EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.
Excel'de En sık kullanılan mantıksal fonksiyon kuşkusuz ki EĞER FORMÜLÜ'dür. Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir.
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar.
Excel'in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır.
=EĞERHATA(A2/C2;0) formülünü kullandığınızda, Excel öncelikle A2/C2 formülünü çalıştırır ve sonucu hata vermezse sonucu gösterir. Eğer A2/C2 hata sonucu döndürürse, EĞERHATA formülü devreye girerek, hata değerini gizler ve =EĞERHATA(A2/C2;0) ifadesinde olduğu gibi 0 değerini hücreye yazar.
İlgili 45 soru bulundu
ETOPLA işlevi, belirtilen bir koşula uygun olan hücrelerin toplamını hesaplar. Örneğin, =ETOPLA(A1:A5,B1:B5,"<5") formülü, A1'den A5'e kadar olan hücrelerden, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerleri kontrol ederek, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerlerin 5'ten küçük olanları toplar.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Excel'de ÇOKEĞERSAY Formülü, birden fazla şarta uyan değerlerin sayısını bulmak için kullanılır. =ÇOKEĞERSAY(ölçüt_aralığı1; ölçüt1; [ölçüt_aralığı2; ölçüt2];…) şeklindedir.
Excel en çok 64 farklı EĞER işlevini iç içe kullanmanıza izin verse de, bunu yapmanız pek önerilmez. Neden? Birden çok EĞER deyimini doğru oluşturmak için, çok kapsamlı düşünmek ve mantığının sonuna kadar her koşulda doğru hesaplama yapabileceğinden emin olmak gerekir.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Gerçek bir soru işaretini veya yıldız işaretini bulmak isterseniz, soru işaretinin önüne bir tilde işareti (~) yazın. Örneğin, =ÇOKETOPLA(A2:A9, B2:B9, "=A*", C2:C9, "Ta?") "Ta" ile başlayan ve son harfi değişebilen adların tüm örneklerini ekler.
Safa tepesinden başlanır ve 4 kez gidilir ve 3 kez dönülür. Sa'y, bu şekilde yapılır. Kadınlar daha ziyade yürürken erkekler ise Sa'yı koşar adımlarla tamamlarlar. Sa'y yapılmadan önce ihrama girilmiş olması gerekir.
BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY , bir kereden fazla görünenler dahil olmak üzere bir veri kümesindeki tüm değerleri ve metin değerlerini (sıfır uzunluktaki dizeler ve boşluklar dahil) sayar. Benzersiz değerleri saymak için COUNTUNIQUE işlevini kullanın. Yalnızca sayısal değerleri saymak için BAĞ_DEĞ_SAY işlevini kullanın.
EĞERERROR işlevini formülde hataları yakalama ve işleme için kullanabilirsiniz. EĞERERROR işlevi, bir formül hata değerlendiriyorsa belirttiğiniz bir değeri döndürür; aksi takdirde, formülün sonucu verir.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
IF(EĞER) fonksiyonu Excel'in en popüler ve en çok kullanılan fonksiyonlarından birisidir. IF(EĞER) fonksiyonu hücrelerdeki değerleri mantıksal karşılaştırma yapmak için kullanılır.
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
Not: ÇOKEĞERORTALAMA işlevi, bir sayı grubunun merkezinin istatistiksel dağılımdaki konumu olan merkezi eğilimi ölçer. Merkezi eğilimin en yaygın üç ölçüsü şunlardır: Ortalama aritmetik ortalamadır; bir grup sayı toplanıp, toplam bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Örneğin, =ETOPLA(B2:B5, "Can", C2:C5) formülü yalnızca C2:C5 aralığında yer alan ve B2:B5 aralığındaki ilişkili hücrelerin "Can" değerine eşit olduğu değerlerin toplamını alır.
XLOOKUP işlevi, arama aralığında eşlemenin bulunduğu konuma dayalı olarak sonuç aralığındaki değerleri döndürür. Hiçbir eşleme bulunamazsa en yakın eşlemeyi döndürür.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri