- Karanfilimizi boyadığımız suyumuzun içine koyalım. - Birkaç saat sonra renkli su karanfilin çiçek kısmına ulaşmaya başlayacak ve rengi değişmeye başlayacaktır. - Tam sonucu gözleyebilmek için karanfilimizi bir gün süreyle bekletmek gerekecektir. - Bir gün sonunda karanfilin artık beyaz olmadığını görebiliriz.
SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLMESİ: BIR GÜN IÇERISINDE BEYAZ KARANFILLER MAVI RENKLI SUYUN RENGINI ALDI.SU MOLEKÜLLERININ BIRBIRINI ÇEKME ÖZELLIĞI OLMASINDAN DOLAYI BITKININ GÖVDESININ ILETIM BORULARINDA BIR SU SÜTUNU OLUŞTU.BÖYLECE SU KOLAYLIKLA TOPRAKTAN BITKININ EN TEPESINE ULAŞABILIR.BENDE SUYU RENKLENDIRDIĞIMDE RENK ...
Özellikle sararma, çiçeğin kurumasına büyük role sahiptir. Bu nedenle sararma görüldüğü anda müdahalede bulunmakta fayda vardır. Kuruyan bir karanfili canlandırmak mümkündür. "Kuruyan karanfil nasıl canlandırılır?" diye merak edenler için buz ve sıcak su uygulaması önerilebilir.
Karanfil Çiçeği Anlamı, Özellikleri ve Çeşitleri
Genellikle kırmızı, beyaz, pembe ve mor renkte olurlar. Kokulu çiçek grubundadırlar.
Otsu ve çok yıllık bir çiçektir. Kokusu yoğun olan karanfil çiçekleri genellikle ılıman havaları sevmektedir. Boyları 20 ile 40 cm arasında değişir.
İlgili 33 soru bulundu
Karanfil tohumu ekim işleminden sonra toprağın her zaman nemli olması gerekmektedir. Bu sebeple de her gün düzenli olarak sulanması oldukça önemlidir.
Karanfil çiçeği, suya fazla gereksinim duyan bir çiçek türü değildir. Bu bakımdan sulamasının uzun aralıklarla gerçekleştirilmesi mümkündür.
Bir karanfil kaliteli ise tomurcukları saplarından daha açık renktedir. Hasar gördüklerinde ise yağlı bir tabaka bırakırlar. Güçlü ve acı bir tadı olan karanfilin tazeliğini anlamak için suya atabilirsiniz. Karanfiller suyun yüzeyinde dik duruyorsa taze, yatay şekildeyse bayattır.
Lavinia çiçeği, dünya üzerindeki pek çok ülkede ölüm çiçeği olarak bilinmektedir. Bu sebeple lavinia çiçeği ölümü çağrıştıran bir çiçek olarak nitelendirilmektedir. Lavinia çiçeğinin bir hayli merak uyandıran Latince adı "Knautia arvensis" olup uyuz çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen bir çiçek türüdür.
Karanfil çiçeğinin türlerine göre görünümü de oldukça farklıdır. Genel olarak renkleri; mor, pembe, beyaz ve kırmızı şeklinde sıralanabilir. İnce saçaklı taç yaprakları ve zarif çiçekleriyle görünümü eşsizdir. Karanfil kokusu, oldukça yoğundur.
Kurutulmuş ot ve baharatların genel olarak son kullanma tarihi yoktur.
Evde baktığınız karanfilleri, yaz aylarında belli saatlerde gölge bir alana almaya özen gösterin. Karanfil çiçeği, kış aylarında -30 dereceye kadar direnç gösterebilir. Evlerde bakılan karanfillerin, bu sıcaklığa dayanması mümkün değildir. Bu yüzden kışın ortam sıcaklığı en az 9 derece olmalıdır.
Mersingiller familyasına ait olan karanfil ağacı yağmurlu ve sıcak aylarda yetişmeyi seven bir bitkidir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen karanfil ağacının boyu yaklaşık 10 ve ya 20 metreye kadar uzayabilir.
İsa çarmıha gerilirken ağlar ve gözyaşının düştüğü toprakta karanfiller biter. O gün bu gündür; kırmızı karanfil, masum insanların dökülen kanını temsil etmek için kullanılır.
Mor karanfil: Asalet ve derin sevgi anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir renktir. Buket ve aranjmanlarda kullanıldığında güzel bir hava katar.
Bir de bu elmanın öylesine ilginç bir özelliği var ki, asırlar öncesinden geldiği gibi asırlarca da saklanabiliyor. Karanfiller elmaya hiçbir boşluk kalmayacak şekilde çok sık işlenirse, elma bozulmadan yüz yıl muhafaza edilebiliyor. Boşluk olursa kesinlikle bozulur.
GÜL (KIRMIZI): "Seni seviyorum; ihtirasla bağlıyım sana!" KAKTÜS İçtenlik; "Aşkımız için zorluklara katlanmalıyız!" HANIMELİ: "Sana olan bağlılığım sonsuza kadar sürecek."
Birçok kültürde, mezara çiçek bırakmak ölen kişiye saygı göstermenin bir yolu olarak kabul edilir. Çiçeklerin renkleri, ölen kişinin hatırasını canlı tutmak için kullanılır.
İris, Yunan mitolojisinde de yer alıyor. Tanrıların mesajlarını ileten aynı zamanda da ölen kadınların ruhlarını Hades'e götüren tanrıçanın da adı İris olarak biliniyor. Bu nedenle iris çiçeği, ölümü de temsil ediyor.
Karanfil, güzel kokusu sebebiyle ağız kokusuna karşı kullanılır. İçerdiği "Eugenol" maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanım alanı bulunur.
Karanfilin Zararı Var mıdır? Normal kullanım sınırları içinde kullanıldığında genellikle zararsızdır. Ancak karanfil faydaları olduğu kadar aşırı tüketimde zararları da olabilen bir bitkidir. Aşırı tüketimi, sindirim rahatsızlıklarına, baş dönmesine, uyku bozukluklarına ve kanın pıhtılaşmasına neden olabilir.
Karanfil kürü saç derisini ve saçları besleyerek dökülmeyi minimuma indirir. Saçtaki seyrelmiş bölgelere karanfil kürü ile masaj yapmak, folikülleri ve saç köklerini uyarır. Yeni saçların çıkmasına yardımcı olur, saç şaftının daha sağlıklı görünmesini sağlar.
Daldırma yöntemi ile karanfil çoğaltma
Çiçek solduktan hemen sonra keserek alın ve bu çiçeksiz dalı toprağa daldırma yöntemi ile ekin. Bu yöntemde dal kırılmadan toprağa doğru eğilir ve ucundan toprağa ekilir. Bir süre sonra yeni filizlenen karanfilleriniz olacaktır. Yaz bitene kadar aynı metodu uygulayabilirsiniz.
Tamamen kuru çıkıyorsa bir miktar sulayarak toprağı nemlendirin. Eğer saksının altında su biriktiyse bu, fazla sulama yaptığınızı gösterir. O suyu hemen saksıdan uzaklaştırın ve çiçeğinizi bir süre asla sulamayın. Fazla su, bitki köklerinde çürümelere sebep olabilir, unutmayın.
"Dünyada yaklaşık 90 çeşit karanfil bulunmaktadır. İki yıllık bir bitki türü olan bu çiçeğin ana vatanı ise Doğu ve Kuzey Afrika'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri