0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.
1)Çocuğumu kaç yaşına kadar çocuk doktoruna götürmeliyim? Aslında kitabi bilgi olarak 0-18 yaş çocuk doktoruna götürülür. Ancak sosyal güvenlik kurumu 15 yaş altını kabul etmekle birlikte, çocukların çoğu 13 yaşından sonra bize gelmek istemezler.
Pediatri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşının Latince adıdır. Branş hekimine de pediatrist denir. Pediatri, 0-18 yaş arası çocukların sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir. Dahili bir tıp branşıdır.
Çocuk hastalıkları uzmanı çocuğun doğumundan 18 yaşına kadar olan sürecindeki sağlık durumu ile ilgilenen uzman doktorlardır. Çocuk alerji uzmanları ise çocuk hastalıkları uzmanlığının yanında uzmanlık almış doktorlardır.
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, bebek, çocuk ve adölesanlar için koruyucu ve tıbbi bakım sağlamakla sorumlu kişilere verilen mesleki unvandır. Temel görevleri arasında, tıbbi öyküleri dinleme, tahlil sonuçlarını değerlendirme ve tedavi planı önerme yer almaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.
Sadece ailelere çocuk gelişimi üzerine bilgilendirme yapabilir. Yukarda bahsettiğimiz nedenlerdne dolayı 18 yaş altında çocuğunuz bir sorun yaşıyorsa önce Çocuk ve Ergen Psikiyatristinin çocuğunuzu muayene etmesi en uygunudur.
Hastanemiz Çocuk Acil ve Genel Poliklinikleri 18 yaş sonuna kadar tüm hasta çocukları kabul etmektedir. Genel poliklinik için, araştırma görevlisi sayısına göre günlük 75-100 hasta sıra numarası verilerek değerlendirilmektedir. Sıra numaraları günlük olarak 07.00 'den itibaren alınabilmektedir.
Bebek doğduktan hemen sonra bebeğin ilk muayenesi yapılır. Bundan sonra da yani eve gönderildikten sonra da ilk kontroller başlar. Doğum sonrası kontrol gerçekleştikten sonra bebeğiniz doktorunu 1-2 hafta sonra görecektir. Bebeğin genel sağlık durumu kontrolü için bu doktor ziyareti çok önemlidir.
Yetişkin insanların iç organlarında yaşadığı sıkıntılarla ilgili teşhis ve tedavi hizmetinin verildiği bölümdür. Ayrıca hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirir ve başka şikayetler konusunda ilgili uzmana yönlendirme sağlar. Dahiliye bölümünde 15 yaş üzerindeki hastalara bakılır.
Çocuk doktorları, bebekler, çocuklar ve genç yetişkinlerin sağlık sorunlarına odaklanan tıp uzmanlarıdır. Çocuk doktorları, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığını inceleyerek, teşhis koyarlar ve tedavi etmek için gerekli olan ilaçları ve diğer tedavi yöntemlerini reçete ederler.
Ancak hekimlerin uzmanlık alanı ne olursa olsun yaş sınırı yoktur. Bu, "kaç yaşında çok yaşlıdır" konusunun uzun yıllardır mesleğin en hararetli tartışmalarından biri olmadığı anlamına gelmiyor.
eleman.net verilerine göre, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru 2023 yılında ortalama 78.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru , Ocak 2023 yılında ortalama 66.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 40.392 TL maaş alıyordu.
Çocuk Kliniği'nde 24 saat süreyle 0-18 yaş arası tüm çocuk hastaların teşhis ve tedavileri çocuk klinikleri, hasta servis ve acil serviste yapılabiliyor.
18 yaş altında olanlar yani reşit olmayanlar acil durumlar dışında vasisinin ya da velisinin rızası olmadan muayene olamaz.
15 yaş üstü hastaların iç organlarındaki sorunları teşhis ve tedavi eden bölüm olan Dahiliye (İç Hastalıkları), hastalıkların erken teşhisinin yanı sıra hastalıkların nasıl önlenebileceği konusunda da önemli çalışmalar yapmaktadır.
Pediatri uzmanı; 0 - 18 yaş aralığındaki bebek, çocuk veya ergenlerin fiziksel gelişimlerini incelemek, olası hastalıkları teşhis ve tedavi etmekten sorumludur. Bunların yanı sıra koruyucu sağlık hizmeti sunar.
15 yaş üzeri hastaların iç organlarındaki sıkıntıları teşhis ve tedavi eden bölüm olan iç hastalıkları (Dahiliye) birimi, hastalıkların erken evrede teşhisinin yanı sıra hastalıklardan nasıl korunmak gerektiğine dair koruyucu bilgilendirmeyi de yapmaktadır.
En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor. Çocuk Gelişimi nedir? Çocuk gelişimi, bir çocuğun büyüyüp değiştiği süreci tanımlayan bilim dalı.
14 yaş ve üzerindeki bireylerin cerrahi dışı tüm şikayetlerinin tanı ve tedavisinde genel dahiliye bölümü tarafından verilen hizmet kapsamındadır.
Çocukların ruhsal ve içsel dünyaları ile ilgilenen ve bu konuda uzun yıllar eğitim almış doktorlara pedagog adı verilir. Pedagoglar 0-12 yaş aralığında olan çocuklara özel olarak hizmet vermektedir. Daha büyük olan 13 yaşından sonraki çocuk grubuna ise psikolog ya da psikiyatrist uzmanı bakmaktadır.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı merkezlerine başlıca başvuru nedenleri; zeka geriliği, öğrenme bozuklukları, iletişim problemleri, konuşma geriliği, otizm, davranış bozuklukları, uyku sorunları, tik, okul reddi ve sorunları, anne-baba-çocuk sorunları, kardeş ya da akran iletişim bozuklukları, kimlik bunalımı, ergenlik ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri