Denize nazir Çırağan Sarayı, 750 metre uzunluğundadır ve beyaz mermerden yapılmıştır. 1876 yılında tahttan indirilen Sultan V. Murad Han'a da ev sahipliği yapan Çırağan Sarayı, 1946 yılında çıkarılan bir kanunla birlikte İstanbul Belediyesi'ne devredilmiştir.
Yüzyıllar boyunca pek çok padişaha ev sahipliği yapan Çırağan Sarayı, günümüzde otel olarak kullanılıyor. Birkaç kez restore edilen Saray, Fatma Sultan için inşa edilmiştir.
Saray Osmanlı Hanedanı için önemli roller oynamış; Sultan I. Abdülmecid, Sultan V. Murad, II. Abdülhamid ve V. Mehmed Reşad burada doğmuşlar.
Dünyanın her yanından nadide mermer, porfir, sedef gibi maddeler getirtilerek sarayın yapımı için kullanılmıştır. Yalnız sahil inşasında 400.000 Osmanlı lirası harcanmıştır. Yapımına 1863'te başlanan Çırağan Sarayı 1871'de bitirilirken 2,5 milyon altın harcanmıştır.
Büyüleyici mimarisi ve sunduğu lüks imkanlarıyla İstanbul'un gözde mekanları arasında karşımıza çıkan Çırağan Sarayı giriş ücreti bulunmuyor.
İlgili 22 soru bulundu
Denize nazir Çırağan Sarayı, 750 metre uzunluğundadır ve beyaz mermerden yapılmıştır. 1876 yılında tahttan indirilen Sultan V. Murad Han'a da ev sahipliği yapan Çırağan Sarayı, 1946 yılında çıkarılan bir kanunla birlikte İstanbul Belediyesi'ne devredilmiştir.
Kahvaltı & Çırağan Brunch
Kahvaltısı konaklama paketine dahil olmayan misafirlerimiz kişi başı 1.380 TL ücret karşılığında enfes bir kahvaltı hizmetinden faydalanabilir. Pazar Brunch'ı (Alkollü İçecekler Dahil): Kişi başı ücret 3.950 TL'dir. Erken rezervasyon avantajı kapsamında ise kişi başı 3.350 TL'dir.
Çırağan Sarayı'nda kahvaltı her pazar 12:00 ile 16:00 arasında verilmekte. Ücret olarak kişi başı kahvaltı fiyatı 195 TL olarak belirtilir. 6-11 yaş arasındaki çocuk misafirlere %50 indirim ve 0-5 yaş arasına ise ücretsiz servis imkânı sunulmaktadır.
Oda Bul. Muhteşem bir boğaz manzarası sunan ve merkezi konumuyla İstanbul'un en popüler yerlerine kolayca ulaşabileceğiniz Çırağan Palace Kempinski; üst düzey konaklama olanakları, güler yüzlü personeli ve 310 sigara içilmeyen odasıyla hizmet veriyor.
Tepkilere karşın hükümet tarafından dört Japon firması na otel inşaatı için 49 yıllığına kiralanan, Japon firmalarınca da 25 yıllığına işletilmek üzere Alman Kempinski Oteller Gru- bu'na verilen Çırağan Sarayı'- nın üç blokunun inşaatı tamam landı.
Ziyaret Bilgileri: Müze her gün 09.00 – 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır. İstisnai olarak dini bayramların birinci günü saat 13.00'te açılmaktadır.
Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı'nın yükselme dönemi padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nın (Saray-ı Cedide-i Amire) kazıları, 3 yıllık aradan sonra yeniden başlatılıyor. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.
Beş Çayı Beş Çayı deneyimi için 15:00-18:00 saatleri arasında bize katılın; kişi başı ücret 1.880 TL'dir. Kişi başı 1,680 TL için erken rezervasyon fırsatından yararlanabilirsiniz. Bu özel pakete çay, kahve ve bir bardak köpüklü Prosecco ile birlikte KDV dahildir.
Çırağan Düğün Salonu düğün fiyatları hafta içi yemekli kişi başı 750 - 1.000 TL, hafta içi yemeksiz ise 40.000 - 60.000 TL aralığından başlamaktadır. Çırağan Düğün Salonu düğün fiyatları hafta sonu yemekli kişi başı price3, hafta sonu yemeksiz ise 60.000 - 80.000 TL aralığından başlamaktadır.
Dünyanın önde gelen otellerinden İstanbul'daki Çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Ralph Radtke, koronavirüs salgınının turizm ve otelciliğe etkisi, lüks turizmin geleceği ve sektördeki olası uzun vadeli değişimler gibi konularda EKOTÜRK'ten Feyza Gümüşlüoğlu'nun sorularını yanıtladı.
Yıldız Sarayı, Cumhuriyetin ilanını takip· eden 1924 yılında Erkan-ı Harbiye Mektebi'ne tahsis edilmiş, akabinde 1946 yılından itibaren uzun bir dönem “Harp Akademileri” olarak hizmet görmüştür. 1978 yılında Kültür Bakanlığına devredilmiştir.
İstanbul Boğazı üzerindeki konumu ile Osmanlı İmparatorluğuna ait tek Saray ve Otel'e Hoşgeldiniz. Çırağan Palace Kempinski İstanbul şehrin merkezinde tatil mekanlarını aratmayacak lüks bir ambiyans sunmaktadır ve toplam 310 odaya sahiptir.
IV. Murat bu bahçeyi kızı Kaya Sultan'a armağan etmiş ve burada bir yalı köşkü de yaptırmıştır. Daha sonra Nevşehirli Damad İbraim Paşa eşi Fatma Sultan için aynı yerde yük bir saray yaptırmıştır. Bahçesinde padişahın da katıldığı çırağan alemlerinin yapılmasından dolayı saraya “Çırağan Sarayı” denilegelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri