Sütlaçtan bir kepçe kadar alın, nişastalı suyun üzerine ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocakta kaynamakta olan sütlacın içine azar azar ekleyin ve ilave ederken sütlacı karıştırın. Bu şekilde sütlaç kıvamının koyulaşmaya başladığını farkedeceksiniz.
Böylelikle sütlaç ve nişastalı suyu birbirlerine alıştırmış olursunuz. Ardından ocakta kaynamakta olan cıvık kıvamlı sütlacın içine azar azar ilave edin ve ilave ederken karıştırmaya devam edin. Bu şekilde sütlacın kıvamının koyulaşmaya başladığını göreceksiniz.
Soğudukça katılaşır. Kaselere bölüştürüp soğuduktan sonra üzerine toz tarçın ve antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Nişastasız sütlaç yaparken pirinci iyice haşlayıp eklenen suyun tamamını çekmesi sağlanır. Tarifte yer alan pişirme süresine dikkat ederseniz nişasta kullanmasanız da sütlacınız tam kıvamında olacaktır. Tarifte nişasta kullanılmadığından kıvamı yakalamak için sütlacı ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirmelisiniz.
Pirinçler haşlandıktan sonra içerisine sütü ilave ediyoruz. Daha sonra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ayrı bir kapta içerisine su ekleyip topaklanmayacak biçimde güzelce çırpıyoruz ve karışımımızın içine ilave ediyoruz.
İlgili 35 soru bulundu
Yemeklerde nişasta yerine kullanılan malzemeler pirinç unu, ararot tozu ve keten tohumudur. Nişastanın su çekme kapasitesi yüksek olduğu için genelde kıvam artırmak için kullanılmaktadır. Eğer elinizde nişasta yoksa bunun yerine keten tohumu, pirinç unu ya da ararot tozu da kullanabilirsiniz.
Nişasta kullanılmadığı zaman pişme süresi tarifi yoğunlaştırmak gerektiği için daha da uzun olabiliyor. Nişasta zamandan ve kıvamının tutmama riskinden sizleri kurtarırken, nişastasız yapılan sütlaçlar yumuşacık dokuları ve çok daha hafif lezzetleriyle ön plana çıkıyor.
Daha kısa sürede sütlaç yapmak isterseniz ayrı bir kaseye süt alıp, içerisine pirinç unu ilave edip karıştırın. Kaynamakta olan sütlaçtan bir kepçe kadar pirinç unlu karışıma ekleyip ısı dengesi oluşturun. Sonrasında da kaynamakta olan karışıma dökün.
Süt ısınmaya başladığında ayrı bir kabın içerisinde nişasta ve suyu eritin. Sütlü karışımdan bir kepçe alarak nişastalı suya ilave edin ve karıştırın.
Fırını çalıştırıp 200 derece pişirmek zaten kıvamlı olan sütlacın daha çok koyulaşmasına sonrasında da pilav gibi bir hal almasına neden olabilir.
Bu tarif sütlaç ta yoğun pirinç ve keskin şeker tadı sevmeyenler içindir. Pirinç 3 fincan suyla suyunu çekene kadar haşlanır, süte eklenir. Süt kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra şeker ve vanilya ilave edilir. 15 dakika da şekerle kaynatılır.
Öncelikle pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Ardından tencereye alıp 2 su bardağı su ile haşlıyoruz. Pirinçler pişince 30 saniye kadar blenderdan geçirelim. Her sütlaç yaptığımda bu işlemi yapıyorum.
Nişastalı Sütlaç Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Pirinçleri kısık veya orta ateşte suyunu yavaş yavaş çekecek şekilde pişirmelisiniz, ardından sütü ilave edebilirsiniz. Tarifte mısır veya buğday nişastası kullanabilirsiniz.
Süt kısık ateşte yavaşça pişirilmelidir. Pirinç iyice kaynatılmalı ve sübye kaynayan süte yavaşça ilave edilmelidir. Sütlacın kıvamı sulu ise biraz daha sübye ilave edilmeli veya biraz daha kaynama süresi uzatmalıdır. Kıvamı çok yoğun ise tencere ocağa alınıp tekrar süt ilavesi yaparak tekrar kaynatılmalıdır.
Kaşık yardımıyla nişastayı güzelce açın. Bu aşamada nişastanın topaklanmamasına özen gösterin. Sütlaçtan bir kepçe kadar alın, nişastalı suyun üzerine ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocakta kaynamakta olan sütlacın içine azar azar ekleyin ve ilave ederken sütlacı karıştırın.
Kaynayan sütümüzün üzerine 1 su bardağı şekerimizi ve vanilyamızı da ekledikten sonra 3 yemek kaşığı mısır nişastasını sütümüzde 3/1 ini bir kaba alarak karıştırdıktan sonra sütümüze karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz. Ve 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Sütlacımız hazır. Afiyet olsun. !
Sütlacın şekerini ilave ettikten sonra tadını dengelemek adına içerisine bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. Böylelikle sütlaç tarifinin lezzeti daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır.
Hem fırın sütlaç, hem de klasik sütlaçlarda nişasta kullanılabilir. Sütlaç temel olarak pirinç, şeker ve sütten yapılır. Bağlayıcı bir maddeye ihtiyaç duyulduğunda genelde içerisine pirinç unu, nişasta veya yumurta girebiliyor. Ancak en çok kullanılanı nişastadır.
Pirinçler yıkanır ve yarım su bardağı su ile biraz haşlanır. Sonra süt eklenir kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirilir. Arada içine tahta kaşık konularak karıştırılır. Son zaman pudra şekeri eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatılır.
Daha sonra ocağın altını ve sütlacımızın kabuk tutmaması için tenceremizin kapağını tam kapatıyoruz. 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenmenin ardından kepçeyle pirinçleri fazla ezmeden karıştırarak kaselere eşit miktarda paylaştırıyoruz.
#sütlaçtarifi #sütlaç Yarım çay bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 lt süt Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker 1 tutam tuz 1 vanilya 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su KISIK ATEŞTE PİŞİRİN Kİ KONTROL SİZDE OLSUN Fırın sütlaç tarifim için ⤵️⤵️ • 💯TAM KIVAMINDA,KATILAŞ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri