Aldos silikonlu çapari çinekop palamut çaparisi fıstık yeşil renk özelliğine sahip olan ürün çeşitleri balık görünümüne sahip olan ürünlerdir.
Gece için turuncu ya da pembe rengi, gündüz için yeşil ağırlıklı. hava açık ise koyu yeşil, kapalı ise açık yeşil renk.
Çinekop çaparisi ile balık avlarken çaparinin ucuna suni ye ya da canlı yem takılır, diğer ucuna da kurşun takılarak balık avına başlanır. Çinekop avlama için en uygun saatler sabah 5 ile 7 arası ve akşam ise 17 ile 20 saatleri arasıdır.
B01 Mor Beyaz Organze ve Floş Sim Kösteklerin Avcılığı : B01 çapari kösteğimiz mor beyaz organze ve floş kombinasyonu ile elde üretilmektedir. Bu köstekler özellikle gece istavrit avcılığında tercih edilmektedir.
1 - 2 Numaraları Lüfer 3 - 4 numaraları Sarıkanat - 4 - 5 - 6 numaraları ise Çinekop boyları için ideal olta iğneleridir.
İlgili 35 soru bulundu
Küçükten büyüğe doğru defneyaprağı, çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana, sırtıkara olarak adlandırılabilir.
YEMLİ ÇİNAKOP AVI
Yemli lüfer takımına oranla Çinakop için kullanılan takım daha ince, zokası daha ufaktır. Kullanılan yemler, bütün halde hamsi, çamuka, aterina, yaprak ve sülük biçiminde küçük ve uzunlamasına kesilmiş istavrit, Kıraça, zargana, uskumru vonozu, izmarit ve istrongilos gibi balıklardır.
Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında istavrit, lüfer, çinekop, mezgit, hamsi, barbunya ve torik balıkları avlanabilir.
KIYIDAN PALAMUT AVINDA ÇAPARİ: Kıyıdan kullanılan çapari genelde 10 iğneli olmaktadır. Palamutta en fazla tercih edilen çapari rengi beyaz çaparilerdir.
Bu köstekleri kullanacağınız çapariler gün ışığı olduğu sürece hem kıyıdan hem de tekneden istavrit ve çinekop balığı avlamanızı sağlayacaktır. Avlak bölgesine göre değişmekle birlikte, istavrit ve çinekop balığı haricinde, nadiren de olsa mezgit ve uskumru gibi balıklar da bu tüylere ilgi gösterebilmektedir.
Çinekop: Çinekop, genellikle soğuk suları tercih eden bir balık türüdür ve şubat ayında yakalanabilir. Genellikle kıyı sularında avlanır ve lezzetli beyaz eti ile bilinir.
Lüfer-Çinekop-Palamut balığı avı : Akıntılı yerlerde ağır kurşunla kıyıdan uzağa atış yaparak avlanıyorsak 100-200gr arasında atarlı 350-440cm arasında boylarda olan kamışları tercih etmek gerekir. Genellikle Surf tip kamışlarda bu av tipinde kullanılmaktadır.
İnce beden çaparilerde (0,15-0,12-0,10), 10-40 gr arası kurşunlar önden kontrollü savurma ve sarkıtma tekniği ile çapari avcılığı önerilir.
Her ne kadar çaparinin kullanıldığı yer, güneşin yansıması ve ava çıktığınız saat rengi etkiliyor olsa da istavrit için en çok tercih edilen malzeme 10'lu yeşil istavrit çaparisidir.
Çapari balık avı ile istavrit, uskumru, kolyoz, palamut, lüfer, çinekop ve sardalya gibi balıklar avlanabilir. Bu balıklar haricinde çapariye tragonya, kırlangıç, isparoz, mercan, kalamar, zargana ve mezgit de zaman zaman takılabilir.
Hava karardığında bile, ışıklandırmalı sahillerden denize vuran ışığın etkisiyle su içinde balıklar tarafından farkedilmeye devam etmektedir. Örnek olarak, İstabul Sarayburnu Sahillerini verebiliriz, yol ışıkları sayesinde geceleri de bu çapari avcılığına imkan vermektedir.
Kullancağımız kurşunlar ağır olmadığından dolayı çapari bedenleri max. 0.20mm köstek kalınlıkları 0.12-0.14mm kullanılır ve bu kalınlıklar istavrit için oldukça iyi ve avcıdır.Sahilde kullanılcak makinaların çok büyük olmasına gerek yoktur 4000 veya 5000 lik makinalar yeterli gelecektir.
İstavrit sıcak denizleri sever ve bu tür ortamlarda yaşamayı tercih eder. Gezmeyi de sevdikleri için avlanma sırasında bu balıklara sıklıkla rastlamak mümkün olur.
Benimde en çok verim aldığım palamut sahteleri, şeffaf, beyaz, sarı ve fosforlu yeşil sırtlı olanlar.
En küçüğüne kestane palamudu diyoruz. İki yüz elli gram filan olanlar. Sonra çingene palamudu, sonra palamut, sonra torik gelir. Toriğin de büyükleri vardır, büyüğüne sivri denir, daha büyüğüne altıparmak denir, en büyüğüne de piçota denir.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
Genelde sağlamlık ve alışkanlığa göre balığın iriliği de dikkate alınarak 0.20-0.40 mm arasında beden kullanılır. Zoka ile avlanmada 10-20 metre derinlikteki, dibi taşlık - kırmalık, lüferin yemlenmek üzere girdiği bilinen meralar en uygun yerlerdir.
Çinekop. Yani lüferin yavrusu. Öyle küçüğü falan değil gerçekten henüz olgunlaşmamış yavru balıklar. Lüfer, dünyada lezzeti ile ün yapmış 28 cm'den itibaren yumurtlayabilen bir balık.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri