Cloudflare kurulumu sağlandıktan sonra SSL sertifikası otomatik olarak aktif olmaktadır ancak bazı durumlarda etkin olmayabilir.
Öncelikle Plesk panelimize giriş yapıyoruz. Giriş yapıldıktan sonra karışımıza gelen ekranda “SSL/TLS Sertifikaları” bölümüne giriyoruz. SSL Sertifikaları bölümüne giriş yaptığımız zaman bizi “SSL / TLS Sertifikası Ekleyin” butonu karşılayacak. CSR kodunu üretebilmek için bu butona tıklıyoruz.
1. “https://www.cloudflare.com/” adresine girerek, “Sing Up” butonuna tıklayın. 2. “E-mail” adresinizi girin, ardından bir “şifre” belirleyin ve “Create Account” butonuna tıklayın. 3. “Add Site“ butonuna tıklayın ve “siteadresiniz.com” şeklinde web sitenizi ekleyin.
Teknik olarak, barındırılan bir web siteniz varsa, yapmanız gereken tek şey Cloudflare'a kaydolmaktır. Kayıt işleminin ardından, sitenizi kontrol panellerine eklerseniz, bu işlemden sonra, sitenizdeki veri segmentleri, Cloudflare sunucularında dünyanın çeşitli yerlerinde önbelleğe alınır.
İlgili 21 soru bulundu
Ücretli ve ücretsiz paketleri bulunan CloudFlare SSL hizmeti, ziyaretçilerinizin kişisel verilerini korur. SSL sertifikası, özellikle sosyal medya, yayıncılık ve e-ticaret gibi alanlarda faaliyet gösteren web sitelerinde büyük bir avantaj sağlar.
Hızlı, Güvenli ve Esnek DNS
Cloudflare DNS, yerleşik DDoS azaltma ve DNSSEC ile en hızlı yanıt süresi, benzersiz yedeklilik ve gelişmiş güvenlik sunan kurumsal düzeyde yetkili bir DNS hizmetidir.
Son güncellenen verilere göre en hızlı DNS adresleri şunlardır: CloudFlare, Primary DNS: 1.1.1.1. Secondary DNS: 1.0.0.1, 8.8.4.4. Google: 8.8.8.8, 8.8.4.4.
Cloudflare bir CDN hizmetidir. Bu hizmet, sitenize gelen ziyaretçilerin dosyaları bulundukları noktaya en yakın sunuculardan çekerek web sitenizin hızlı açılmasını ve daha az trafik harcamasını sağlayacaktır.
Cloudflare; CDN – Content Delivery Network (içerik dağıtım ağı), DDoS koruması, internet güvenliği ve alan adı sunucusu hizmetleri sağlayan ABD merkezli şirkettir. CloudFlare hem web sitesini hızlandırmak hem de güveliği arttırmak için kullanılmaktadır.
Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Unutmayın, online ortamda güvende olması gereken her şeyin bir SSL sertifikası koruması altında çalışması gerekir. İnternet, web sitenize erişim sağlamak için zayıf korumalı şifreli sayfaları arayan botlarla doludur. Web sitenize girip de sayfalarınızın bozulduğunu ya da silindiğini görmek istemezsiniz.
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir. Hizmet, yinelemeli bir ad sunucusu olarak işlev görür ve İnternet'teki herhangi bir ana bilgisayar için alan adı çözümlemesi sağlar.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
Cloudflare dev bir VPN gibi çalışır. Bu, bir site ziyaretçisinin fiziksel olarak en yakın sunucuya yönlendirilerek web sitenize erişeceği anlamına gelir. Yani veri merkezi ne kadar yakın olursa, web siteniz kullanıcı için o kadar hızlı yüklenir. Cloudflare'yi bir web proxy'si olarak da düşünebilirsiniz.
2009 yilindan beri hizmette olan Cloudflare en basit haliyle sitelerin DNS sunucu gorevini ustlenip guvenlik, hiz ve erisilebilirlik konularinda hizmet veren bir sistemdir. Cloudflare arkasindaki bir sistemin gercek IP adresi %100 bulunma ihtimali olmasa da bazi gozden kacan noktalar gercek IP adresini ifsa etmektedir.
İnternet güvenliği ve sunucu hizmetleri gibi alanlarda lider Cloudflare ile anlaşan APNIC, piyasadaki en güvenilir ve kullanışlı VPN uygulamalarından birisini meydana getirdi.
Sistem tercihlerini açın, DNS sunucularını arayın ve ardından açılır menüye ulaşıp seçim yapın, DNS sunucusu eklemek için + butonuna basın ve yeni menüye geçin, Buraya 1.1.1.1 numarasını girin ve + butonuna tekrar tıklayın.
CloudFlare DNS, Google DNS ve OpenDNS'in aksine, kullanıcıların tüm DNS sorgularını 24 saat içerisinde silmesi ile dikkat çekiyordu. 14ms'lik yanıt süresi ile rakiplerine meydan okuyan yeni DNS hizmetinin maalesef ki ülkemizde lansman gününde engellendiği ortaya çıktı.
Kısaca özet geçmek gerekirse cloudflare sadece alternatiftir. Kullanılabilir iyidir ancak açıksız koruma diye birşey yoktur sadece sizin ip adresinizi gizler proxy üzerinde saldırıları filtreler. Gerçek ip adresinizi bulmaları durumunda ki bunu ruby yazılım dilini bilenler bir kaç saniye içerisinde yapabilirler.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
Cloudflare'in Ücretsiz, Profesyonel ve İşletme planlarına yönelik ücretli eklentileri ile performansınızı ve güvenliğinizi daha da ileri taşıyın.
Cloudflare Ne İşe Yarar? Cloudflare en temel düzeyde dünyanın her yerindeki internet kullanıcılarına içerik sağlama sorununu çözer. Bunu, internet erişimini ve içerik dağıtımını hızlandırmak için dünya çapında veri merkezleri kurarak yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri