CSS (Cascading Style Sheet) açılımı “Basamaklı Stil Sayfaları” anlamına gelen web sayfalarında “yazı tipi, renk, boyut, arka plan ve dokular” gibi ögelerde arzu edilen değişiklikleri tanımlamanızı sağlayan bir programlama dilidir.
Web siteleri üzerinde görsel yapılandırmalar yapmanızı sağlayan CSS, genellikle HTML ve JavaScript ile birlikte kullanılır. CSS kodlama dili sizin, web siteleri üzerinde haritalama, renkler, yazı fontları, başlıklar, görseller ve birçok alanda fonksiyonel değişikler yapabilmenizi sağlar.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
CSS'in açılımı “Basamaklı Stil Sayfasıdır. CSS bir HTML öğesinin masaüstü cihazlarda, mobil cihazlarda ve yazdırıldığında kağıt üzerinde nasıl görüneceğini belirlemek için kullanılmaktadır.
CSS, bir HTML sayfasının nasıl görüntüleneceğini tarif eder. Bu tarifin içinde sayfadaki başlık, metin, resim, video gibi öğelerin görsel özelliklerinin yanı sıra, sayfa yerleşimi ve bu yerleşimin farklı ekranlarda, cihazlarda,ekran, kağıt ya da diğer ortamlarda nasıl değişeceği bilgisi de bulunur.
İlgili 27 soru bulundu
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan.
Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
CSS, öğrenmesi kolay ama uzmanlaşması zor olan bir alandır. Harry Roberts'ın CSS Wizardry, BEM metodolojisi ve yeniden düzenleme gibi, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir CSS yazmanın temeli hakkında en iyi makaleleri içerir.
Dahili CSS ekleme , tek bir HTML sayfasının stilini belirlemek için kullanılır. HTML sayfamızda ki < head > etiketi içerisine < style > etiketi eklenir ve bu etiketin arasına CSS kodlarımızı yazarız. Gördüğünüz üzere , < style > etiketleri içerisine body , p ve h1 etiketlerinin stillerini tanımladık.
CSS (Cascading Style Sheet) açılımı “Basamaklı Stil Sayfaları” anlamına gelen web sayfalarında “yazı tipi, renk, boyut, arka plan ve dokular” gibi ögelerde arzu edilen değişiklikleri tanımlamanızı sağlayan bir programlama dilidir.
Html ile Css arasındaki temel fark başlangıçta sizlere bahsetmek istiyorum. Şöyle düşünelim HTML bir web sitesinin kurallarını, içinde olması gereken bilgileri ve tanımlamaları içinde barındırmaktadır. CSS ise HTML içinde belirlenmiş kuralları ve tanımlamalara uygun şekilde stil vermek için kullanılmaktadır.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
CSS yani Cascade Style Sheet, HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir. HTML ile oluşturulan elemanlara stil vermeye yarar. Örneğin HTML içine eklediğimiz bir yazının rengini kırmızı yapmak istiyorsak bunu CSS ile gerçekleştiririz.
HTML açılımı Hyper Text Markup Language Türkçesi ise Hiper Metin İşaretleme Dili'dir. CSS ise Cascading Style Sheets Türkçesi Basamaklı Biçim Sayfaları'dır. Web Programlama ve Tasarlama'ya ilgi duyanların veya yeni başlayanların ilk duyduğu kavramların başında HTML ve CSS gelir.
HTML (HyperText Markup Language) ile birlikte entegre şekilde çalışan CSS, oluşturduğunuz web sayfalarında yapacağınız özellikleri geliştirmenize olanak sağlar. Web sayfalarının renklerini, fontlarını, görsel efektlerini, mizanpajını ve tüm öğeleri CSS stil şablonlarıyla biçimlendirebilirsiniz.
Python; web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde (ML) yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Geliştiriciler, etkili ve öğrenmesi kolay olduğu ve birçok farklı platformda çalıştırılabildiği için Python'ı kullanır.
Bir CSS yorumu, "/*" sembolleriyle başlar ve "*/" sembolleriyle sona erer. Birden çok satıra da yayılabilir.
Yani satır içi yazılan CSS kodu HTML sayfa içerisinde <style></style> tagleri arasında yazılan CSS kodlarından daha önceliklidir.
Web tasarımına başlarken öncelikle HTML öğrenilmeli, ardından CSS bilgisi ile desteklenmelidir. CSS tek başına bir işe yaramazken, HTML'in üzerine inşa edilerek daha görsel ve estetik bir yapı sağlar. Bu nedenle önce HTML öğrenilip, daha sonra CSS konularına geçilmelidir.
Ücretsiz olarak herkes kullanabilir. Tek HTML değil diğer internet dilleri olan CSS, JS, ASP.NET, PHP gibi diler ücretsizdir.
ne html ne de css çok zor değil, internetteki dökümanlar ve vidyolarla öğrenebilirsin. bunları öğrendikten sonra gerçek programlamaya geçebilirsin (php, asp.net gibi). Öğrenme sıran HTML ardından CSS olur.
CSS kuralları hakkında
Bir bildirim iki bölümden oluşur, özellik (örneğin font-family) ve değer (örneğin Helvetica).
CSS (Cascading Style Sheets), basamaklı stil sayfaları anlamına gelir. Yazı tipi, yazı boyutu, renk, boşluk, kenarlık ve HTML bilgilerinin konumu dahil olmak üzere web sitelerindeki içeriğin sunumu ve biçimlendirilmesi için kullanılan stil sayfası, işaretleme dilidir.
CSS kodları, HTML kodlarının içine yazılabildiği gibi harici bir CSS dosyası oluşturularak da işlem yapılabilir. <BODY> veya <HEAD> bölümlerinde yer alabilirler. Ayrıca <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" /> koduyla CSS dosyası çalışma sayfasına çağırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri