CTRL + D ya da Delete = Seçili dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderir. CTRL + R = Seçili sayfayı yeniler. CTRL + V ya da Shift + Insert = Kopyalanmış öğeyi yapıştırır.
Ctrl + D: Formülü tüm sütuna uygula
Bir kere uygulanmış ve bir hücreye yazılmış formülü diğer hücrelere tıklayıp Ctrl + D tuşlarını kullanarak formülü tekrar yazmaya gerek kalmadan diğer hücrelere de uygulayabilirsin.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
Artık doğrudan Windows 10 işletim sistemi ile gelen özellik sayesinde “Ctrl + Windows + D” tuşlarına basarak yeni bir sanal masaüstü oluşturabiliyorsunuz.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
İlgili 27 soru bulundu
Dosya Gezgini kısayolları:
ALT + D = Adres çubuğunu seçer.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Bu makaledeki bir kısayolu hızlı bir şekilde bulmak için Arama'yı kullanabilirsiniz. Ctrl+F tuşlarına basın ve ardından aramak istediğiniz sözcükleri yazın. Sık kullandığınız bir eylemin kısayol tuşu yoksa, oluşturmak için bir makro kaydedebilirsiniz.
Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder. Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür. Ctrl+H: Tarama geçmişini gösterir.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Önemli kısa yol tuşlarından biri olan CTRL+Z, üzerinde çalışan projede yapılan işlemi tekrar geri alınabilmesine yardımcı olur. Kazara yanlış yapılan işlemler bu tuş kombinasyonuyla kolayca düzeltilirler. Eylemlerin geri alınması noktasında bu tuşlara ilgili programdayken doğrudan basılabilir.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Ctrl + D: Seçili alanı bırakmak için kullanılır. Ctrl + W: Çalışma penceresini kapamak için kullanılır. Ctrl + A: Çalışmadaki her bir öğeyi aynı anda seçmek için kullanılır. Ctrl + E: Seçtiğiniz katmanları birleştirmek için kullanılır.
Yine Word üzerinde çalışırken, Ctrl tuşu ile birlikte kullanıldığında (Ctrl+F9) belgeye boş alanlar ekler.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır.
Windows işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarda, Boot işlemi sırasında seçim ekranına ulaşmak için kullanılır. Bu ekrana ulaştıktan sonra bilgisayarı güvenli modda açmak, ya da bilgisayarı en son ayarlarına geri yükleme işlemi F8 tuşu vasıtasıyla yapılır.
Genel kullanım kısayolları:
Ctrl + N: Yeni belge oluşturma. Ctrl + O: Mevcut belge açma. Ctrl + S: Açık olan belgeyi kaydetme.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
Ctrl + V aslında tek başına bir şey ifade etmez. Ctrl + V "paste" yani Türkçe kullanımı ile "yapıştır" komutunun kısa yoludur. Bunu Mouse yani fare ile sağ tıklayıp yapmak mümkün olduğu gibi klavyede tek hareketle ctrl + v ile yapmak da mümkündür ve kullanıcının zamandan tasarruf etmesini sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri