Özellikle tekstil, boyama, deri, ayçiçek yağı, kağıt, makine imalatı, dondurma fabrikaları, Çorlu-Tekirdağ yolu bölgesinde ise (Karatepe) Taş ocakları ve ayçiçek yağı işleyen fabrikalar, Çorlu-Çerkezköy yolu bölgesinde ise tekstil, boyama, kablo, meşrubat, kazan fabrikaları, Türkgücü Köyü yolu üzerindeki bölgede ise ...
Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi, 52 fabrikadan oluşuyor. Bölge, Tekirdağ'a 44, Çorlu'ya 6, Türkgücü köyüne ise 1 kilometre mesafede bulunuyor.
İstanbul, Kocaeli, Bursa ile beraber Türkiye sanayisinde önemli yer almaktadır. Bundan 30 yıl öncesinde sakin bir ilçe olan Çorlu şu an tam anlamıyla bir sanayi kenti görünümünü almıştır.
Bölge, Tekirdağ'a 44, Çorlu'ya 6, Türkgücü köyüne ise 1 kiloketre mesafede bulunuyor. Çorlu 1 OSB, 4 Temmuz 2012'de kurulmuştu. Islah OSB'ler diğer bölgelerinden farklı bir prosedür ile kurulmuş organize sanayi bölgeleri olarak tanımlanıyor.
Tekirdağ; verimli toprakları ile bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısı, sahip olduğu 4 adet OSB ve ASB' si, ulaşım ve kaliteli işgücü imkânları, hızla gelişen sınaî yatırımlarıyla bütün sektörlerde ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
İstanbul'daki OSB'lerde 34 bin 926 firma faaliyet gösteriyor ve 388 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Alan olarak Türkiye'nin en büyük OSB'si unvanını ise 4 bin 325 hektar ile Gaziantep OSB elinde bulunduruyor.
En çok OSB'ye Bursa ev sahipliği yapıyor
Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyette bulunuyor. Ankara'da 10, İstanbul ve Konya'da 8'er, Afyonkarahisar ve Aydın'da 7'şer OSB faaliyet gösteriyor.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 194 firma üretim yapıyor.
13'üncü sırada bulunan Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'nde 487 parsel bulunuyor ve bölgede 200 tesis faaliyet gösteriyor. Bölgede, En Büyük 500 Şirket listesinde bulunan Coca Cola, Eroğlu, Sanko, Detay Gıda, Migiboy Tekstil, Garanti İplik gibi şirketler yer alıyor.
Çorlu 18. Yüzyılda Kırım' dan uzaklaştırılan hanzadelerin ve girayların sürgün yerlerinden biri olmuştur. 1830 yılında Rumeli Beylerbeyliği kaldırılıp Edirne vilayeti kurulunca, Çorlu bu vilayetin Tekirdağ Sancağına bağlı bir kazası haline getirildi.
Kentteki kalıntılar arasında tiyatro, agora, hamam, stoa, sütunlu cadde ve su kemerleri gibi yapılar yer almaktadır. Çorlu'da yer alan diğer tarihi yapılar arasında İslambey Köprüsü, Çorlu Kalesi, Çorlu Halk Evi, Çorlu Müzesi, Çorlu Saat Kulesi ve Çorlu Belediye Binası gibi yapılar sayılabilir.
Yoğun çalışmalar neticesinde 1.Etap işyerlerinin 1982 yılında temelleri atılmış,1992 yılında bitirilmiştir. işyerleri ile sosyal tesisler bölümünde 72 adet Acente bloklarındaki işyerleri (yedek parçacı), Çarşı bloklarında 22 adet işyerleri yapılmıştır.
Tekirdağ il merkezine 40 km uzaklıktaki Çorlu ilçesi, Türkiye'nin önemli bir sanayi merkezidir. Denize kıyısı olmakla birlikte, daha çok tarihi ve turistik geziler için tercih edilen Çorlu, İstanbul'a yakınlığı ile İstanbullular için de bir hafta sonu kaçış noktasıdır.
Çorlu zaten sanayi, üniversite ve asker varlığı olan bir ilçe. 5. Kolordu merkezi ilçemizde. Trakya'daki askeri varlık buradan komuta ediliyor” dedi.
Bir önceki yılda 284 bin 907 olan ilçenin yeni nüfusu 290 bin 155 olarak açıklandı.
Resmi Gazete'de 8 Aralık tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi göre; Çerkezköy ve Kapaklı Sınırlarında bulunan 190.7 hektarlık alan Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın ekiplerce söndürüldü. Olayda 3 kişinin ağır yaralandığı bildirildi. Tekirdağ'da boya fabrikasında meydana gelen patlamada 3 kişi ağır yaralandı.
Kuruluşundan beri Çorlu'ya bağlı olan Çerkezköy, 1914 yılında Kırkkilise'nin Saray Kazasına bağlandı. 15 Ekim 1923 yılında Saray ile birlikte Tekirdağ'a bağlanan Çerkezköy; 1955 yılında Saray İlçesinden ayrılmış ve 1 Nisan 1958'de İlçe olmuştur.İlk Kaymakamlığa da Yusuf Ziya Doğan atanmıştır.
Sanayinin dağılışı
Gebze Türkiye'nin en büyük sanayisini bünyesinde bulundurur. Marmara'da İstanbul dışında İzmit, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da sanayi gelişmiştir. Ege Bölgesi, sanayinin geliştiği ikinci bölgedir. İzmir'de gıda, dokuma, yedek parça ve makine sanayii gelişmiştir.
Çerkezköy ilçesi, Tekirdağ iline bağlıdır.
Türkiye: 257 adet 1-Bursa: 15 OSB 2-Kocaeli: 13 OSB 3-Tekirdağ: 13 OSB 4-İzmir: 12 OSB 5-Ankara: 10 OSB 6-İstanbul: 8 OSB 7-Konya: 8 OSB Diğer iller:drdatastats.com/illere-gore-tu…
Orta Anadolu'nun batıya açılan kapısı olarak tanımlanan Eskişehir; ulaşım kolaylığı, enerji olanakları, uygun tarımsal yapısı ve zengin maden kaynaklarının yanı sıra sanayide de oldukça gelişmiş illerden birisidir.
Buna göre Adana, TOBB Sanayi Veritabanı'na kayıtlı 3.926 ürün için üretim kapasitesine göre ilk 3'e en fazla giren iller sıralamasında 301 ürün ile 10 sırada yer aldı.
İstanbul ilinde toplam 8 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri