Tüyleri çıkış yönüne ve nazikçe tıraş etmek gerekir. Ayrıca, duş sırasında ya da sonrasında, fazla yağ ve ölü deriden arındıktan sonra bacakları tıraş etmek çilek bacak görünümünü azaltacaktır.
Kimyasal veya fiziksel peeling uygulaması çilek bacak görünümünün iyileşmesine yardımcı olabilir. Bir Epilatör Kullanmak: Tıraş bıçağı veya ağda kullanımı ciltte tahriş oluşmasına neden olabilir. Bu durum çilek bacak görüntüsü oluşumuna yol açabilir.
"Çilek bacak" terimi genellikle çocuklarda görülen ve bacaklarda belirgin kırmızı lekelerin veya kabarıklıkların ifadesi olarak kullanılır. Bu durumun altında yatan nedenlerin çoğu genellikle benign (zararsız) cilt lezyonlarıdır ve zamanla kendiliğinden geçebilir.
Epilasyon sonrası bacaklarını nemlendir
Epilasyondan sonra cildinin kurumaması ve bacaklarında çilek görünümü oluşmaması için cildini nemlendirmelisin. Özellikle bacakları jilet veya ağda ile almak bacaktaki ölü derilerin atılmasını sağlar ve bacakların daha pürüzsüz görünmesini sağlar.
Özellikle kıl kökleri tek tek kırmızı noktalar şeklinde kalsa da cildin geri kalan bölümünde kızarıklık görülmeyebilir; cilt, birkaç saat içinde sakinleşir. Ağda sonrasında nemlendirici kremler kullanmak ve tahriş edici maddelerden kaçınmak, kızarıklığın daha hızlı geçmesine yardımcı olabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Tüyleri çıkış yönüne ve nazikçe tıraş etmek gerekir. Ayrıca, duş sırasında ya da sonrasında, fazla yağ ve ölü deriden arındıktan sonra bacakları tıraş etmek çilek bacak görünümünü azaltacaktır.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Sonuç olarak, pürüzsüz bacaklara sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmak, epilasyon yöntemleri denemek, peeling yapmak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, anti-selülit ürünleri kullanmak ve güneş koruyucu kullanmak oldukça etkili yöntemlerdir.
At kılı fırçası ile yapılan kuru vücut fırçalama, deri altındaki kan dolaşımını hızlandırırken, kuruluktan pullanan ve kıl dönmesi sorunu yaşayan bacaklar için de çok daha parlak ve pürüzsüz bir görünüm sağlamakla birlikte, selülit sorununu da ortadan kaldırmaktadır.
Merhabalar, batık kıl sorunundan kurtulmak için en ideal yöntem lazer epilasyondur. Batık kıl, kılın derinin dışına çıkamayıp derinin içerisinde uzaması durumudur. Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür.
Bacaklarda böyle bir durum oluştuğunda ise epilasyon yöntemi olarak seçtiğin ağda, tıraş, tüy dökücü kimyasal kremler veya sıcak ağdalar iltihabı tetikleyerek çilek bacakların görünümünü artırabiliyor.
At Kılı Fırçası Kullanmanın Püf Noktaları
Fırçayı elinizle iyice kavrayarak, dairesel hareketlerle ayak bileklerinizden yukarı doğru çıkabilirsiniz. Bu esnada çok fazla baskı yapmadan nazik hareketler benimsemeniz de önemli. Yeteri kadar fırçaladıktan sonra isterseniz kollarınızı da fırçalayabilirsiniz.
Uygulanan ışınlar sebebiyle cilt kurumaya ve tahriş olmaya müsait bir konuma gelmesinden dolayı bu aşamada mutlaka etkili bir nemlendirici ile gereken nem desteği sağlanmalıdır. Çilek bacakların çözümü en etkili şekilde lazer ile sağlanmaktadır.
Uzun süre kullanılmış tıraş jiletleri, cildin aşırı yağ üretimi ve ölü hücre birikimi kıl köklerinin tıkanmasına neden olur. Ayrıca sıkı kıyafetler bacaklarınızdaki gözeneklerin ve cildinizin nefes almasını engellediği için çilek bacak görünümünün ortaya çıkmasına yol açabilir.
Bacaklarınızı yıkayıp kurulayın ve üzerine bebek pudrası sürün. 1/4 bardak toz şeker, 3 yemek kaşığı limon suyu ve 1/2 su bardağı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı bir kavanoza aktararak iyice çalkalayın. Bacaklarınıza sürün ve 20 dakika sonra ovalayarak çıkartın.
Lazer uygulamaları batık görünümünü azaltabilir. Bacakları fırçalamak ve sonrasında ılık suyla duş almak bölgeyi yumuşatabilir. Cildin nemli olması batık görünümünün geçmesine yardımcı olur. Peeling yöntemini kullanarak bacaklarınızda kadife bir görünüm elde edebilirsiniz.
At kılı fırçalama nasıl yapılmalı?: Vücudunun gençleşmesi ve kan dolaşımının hızlanması için günde 5-6 dakika boyunca at kılı fırçalama tekniği yapman yeterli olacak. At kılı fırçalama yöntemi için ayaklarından gövdeye doğru ilerle.
Genellikle, duş öncesi kullanımlarda at kılı fırçası faydaları daha hızlı görülecektir. Uygulamadan sonra ise duşta cildin temizlenmesi gerekir. En hızlı ve etkili sonuçların alınması için günde 2 kez uygulanması da önerilir.
Ölü deriyi temizleyerek kıl batmalarının oluşumunu önler. Sabah akşam 5 ile 10 dakika olacak şekilde, yüz hariç tüm vücudunuzu, aşağıdan yukarıya, kalp yönüne doğru fırçalamanız gerekmektedir. Fırçalama işleminden sonra dilerseniz nemlendirici kullanabilirsiniz.
Bacak tıraşı öncesinde cildinizi nemlendirin
Kuru tüylerin tıraş edilmesi, bıçağın da daha hızlı körelmesine neden olabilir. Bacaklarınızı en az 3-5 dakika ılık bir banyo veya duşla ıslattığınızda, tüyler suyla kalınlaşacaktır. Bu da kıl foliküllerinin yumuşamasını sağlar ve bacak tüylerinin kesilmesini kolaylaştırır.
Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
2) Tuz ve Limonun Pratikliği!
Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri