Yeni nesil olarak kabul edilen tüm internet tarayıcılarında (Explorer, Firefox, Chrome) mevcut ekranı tam ekran moduna alır. Özellikle Dell marka bilgisayarlarda Ctrl ile birlikte kullanıldığında (Ctrl+F11) Windows kurtarma seçeneklerini açar.
F1 tuşu “Yardım” için kullanılır. Windows işletim sistemi kullanıcısıysanız ve belirli bir program hakkında yardım istiyorsanız F1 tuşuna basın, yardım penceresi önünüzde açılacaktır. Bazı durumlarda F1 tuşu BIOS moduna girmek için kullanılır. Bilgisayarınız ön yükleme yapmak üzereyken F1 tuşuna basmayı deneyin.
F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Tüm Parçaların Bağlı Durumda Olduğu Elektronik Karttan Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kart Arızalanmış Diyebiliriz.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır.
Ctrl + L: Web sitesinde ki adres kısmını seçer. Ctrl + Z: Herhangi yapılan bir işlemi geri almaktadır. Ctrl + Y: Sayfayı Yeniler. Ctrl + P: Sayfayı yazdırır.
İlgili 43 soru bulundu
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Ctrl+X: Seçili nesneyi kes/taşı Ctrl+Z: Geri Alma. Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder.
Ctrl + M: Topla.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
4- CMOS başlangıcına gider.F111- Bütün internet tarayıcılarında Tam Ekran moduna geçişi sağlar. 2- DELL, GATEWAY ve LENOVO bilgisayarlarda açılırken basılırsa gizlenmiş recovery bölümünü açar. F121- Microsoft Wordde kaydet penceresini açar. 2- SHIFT + F12 word dosyası olarak kaydetmeyi sağlar.
Klavyelerimizin en üst kısmında bulunan ve özellikle laptoplar için konuşacak olursak, diğer tuşlara nazaran daha küçük boyutlara sahip olan fonksiyon tuşları, F1'den başlayarak F12'ye kadar sıralanmıştır. Bu tuşlardan biri olan F11 tuşu ise klavyelerimizde F10 ile F12 tuşları arasında yer almaktadır.
Demirdöküm Nitron kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü yanıp söndüğünde bu basıncın düşük olduğunu, ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirdiğinde basıncın yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.
CTRL + R = Seçili sayfayı yeniler. CTRL + V ya da Shift + Insert = Kopyalanmış öğeyi yapıştırır.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
F1'den başlayarak F12'ye kadar süren fonksiyon tuşlarının başında yer alan ESC tuşunun altında ise “, é, < tuşu yer almaktadır. ESC Tuşu Ne İşe Yarar? ALT + ESC = Açılmış olan öğeler arasında, açılış sırasına bağlı olarak geçiş yapılmasını sağlar. CTRL + ESC = Başlat ekranını açar.
Windows 10'da, ekran görüntüleri yakalamanızı sağlayan yerleşik ücretsiz ekran yakalama aracı vardır. Ekran alıntısı araç çubuğunu kullanmak için Win + Shift + S klavye kısayoluna basabilirsiniz.
Yaptığınız metin çalışmasının belli bir kısmını Mouse ile ya da klavye ile seçip Ctrl X tuşuna bastığınızda metin kesilecektir.
Ctrl+J: Ekranı iki yana yaslamak için seçili metni veya satırı hizalar. Ctrl+K: Bir köprü ekler. Ctrl+L: Satırı veya seçili metni ekranın soluna hizalar. Ctrl+M: Paragrafı girintiler.
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri