gibi cilde de zarar verebilir.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Uzun süre aç kalındığında vücudumuz ilk olarak karaciğer ve kaslardaki glikojen depolarını yakıyor ve buradan elde ettiği glukozu kullanıyor. 8 saat sonunda ise bu depoların tükenmesi ile yağ yakımı süreci başlıyor ve kilo kaybı akabinde geliyor.
Yapılan araştırmalara göre depolanmış yağları yakmak en ideal zamanın sabahın erken saatleri aç karna yapılan spor olduğu söylenmekte. Glikojen depoların antreman sırasında azsa yağ yakımınız daha fazla olur. Sabah kahvaltı öncesi yapılan kardiyo egzersizi veya hiit antrenmanı yağ yakımını hızlandıracaktır.
Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir. Düzenli olarak yapılan yürüyüş programına yeterli ve dengeli bir beslenme programı eklenirse ayda 3-4 kilogram verilmesi sağlanabilir. Günlük olarak yapılan 1 saat yürüyüş kalori harcamasını arttırarak zayıflamaya yardımcı olur.
12000 adım yaklaşık olarak 9,14 kilometreye denk gelmektedir. Bu uzunluk adımların büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Ayrıca 12 bin adım adım kilonuza bağlı olarak 450 ile 600 arasında kalori yakmanıza sebep olur.
Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, "Eğer 2 ay boyunca her sabah poğaça yerseniz tam 2 buçuk kilo yağ kütlesini vücudunuza eklemiş olacaksınız. Bir poğaçanın vücudumuzun yakması için tempolu 7 bin 500 adım atmamız gerekiyor" dedi.
Susuzluk hissi, ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, görme bulanıklığı, yara iyileştirmesinde gecikme, ciltte kuruma ve kaşıntı, halsizlik, yorgunluk ve kilo kaybı kan şekerinin yükseldiğinin (hipergliseminin) belirtileridir. Kan şekeri yükselmesinin birçok nedeni olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri