Tam tahıllı ekmekler, sebzeler ve kuru baklagiller glisemik indeksi düşük besinlere en iyi örnektir. Yağlı ciltler ne yemeli diye soranlar varsa hemen açıklayalım. Özellikle beyaz un, pirinç, patates ve şekeri hayatınızdan çıkarıp glisemik indeksi düşük besinlere yönelmenizi tavsiye ederiz.
Cilt temizliği, yağlı cilt bakımında önemli bir aşama olup, cildin sabah akşam, uygun bir ürünle temizlenmesi gerekmektedir. Bu tip ciltler için nemlendirici krem çok büyük önem arz etmekte olup, yağlanmanın daha da artmaması için su bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir.
İlgili 32 soru bulundu
Papatya sabunu, Kleopatra'nın güzellik sırrı olarak bilinir. Papatya sabunu özellikle yağlı cilt tipine sahip kişiler için önerilmektedir. Cilde tonik etkisi sağlar. Düzenli bir şekilde kullanıldığında ise cildi sıkılaştırır ve tıkalı gözeneklerin açılmasını sağlar.
Yüzünüzü Düzenli Olarak Yıkayın
Yağlı cilt bakımı için atılacak ilk adım yüzü düzenli olarak günde 2 kez yıkamaktır. Cilt, hem gündüz hem de gece cilt bakımı rutininde, cilt için uygun bir temizleyici ve ılık su ile yüz yıkanmalıdır.
Yağlı cilt: Androjen ,erkeklik hormonu artmasına yanıt olarak artmış pilosebase bez salgıları sonucu aşırı cilt yağlanması olabilir.Sonuçta bir “yağlı cilt” ten bahsedilir. Ses değişiklikleri: Ses telleri androjen (erkeklik hormonu) etkisi ile kalınlaşır.
Beslenme alışkanlıkları, cilt yağlanmasını büyük ölçüde etkileyebilir. Özellikle aşırı tuzlu, baharatlı, işlenmiş yağ ve katkı maddeleri içeren fast-food ürünleri ile şekerli içeceklerin tüketimi cilt yağlanmasını artırabilir. Ayrıca, kirli hava, toz ve çeşitli hava koşulları da ciltte yağlanmaya neden olabilir.
T bölgesi yağlanması hormonal salgılar, uzun süre güneşe maruz kalmaya veya kullanmakta olduğunuz ürünlerin sert kimyasallar içermesinden de kaynaklanabilir. Bu nedenle T bölgesi yağlanmasından kurtulmanın ilk şartının doğru cilt bakımı ve doğal içerikler olduğunu unutmamamız gerekir.
Yağlı cilt, ciltteki yağ bezleri çok fazla sebum ürettiğinde ortaya çıkar. Sebum cildi koruyan ve nemlendiren mumsu ve yağlı bir maddedir, ayrıca cildi sağlıklı tutmak için çok önemlidir. Ancak, çok fazla sebum üretimi cildin yağlanmasına, gözeneklerin tıkanmasına ve sivilcelenmeye neden olabilir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
A Vitamini:
Yağlı ve sivilceli ciltler için birebir olan A vitamini, siyah noktaların giderilmesinde ve gözeneklerin temizlenmesinde etkilidir. Aynı zamanda cildin sebum düzeyinin dengelenmesine yardımcı oluyor.
Beyaz pirinç, ekmek, kahvaltı gevreği, beyaz unla yapılmış tatlılar, beyaz unla yapılmış makarna, şekerli, gazlı içecekler, mısır şurubu, bal, akçaağaç şurubu gibi sıvı tatlandırıcılar sebumu artıran gıdalar içerisinde yer alıyor.
Yağlı ciltteki sebum, özellikle aşırı miktarda olduğunda, bağışıklık tepkisini uyarabilen iltihaplı bir maddedir. İnce çizgiler gibi yaşlanma belirtileri gösteren cilt, genç cilde göre daha ince olma eğilimindedir ve bu da sorunu daha da kötüleştirebilir.
Alın yağlanmasına, geç uyumak veya yeterli düzeyde uyuyamamak, yağlı gıdaların tüketimi, sürekli stres yapmak, hormonsal bozukluklar ve genetik gibi faktörler neden olmaktadır.
Yağlı ciltler alkolsüz ve cilt tiplerine uygun tonikler kullanmalılardır. Glikolik asit, salisilik asit içeren tonikler yağlı cilt tipleri için daha uygundur. Yağ özleri içeren tonikler, cildinde istenmeyen parlamalara yol açabilir.
Östrojen seviyesinin yükselmesine bağlı olarak güzelleşir, cildi ışıl ışıl parlar, hareketlidir, canlıdır ve hem sosyal hem iş hayatında çok daha verimli olur. Bu dönem ayrıca çocuk yapmak için de en uygun süreçtir. Hamileliğin oluşmasıyla birlikte ise farklı hormonlar devreye girer.
Hormon bozukluğu belirtileri arasında ishal, kabızlık, kilo kaybı, kilo alma, soğuk ve sıcak hassasiyeti, depresyon ve kaslarda zayıflık şeklinde ortaya çıkabilir. Genel hormon bozukluğu belirtileri yanında vücutta 50'den fazla hormon oluştuğundan farklı semptomlar da görülebilir.
Fareler üzerinde yapılan deneyler sonucunda, bu hormonun yağ dokusundan salgılandığı keşfedilmiştir. Leptin hormonu görevi nedir kısaca açıklayalım: İştah duygusunu bastıran leptin hormonu, vücuttaki yağların yakılmasına da destek olmaktadır.
Bu nedenle cildi günde iki kez yıkamak yeterli olacaktır. Cilt, gün boyunca yağ ve sebum ürettiğinden hem gündüz hem de gece temizliğe ihtiyaç duyar. Yağlı cilt, özellikleri gereği yağlı ciltler için üretilmiş ürünler ile yıkanmalıdır. Hem gündüz hem de gece rutini oluşturulmalıdır.
Yağlı cilt tipine sahipseniz "non-komedojenik" olarak etiketlenmiş güneş kremleri sizin için uygun bir tercih olabilir. Bu etiket, ürünün gözenekleri tıkamayacağını ve sivilce oluşumuna yol açmayacağını gösterir.
Yağlı ciltler için bir serum kullanım kısıtlaması olmamakla birlikte eğer yağlanma azaltılmak isteniyorsa AHA/BHA, Niacinamide, Çinko ve Retinoid serumlar tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri