C++, Bell Laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C'yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı bir programlama dilidir. İlk olarak C With Classes olarak adlandırılmış, 1983 yılında ismi C++ olarak değiştirilmiştir.
C++ (Türkçe telaffuz: ce artı artı, İngilizce telaffuz: si plas plas), Bell Laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C'yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı bir programlama dilidir.
C++ yazılım dili; oyunlar, grafik kütüphaneleri, antivirüs programları ve komut verme sistemleri gibi alanlarda kullanılır. C++ programlama dili özellikle hız gerektiren tüm işletim sistemlerinde tercih edilmektedir. C++ yazılım dilinin hızı türevi olan dillere göre daha yüksek ve hatasızdır.
C programlama dili Nesne Yönelimli Programlama yapmaya imkan vermezken C++ programlama dili Nesne Yönelimli Programlama yapmaya imkan verir. C++ programlama dili NYP desteği sayesinde string veri türü ve metotlarına sahiptir.
C++ ve Java dillerine oldukça benzer, ancak C#'ın bu dillere benzerliği yanında farkları da vardır. Örneğin C#, C++'dan farklı olarak % 100 nesne yönelim tekniğine sahiptir. Java'dan farklı olarak ise C#'ta gösterici (pointer) kullanılabilir. Böylelikle eski yazılım bileşenleriyle uyumlu bir şekilde çalışılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
C# programlama dili ile web programlama konusunda güçlü projeler geliştirilir. Kullanımı kolay modern bir dildir. C# ile uygulama geliştirilirken kullanılan platform Visual Studio IDE'dir.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
C++ kadar zor değildir; masaüstü uygulamalar için, birebir rakibi C#'tan daha yaygın bir kullanım alanı vardır.
League of Legends, Counter-Strike, Doom III, World of Warcraft ve Starcraft gibi ünlü oyunlar C++ dili ile yazılmıştır. Birçok alanda olduğu gibi Java oyun programlama için de hem profesyonel hem başlangıç seviyesindeki yazılımcılar tarafından sıklıkla kullanılır.
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor. Kapsamlı ve büyük oyunlar, bilgisayar programları yazılmasına imkan tanıyan C programlama dili, hızlı işleme özelliğiyle de öne çıkıyor.
Yeni başlayanlar için Python daha iyi ve daha kolay öğreniliyor. C++ ve Python yazılım dillerini kıyasladığımızda ikisinde de birçok alanda uygulamalar geliştirilebilir. Özellikle eğer yeni başladıysanız ve bu iki dil arasında gidip geliyorsanız, şüphesiz Python yazılım dilini öğrenmeniz daha iyi olacaktır.
AT&T Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından UNIX İşletim Sistemi'ni geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş yapısal bir programlama dilidir.
Satın alma başına maliyet (CPP), pazarlamada kullanılan ve işletmelerin reklam kampanyalarının maliyet verimliliğini ölçmelerine yardımcı olan popüler bir metriktir. CPP, bir reklam kampanyasının toplam maliyetinin kampanyadan kaynaklanan satın alma sayısına bölünmesiyle elde edilen bir değerdir.
C++ C++, Bell Labs'de Bjarne Stroustrup tarafından geliştirilen bir programlama dilidir. C++ programlama dili, C diline dayanan ve onu genişleten bir dildir.
C++ programlama dili orta seviyeli bir programlama dili olmasından dolayı yüksek seviyeli pek çok programlama diline kıyasla programcıya daha iyi bir performans dolayısı ile daha yüksek bir hız sunmaktadır bunun yanı sıra nesne yönelimli programlanabilir oluşundan dolayı bu yüksek seviyeli programlama dillerinden ...
Orjinal adı “C with Classes” olan C++, atası C gibi donanıma yakın bir dildir fakat C ile arasındaki en büyük fark ise nesne-yönelimli bir dil olmasıdır. 1983'te dildeki “++” operatöründen esinlenerek C++ adını alır ve bu nedenle genellikle 1983'te bulunduğu yazılır.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
Web tasarımına başlarken öncelikle HTML öğrenilmeli, ardından CSS bilgisi ile desteklenmelidir. CSS tek başına bir işe yaramazken, HTML'in üzerine inşa edilerek daha görsel ve estetik bir yapı sağlar. Bu nedenle önce HTML öğrenilip, daha sonra CSS konularına geçilmelidir.
C# dilinin yaygın olarak kullanıldığı alanlar, Windows masaüstü ve mobil uygulamaları, oyun geliştirme, web uygulamaları, veritabanı uygulamaları ve yapay zeka uygulamalarıdır.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Senin çalışma sıklığına bağlı. 6 ayda da öğrenebilirsin, 2 yılda da.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri