Bunun dışında dikenli incirin bir zararı bilinmiyor ama kesinlikle kontrollü ve aşırıya kaçmadan yemek gerekiyor. Günde 1 tane yendiğinde faydalarından zaten yararlanabiliyorsunuz ancak 5 taneden fazla yenmesi kesinlikle tavsiye edilmiyor.
Düzenli tüketildiğinde cildin mat görüntüsünün önüne geçtiği gözlemlenmiştir. Bağırsak sağlığını koruyan dikenli incir her gün 2 adet tüketildiğinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına oldukça fayda sağlamaktadır. Dikenli incir yüksek potasyum içeriğinden kaynaklı kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.
Günde ne kadar kuru incir yenmeli? Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını düzenleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra meydana gelen hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
Dikenli incirin zararlarını incelediğimizde; şayet 2 veya 3 taneden gazla tüketilmesi durumunda sindirilemeyen çekirdekler bağırsakları tıkayabilmektedir. Aynı zamanda gerekenden fazla tüketildiğinde karın ağrısı gibi sorunlar da kendini gösterebilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Dikenli incir kabukları soyulduktan ve temizlendikten sonra bir süre buzdolabında bekletilmelidir. Bu şekilde tüketimi hem daha ferah hem daha sağlıklı olmaktadır. Çekirdekleri çıkarılarak tüketilebileceği gibi, çekirdekleriyle birlikte de tüketilebilir. Bazı bölgelerde dikenli incir kurutularak da tüketilmektedir.
Cildin dışı incedir, ancak altında da çıkan kalın bir tabaka vardır. Tüm kabuğunu soyun. Dikenli incirin içerisini dilimleyerek yiyebilirsiniz. Dikenli incir, ısıramayacağınız küçük, sert tohumlara sahiptir, ancak isterseniz yutmak güvenlidir.
Yüksek orandaki lif içeriği sayesinde mideye olumlu etkileri vardır. Yapılan çalışmalarla ülser, reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi geldiği görülmüştür. 17) Cilt hastalıklarına iyi gelir. İncirin de barındırmış olduğu antioksidanların cilt sağlığında olumlu etkileri bulunur.
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
Akşam uyumadan önce incirleri yiyin ve üzerine su için. NE İŞE YARIYOR? Zeytinyağlı kuru incir kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek öksürüğe ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor.
Kuru incir, lif oranı oldukça düşük bir atıştırmalık olduğundan sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelmektedir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen kuru incir gün boyu tokluk hissi vererek kontrolsüz yemek yemenin önüne geçmektedir.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Yeteneklerini görelim: Dikenli incirin faydaları
- İçindeki yüksek oranda C vitamini sayesinde vücut direncini artırıyor, vücudumuzu hastalıklardan koruyor. - Grip, soğuk algınlığı ya da nezle gibi hastalıklardan korumakla kalmıyor, hasta olunduğunda iyileşme süresinin kısalmasına da yardımcı oluyor.
Ortalama olarak 100 ila 200 gram ağırlığına sahip olan bir dikenli incirin kalorisi ise 40 – 60 kalori arasındadır. 3 tane dikenli incir yemeniz 2 porsiyon meyve ile hemen hemen aynı eşdeğer kalori miktarına sahiptir.
Dikenuçlarını Güzelce temizledikten sonra 2 cm boyunda kıyarız. Sonra ocakta sapları biraz yumuşayıncaya kadar haşlanır, haşlanan diken uçları süzdürülür ve bol soğuk suyun içinde yarım saat bekletilir. Sonra tekrar süzgeçe alınır ve poşetlere koyulup dondurucuda ki yerini alır.
İncirin "erbezlerine" benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, "Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor" dedi.
Bunlara ek olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm gibi fruktoz oranı yüksek kuru meyvelerde gaz yapan besinler arasında yer alır.
Taze ve kuru incirin içeriğindeki zengin lif, vitamin, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve B6 vitamini ile sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırdığı yönündeki neticeler, yine bilimsel çalışmalar ile elde edilmiştir.
Kaktüs meyvesinin günlük tüketimi 2 adedi geçmemelidir. Fazla tüketilmesi halinde mide bulantısı, karın ağrısı, ishal, baş dönmesi gibi etkiler görülebilir. Bu meyve fazla tüketildiğinde bağırsakları tıkayabilir.
Elma, muz, üzüm gibi meyvelerden 2 kat daha fazla antioksidan aktiviteye sahip olan dikenli incir; yüksek şeker oranı (%12-17) ve düşük asitliği (%0.03-0.12) ile de diğer meyvelerden ayrılır. Bulundurduğu bileşenler sayesinde hem ilaç hem de gıda sektöründe ilgi çekmektedir.
Olgun bir kaktüs incirini seçmek için sıkı bir cilt ve çürük, yumuşak noktalar veya küf gibi çürüme belirtileri olmamalı. Kaktüs incirleri olgunlaştıkça renk değiştirmezler. Kabuk rengi çok açık yeşilden orta yeşile kadar değişebilir, olgunlaştıkça yeşil rengi biraz daha açık hale gelir.
Afrodizyak etkisi olan dikenli incir bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini göreceksiniz.
Dikenli incir, eşsiz tadıyla beğeni toplar. Bu lezzetli meyve taze halde tüketildiği gibi kurutularak da tercih edilir.
Antioksidan özelliği ile kanserli hücrelerle savaşır. Prostata iyi gelir. Yüksek potasyum sayesinde kan basıncını düzenler, yüksek tansiyonun bilinen doğal çarelerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri