Temiz bir bezin üzerine bir miktar diş macunu sıkın ve daha sonra çiziğin olduğu bölgeye dairesel hareketlerle uygulayın. İlk yapışınızda çizik tamamen yok olmazsa birkaç kez aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. Çiziği giderdikten sonra ıslak bir bez yardımıyla diş macunu kalıntılarını temizleyebilirsiniz.
Nemlendirici bir krem veya deri için özel bakım yağlarından biri çizik bölgesine sürülmelidir. Bu, derinin elastikiyetini artırarak çiziklerin görünümünü azaltabilir. Nazikçe Ovma: Nemlendirici sürüldükten sonra, yumuşak bir bez yardımıyla çizik üzerine hafifçe basınç uygulayarak dairesel hareketlerle ovulmalıdır.
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Diş macunu ile çizik giderilemez. Diş macunu ile yapılan işlemler telafisi zor ve maliyetli hasarlara yol açan riskleri barındırır. Bu iş için özel olarak üretilmiş çizik giderici pastalar varken, diş macunu ile uygulama yapmak tam bir intihardır. Gerek olmadığı halde aracınızı riske atmaktan başka birşey değildir.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Diş macunu veya baking soda (karbonat) gibi hafif bir aşındırıcı maddeyi nemli bir bez üzerine uygulayarak ekranı silmek çizikleri azaltabilir. Bu işlemi yaparken dairesel hareketlerle nazikçe silmek önemlidir. Daha sonra temiz bir bezle ekranı iyice silmek gerekmektedir.
Çizik var ama küçük küçük çizikler Işık fazla olmadıkça %90 U belli olmuyor. Çizik var ama küçük küçük çizikler Işık fazla olmadıkça %90 U belli olmuyor. İş işten gecmiş demektir kardeş fakat ilerideki büyük çizilmelerin önüne geçebilirsin takarak.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çiziğin derinliği yüksekse öncelikle zımpara yardımıyla çizik yüzeyinin zımparalanması ve çiziğin etrafındaki boyanın derinliğinin çizikle dengelenmesi gerekmektedir.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Cildi yumuşatma ve cildin kuruluğunu giderme etkisine de sahip olan vazelin bir bakım kremi olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda ciltte kurumuş, çatlamış ya da kesilmiş olan bölümlerin üzerine merhem gibi de sürülebilir. Çizik ya da yanıkların giderilmesinde de etkin bir şekilde vazelin kullanılır.
Yara izinin son halini alması 1-2 yıl sürer. Zamanla yara izi ten rengine döner. Başlangıçta hissedilen sertlik yumuşar ve daha düzenli hale gelir, ancak iyi veya kötü mutlaka bir iz kalır. Bir yara izi oluştuğunda izin zamanla değişeceği bilinmeli ve sabırlı olunmalıdır.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Soğuk su ile yıkadıktan sonra bir antiseptik solüsyon ya da krem ile bölgeye tedavi uygulayın ve yara bandı ile kapatın. Bu işlemi yaptıktan kısa bir süre sonra tırmalama izleri de geçecektir ancak çizikler geçmediyse ve o bölgede kabarma oluştuysa bir doktora başvurmanız gerekir.
Bir limonun ikiye bölünerek iz olan bölgeye uygulanması, iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
Bayer Fito krem, dermatologlar tarafından önerilen özel formülü ile sivilceler, lekeler, yaralar ve çiziklere karşı etkili bir çözüm sunar.
İlk olarak, aracınızın temiz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir. Ardından, hafif basınçla dairesel hareketlerle pasta cilayı çizikli bölgeye uygulayın. Özel bir aplikatör veya mikrofiber bez kullanarak ürünü yüzeye eşit şekilde yaymak önemlidir.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir.
Hasarın derinliği boya tabakasına kadar ulaşmamışsa, araba sürtme lekesi Netfer pasta cila ürünleri ile çıkar. Arabayı park ederken veya kapıyı açarken sürtme sonucu oluşan küçük izler ve sürtme lekeleri eğer çok ağır seviyede değilse lokal pasta cila uygulaması ile giderilebilir.
KARBONAT YARDIMI İLE ÇİZİKLERİN OLUŞTUĞU BÖLGEYİ TEMİZLEYİN
Karbonatlı suyu kolaylıkla püskürtebileceğiniz bir şişede karıştırın ve çiziklerin olduğu bölgeye uygulayın. Temiz bir bez yardımıyla bu bölgeyi temizledikten sonra çiziklerin yok olduğunu gözlemleyeceksiniz.
Cilt üzerinde bırakılmamalı muhakkak durulanmalıdır. Elma sirkesi maskesi asidik özelliği nedeniyle 30 dakikadan daha uzun süre ciltte tutulmamalıdır.
Mobilya çiziklerini ve çatlaklarını gidermek için sirke ve yağ kullanılabilir. Yarım bardak elma sirkesi veya beyaz sirke, yarım bardak yemeklik yağ ile karıştırılır. Karışım hazırlandıktan sonra mikrofiber bez yardımı ile mobilya çiziği ovalanır. Sirke seçiminde beyaz sirke daha etkili bir çözüm olacaktır.
Tabiki de çizebilir dikkatli olmak lazım.Ayrıca dokunmatik ekranlar tırnak ile değil parmak ile kullanmak için tasarlandı.
4-Kılcal Çizikler
Boya yüzeyinde çok ince bez çizikleri gibi göze çarpan dairesel görünümlü çiziklerdir.
Kırılmaz cam sayesinde düşme ya da çarpma gibi durumlar görüldüğünde koruyucu ekran telefonunuzun ekranını maksimum seviyede korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri