Trafiğe kapalı alanlarda yük indirilip, boşaltılması veya yer değiştirilmesi noktasında kullanılan bir iş makinasıdır. Çöp Kamyonu İş Makinasını kullanabilmek için Çöp Kamyonu Ehliyet ve Operatörlük Belgesinin alınması gerekmektedir.
Uzman Eğitmen kadromuz ile Operatörlük Belgelerinizi hızlıca almanızı sağlıyoruz. G Sınıfı Çöp Kamyonu Ehliyet ve Operatörlük Belgesi; Çöp Kamyonu İş Makinasını kullanacaklara verilir.
İş makinası sınıfına giren araçlardan birkaçı; ekskavatör, yükleyici, bekoloder, dozer, greyder gibi araçlardır ki bunların pek çoğuna aşina olmak mümkündür.
İş Kamyonları Operatörü Yetiştirme Kursu Programı.
İş Kamyonu Operatörü, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, iş kamyonlarının ataşmanlarını kullanan, bakım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
İş makinelerinin kullanımı için G sınıfı ehliyet gerekmektedir. Bu ehliyet sayesinde kullanılan iş makinesi aracı ile trafiğe çıkabilir ve tüm işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
G sınıfı ehliyet, yalnızca iş makinaları kullanabilmek adına alınan sürücü belgesine verilen isimdir.
Çalışma sahaları nerelerdir? Ekskavatör belgesi ehliyete işlenir mi?: Bu makina paletli ve lastikli olarak ikiye ayrılır. Ekskavatör paletli ise işlenmez, lastikli ise ehliyete işletilir.
Beton pompası, mikser, transmikser, kar küreme aracı, vidanjör, çöp kamyonu, kaya kamyonu, kamyon damperi haricinde kamyon üstü aparat takılı tüm araçlar iş kamyonu sayılır. Bu araçların herhangi birini kullanan sürücü iş güvenliği yasası gereğince İş Kamyonu Operatörlük belgesini almak durumundadır.
Forklift ile trafiğe çıkılması gerektiğinde ise operatörlük belgesinin ehliyete işletilmesi gerekmektedir. Kısaca, forklift ehliyeti alınmalıdır. Ehliyetinize operatörlük belgenizi işletmeniz halinde, G sınıfı ehliyet kısmı aktif olacaktır.
7- Türkiye' den aldığım operatörlük belgesi yurt dışında da geçerli midir? Türkiye' den aldığınız iş makinası operatörlük sertifikasını kullanacağınız ülkede yetkili mercilerden izin alarak kullanabilirsiniz.
Taşıma işlevini üstlenen de kamyon da iş makinası türleri kapsamında yer alabilmektedir.
C sınıfı ehliyete sahip kişiler 14 kişiden fazla yolcu taşıyabilecek olan araçları kullanamaz. Otobüsler 14 yolcudan fazlasını taşıyabileceği için, C sınıfı ehliyete sahip olan kişiler otobüs kullanamaz.
C Sınıfı Ehliyet Nedir? Kamyon, tır ve çekici gibi araçları kullanabilmek için gereken C sınıfı sürücü belgesi halk arasında kamyon ehliyeti olarak da biliniyor. C sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler aynı zamanda M, B, B1 ve F sınıfına giren araçları da kullanabiliyor.
“Kamyon ve kamyonet kullanmak için hangi belge gerekir?” sorusunun yanıtı da aynıdır. K Yetki Belgesi, SRC Belgesi, Psikoteknik Raporu'na sahip sürücü ve şirketler, yük taşımacılığında yasal prosedürü tamamlamış ve güvenle yola çıkabilecek demektir.
Not: İş Makinesi Kullanma yetki belgelerinde(Operatörlük Belgesi) herhangi bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Yürürlükte olan mevzuatlara göre İş Makinesi Kullanma yetki belgeleri (Operatörlük Belgesi) ömür boyu geçerlidir.
Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “B”, “C”, “D” veya “E” sınıfı sürücü belgelerine sahip kişiler, iş makinası operatörlük belgesine sahip olmaları halinde sahip oldukları iş makinası kullanma belgelerini kendi sürücü belgelerine “G” sınıfı olarak işletebilirler.
Trafiğe çıkış izni verilirken makinenin zorunlu mali mesuliyet sigorta akdinin yapılmış olması ve Karayolları Genel Müdürlüğünden özel izin alınması mecburidir.
İş makineleri daha çok ekskavatör, bekoloder, dezorler, greyderler, damperli kamyonlar olarak karşımıza çıkar. Endüstriyel makineler ise forkliftler, temizlik makineleri, kompresörler, jeneratörler olarak yaygındır.
KTT'ye göre verilen tarife göre taşıt ; karayolunda insan, hayvan ve eşya taşımaya yarayan araçlardır. Makine gücü ile çalışanlara motorlu insan yada hayvan gücüyle çalışanlara ise motorsuz taşıtlar denir. Motorlu taşıtlar motosiklet otomobil minibüs otobüs kamyonet kamyon gibi araçlardır.
Bu yüzden sıkça yanlış yazılan bu kelimenin doğru yazımı makine şeklinde olmalıdır. İş Makinesi: Doğru kullanımdır. İş Makinası: Yanlış kullanımdır.
Uzmanlar İş Makinaları ve Operatörlük Kursundan sizlere teslim edilecek dosyayı bulunduğunuz yerdeki Emniyet Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettiğiniz zaman Operatörlük Belgesini sürücü belgesine "G" sınıfı olarak işletebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri