Bu tuş, Türkçesi sayfa aşağı anlamına gelen İngilizce “Page Down” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) aşağı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
Bu tuş, Türkçesi sayfa yukarı anlamına gelen İngilizce “Page Up” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) yukarı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
Shift-Yukarı Ok: Bir dizi öğeyi seçer. Shift-Aşağı Ok: Bir dizi öğeyi seçer. Fn-Aşağı Ok veya Boşluk Tuşu: Page Down: Sonraki sayfaya gider. Fn-Yukarı Ok veya Shift-Boşluk Tuşu: Page Up: Önceki sayfaya gider.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Bunlar ok tuşlarını, Giriş, Bitiş, Page Up, Page Down, Delete ve Insert tuşlarını içerir. Sayısal tuş takımı. Sayısal tuş takımı sayıları hızlı bir şekilde girmek için kullanışlıdır.
Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
CTRL+M Bilgisayarımızda genellikle aynı anda birden fazla program çalışır. Bu kalabalıktan kurtulmanın çok basit bir yolu var. Açmış olduğunuz diğer pencereleri hızlı bir şekilde simge durumuna küçültmek ve masaüstüne dönmek için CTRL+M kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz.
Ctrl+Z: Geri Alma. Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder. Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
F LOCK ışığı yanmadığında, alternatif komutlar etkinleştirilir. Çalışmasını istediğiniz modu seçebilir veya sık kullandığınız komutlara erişim sağlamak için F LOCK tuşunu açıp kapatabilirsiniz. F1 ile F12 arasındaki İŞLEV tuşlarının özel alternatif komutları bulunmaktadır. Bu tuşlara gelişmiş işlev tuşları denir.
Genel olarak ifade etmek gerekirse, Space tuşunun solunda yer alan Alt tuşu, ana menüyü açmaya yararken; Alt Gr tuşu ise özel karakterlerin yazıya dökülmesinde kullanılmaktadır.
Bilgisayar klavyelerinde 2 tane bulunan Shift tuşları; klavyelerin sağ ve sol altında yer almaktadır. Klavyelerin sol alt kısmında yer alan Shift tuşu, Ctrl ve Fn tuşlarının üzerine yer alırken; sağ altta yer alan Shift tuşu ise, klavyelerin sağında yer alan Ctrl tuşu veya yön tuşlarının üzerinde konumlanmıştır.
Farklı bir yol ise; Ctrl + Shift + Boşluk tuşlarına basmaktır. Ctrl + Home tuşlarına basın A1 hücresi seçilecektir. Ctrl + Shift + End tuşlarına basın tablonun tamamının seçildiğini görürsünüz.
Çoğu kısayolu çalıştırmak için klavye üzerinden Windows ve R tuşlarına aynı anda basılarak açılan çalıştır penceresinde işlemler yapılır. Bazı durumlarda klavyedeki Windows tuşu ve diğer bazı özel tuşlara basarak işlemlere doğrudan ulaşılabilir.
F1 tuşu; neredeyse bilgisayarlar üzerine bulunan tüm programlarında yardım tuşu olarak görev yapmaktadır. Bu programlar çalışırken F1 tuşuna basılması halinde yardım programı açılmaktadır. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, F1 tuşu BIOS ayarlarına ulaşmanın kısa yolu olarak da görev yapmaktadır.
Klavye üzerinde yer alan CTRL+F internet tarayıcılarında ve işletim sisteminde yer alan programlarda arama bölmesini açmak için kullanılan bir tuş kombinasyonudur. CTRL+F tuş takımı Word ve Excel programları üzerinde ara ve değiştir sekmesini açmak için kullanılır.
Word, PowerPoint: Seçili metnin tamamını büyük veya küçük harf yapmak için shift + f3 tuşlarına basın. Excel: Seçili hücreye bir işlev eklemek için shift + f3 tuşlarına basın.
Ekran kartı sürücüsünü resetliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri