Dolayısı ile çocuğunuzu istediğiniz bir okula göndermenin yolu ikametinizi o okula yakın bir adrese taşımaktır. Adresi başka bir il yada ilçede olan bir kişinin istenen bir okula kayıt olması konusunda MEB yetkililerinin yada okul idaresinin dışarıdan müdahalesi söz konusu olamamaktadır.
Velinin o adreste ikamet edip etmediklerinin tespitinin yapılması için İl/İlçe Nüfus Müdürlüğüne, Müdürlüğümüz Temel Eğitim Şubesi aracılığıyla yazı yazılacak ve Nüfus Müdürlüğünce, emniyet birimlerine yaptırılacak tahkikat sonucuna göre belirtilen öğrencilerin okula kayıt yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Nakil başvurusu, veli dilekçesi ile öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü tarafından yapılır. Diğer okullardan okulunuza yapılan nakil başvuruları değerlendirilir. Nakil kabul edilir ya da reddedilir. Kabul işleminden önce “Ders Durumu Listeleme” işlemi yapılmalıdır.
İkametgah adresi bildirimi tamamlandıktan sonra öğrencinin bilgileri Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) vasıtasıyla direkt olarak e-okul sistemine aktarılır. Öğrencinin velisi öğrencinin kimliği ile taşınılan adresin kayıt alanındaki okula başvurduğunda nakil işlemleri tamamlanmış olur.
İlgili 44 soru bulundu
1) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir ye giriş yapılır. 2) Sol menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır. 3) Daha sonra sağ taraftan "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneğine tıklanır. "MEB Öğrenci Nakil İşlemleri" seçeneğine tıklanır.
Sistem bütün öğrencileri otomatik olarak adreslerine yakın bir okula kaydeder. Ancak o okulun kontenjanının dolması halinde en yakın olan başka bir okula da kaydınız düşebilir.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Özel okullarda ve devlet okullarında asil (gerçek) kayıtlar yapılmadan önce öğrencilerin ilk görüşmeye geldikleri andan itibaren misafir öğrenci statüsünde kayıtları alınır. Bu kayıtlar genellikle iletişim bilgilerinden ibaret olmaktadır.
Deprem, öğrencilik veya benzeri herhangi bir nedenle seçimde kayıtlı olduğu adres dışındaki bir yerde oy kullanmak isteyen yurttaşların nüfus müdürlükleri, nüfusmatikler ve e-Devlet üzerinden adres değişikliği bildirimi yapabilmeleri için son tarih 17 Mart 2023 Cuma (saat 23:59) günüdür.
İkametgahınızı tanıdığınız bir kişinin yanına alacaksanız nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için adreste oturan bir kişinin size muvafakat vermesi yani onaylaması gerekiyor. Muvafakat işlemini de e-Devlet'ten yapılabilirsiniz.
İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ
Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.
Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır. Son olarak kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile müracaat etmesi sonucunda okul nakli işlemi tamamlanır.
Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 285 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 5.958 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. -Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
Bildirim, ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresinden e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemi kullanarak yapılabiliyor.
Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirme için de elektronik kayıt yapılabilecektir.
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
Misafir öğrenci kabul kararı en fazla iki yarıyıl için alınabilir. Misafir öğrenciye diploma ya da derece verilmez. Ancak, izlediği programda aldığı dersleri ve notlarını gösterir bir belge Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü tarafından verilir.
Veliler, bugüne kadar il içi, il dışı nakil için okul idarelerine bizzat dilekçe verirken, artık e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir. 4) Sonuç; a) Aynı gün okulda ilan edilecektir. b) e-Okul üzerinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne bildirilecektir.
Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz.
30 Eylül 2023 tarihi itibariyle yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70, 71 aylık olanlar velisinin vereceği dilekçe ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. Öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak.
Kayıt yaptırmak için MEB'in hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu isteniyor.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri