Güneş lekeleri kalıcı mı? Güneşe maruz kalındıktan oluşan güneş lekelerini kısa bir süre içinde tedavi etmek kalıcılığı önler ancak tedavi edilmediği takdirde güneş lekelerinde kalıcılık olabilir ancak bu durum zararsızdır.
Ciltteki koyu lekelerin giderilmesi lazer tedavisi ile mümkün olabilir. Bazı koyu lekeler için lazer tedavisi gerekmeyebilir. Cildinde leke oluşan bazı insanlar lekelerin giderilmesi için kozmetik ilaçlar ya da ürünler de tercih edebilirler.
Leke tedavileri genellikle 3-6 ay gibi bir sürede yanıt verir. Kahverengi sivilce lekelerinde en çok uygulanan yöntem, dermatologlar tarafından önerilen, leke karşıtı akne kremleridir. Bu kremlerle kombine kullanılan, cilt tipine uygun yüksek koruma faktörlü güneş koruyucular da olmazsa olmazdır.
Cilt lekelerinin en sık bulunduğu alanlar elin arkası, yüz, sırt ve omuzlardır. Daha koyu tene sahip bireylerde leke de daha koyudur. Normal zamana bırakıldığında oluşan en küçük lekenin kendiliğinden geçme süresi yaklaşık 12 aydır ve çok yavaş solar” diye konuştu. Dr.
Bazı cilt lekeleri tamamen geçebilir, hatta tedaviye çok erken cevap verebilir, bazı lekeler ise inatçı ve dirençli bir yapıdadır. Leke tedavi edilmez, yönetilir. Bu söz gerçek anlamda doğrudur. Leke tedavisinde bağırsak florasının da önemi unutulmamalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Q-Switch lazer yöntemi ile dövmeler, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller ve tüm lekelerin tedavisi yapılabilmektedir. Bu teknikle cildinize gönderilen lazer ışığı, sadece sorunlu bölge üzerinde çalışarak etrafındaki dokulara zarar vermeden lekelerinizi tedavi edebilir.
Antioksidan içeren yeterli ve dengeli bir beslenme programı kahverengi leke oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Estetik olarak kişiyi rahatsız eden kahverengi lekeler için uygulanan tedavi yöntemleri arasında karbon peeling, dermapen, kimyasal peeling, PRP, mezoterapi ve lazer tedavisi gibi yöntemler yer alır.
Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.
Cilt lekeleri tekrarlayabilir mi? Bazı cilt lekeleri tekrarlayabilir, bunları önlemek için güneşten korunmak büyük önem taşır. Yüksek koruma faktörlü, hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan ürünler tercih edilirse, etkili bir korunma sağlanmış olur.
İnci Mevlitoğlu,özellikle güneş ışığına çok fazla maruziyet ile ortaya çıkan kahverengi cilt lekelerinin yaygın bir şekilde görüldüğünü belirterek "Yüzdeki kahverengi lekeler genetik yapı, hormonal uyarılar, ultraviyole maruziyeti, ilaçlar, geçirilen deri hastalığı gibi nedenlerle ortaya çıkıyor" dedi.
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Düzenli cilt bakımı yaptırmak lekelere iyi gelir ve onları hafifletir mi? Lazer sistemli cilt bakım yöntemlerinin gelişmesi ile leke tedavisinde eskiye oranla çok daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Cilt tipi ve uygulanan yönteme göre sonuçlar değişebilir. Lekelerin temizlenme oranı %50-80 civarındadır.
Lekelerin cildin katmanlarında hangi seviyeye kadar uzandıkları çok önemlidir. Bu nedenle yüzeysel lekeler (çiller, yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri gibi) genellikle 2-3 seansta tedavi edilirler. Ancak daha derine uzanan lekeler 3-4 seansta tedavi edilirler. Ortalama seans sayısı 2-4 dür.
Güneş kremi düzenli kullanıldığında, lekelerin rengi ve yoğunluğu gözle görülür şekilde azalabilir. Ayrıca cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limonu bir kapta iyice karıştırın. Dudak kenarları ve göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. 5 dakika bu şekilde bekleyin ve cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak işlemi tamamlayın. Ilık suyla yüzünüzü yıkayın. Hepsi bu kadar!
Stres altındaki insanların ciltleri lekelenmeye daha yatkın oluyor. Stres cildin de bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Stresin sadece ruhu değil, cildi de kararttığını söyleyen Cilt Hastalıkları Uzmanı Doktor Betül Şengör, stresin cildin bağışıklık sistemini zayıflattığını belirtiyor.
Kırmızı sivilce lekeleri genel olarak kendiliğinden geçmektedir. Ancak yüzeysel kırmızı sivilce izlerinin geçmesini hızlandıracak bir takım uygulamaların da olduğunu söylemek mümkündür. Yüzeysel kırmızı lekelerin onarılması için dermatoloğunuz tarafından önerilen hassas kremlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.
Koyu tenli insanlarda, cildinden birkaç ton daha koyu olan noktalar genellikle 6 ila 12 ay içinde kaybolur. Daha derin renklenmelerin ise solması yıllar alabilir. Derin renk değişiklikleri genellikle mavi veya gri renkte görünür, ancak bir nokta kişinin doğal ten renginden çok daha koyu kahverengi de olabilir.
- Kahverengi lekelerin diğer bir adı güneş lekesi veya karaciğer lekesidir. Yaş ilerledikçe cildin rengini veren melanin pigmenti cilt üzerinde birikir ve kahverengi lekelerin oluşmasına sebep olur. - Cilt uzun süre güneşe maruz kaldığı zaman cilt ışınlardan korunmak için yüksek miktarda melanin salgılar.
Genel olarak, ciltte lekelenmelere en çok yol açan vitaminler C ve E vitaminleridir.
Güneş lekesi kendiliğinden geçmez. Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir.
Yüzde yama tarzı açık veya koyu renkli kahverengi lekeler şeklinde seyreden 'melasma' çoğunlukla kadınlarda görülen bir sorundur. Gebelikte sık görüldüğünden halk arasında gebelik maskesi de denilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri