CTRL + Sol ok tuşu = İmleci bir önceki kelimenin başına taşır. CTRL + Aşağı ok tuşu = İmleci bir sonraki paragrafın başına taşır. CTRL + Üst ok tuşu = İmleci bir önceki paragrafın başına taşır. CTRL + ALT + TAB = Açık uygulama ekranını uygulama seçene kadar açık tutar.
CTRL + Sol ok: Önceki kelimenin başına gidin. CTRL + Sağ ok: Sonraki kelimenin başına gidin. CTRL + Yukarı ok: Satır başına gidin. CTRL + Aşağı ok: Satır sonuna gidin.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
CTRL + D ya da Delete = Seçili dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderir. CTRL + R = Seçili sayfayı yeniler. CTRL + V ya da Shift + Insert = Kopyalanmış öğeyi yapıştırır.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
firefox'taki ctrl+f5'in ikizi. aynı onun gibi önbelleği temizleyerek sayfayı yeniler. böylece sayfa kendine gelir.
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
Ctrl + Esc : Başlat simgesini açar. Ctrl + Sağ ok tuşu: Yazı imlecini kelimenin başına taşımaktadır. Ctrl + Sol ok tuşu: Yazı imlecini kelimenin sonuna taşımaktadır.
Bu makaledeki bir kısayolu hızlı bir şekilde bulmak için Arama'yı kullanabilirsiniz. Ctrl+F tuşlarına basın ve ardından aramak istediğiniz sözcükleri yazın. Sık kullandığınız bir eylemin kısayol tuşu yoksa, oluşturmak için bir makro kaydedebilirsiniz.
F1'den başlayarak F12'ye kadar süren fonksiyon tuşlarının başında yer alan ESC tuşunun altında ise “, é, < tuşu yer almaktadır. ESC Tuşu Ne İşe Yarar? ALT + ESC = Açılmış olan öğeler arasında, açılış sırasına bağlı olarak geçiş yapılmasını sağlar. CTRL + ESC = Başlat ekranını açar.
Klavyede Üst karakter tuşu aynı zamanda shift tuşu olarak bilinmektedir.
WASD tuşları çoğunlukla ok tuşları yerine kullanılır. WASD tuşları 4 tuştan oluşur. Bunlar; W tuşu.
Shift (üst karakter) Tuşu: Bu tuşa bir harf Tuşu ile birlikte basıldığında, o harfi büyük yazmakta veya bir rakam Tuşu ile birlikte basıldığında ise o rakam Tuşunun üst kısmında belirtilen özel karakteri yazmaktadır. Ctrl ve Alt Tuşları: Başka tuşlarla birlikte aynı anda bastığınızda, belirli işlemleri yapmaya yarar.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar ile bir dokümandaki, e-tablodaki veya sunudaki kelimeleri bulabilir ve değiştirebilirsiniz. Ayrıca Ctrl + f (Mac'te ⌘ + f) klavye kısayolunu kullanarak bir dosya içinde arama yapabilirsiniz.
Windows 10'da, ekran görüntüleri yakalamanızı sağlayan yerleşik ücretsiz ekran yakalama aracı vardır. Ekran alıntısı araç çubuğunu kullanmak için Win + Shift + S klavye kısayoluna basabilirsiniz.
Yaptığınız metin çalışmasının belli bir kısmını Mouse ile ya da klavye ile seçip Ctrl X tuşuna bastığınızda metin kesilecektir.
Genel kullanım kısayolları:
Ctrl + N: Yeni belge oluşturma. Ctrl + O: Mevcut belge açma. Ctrl + S: Açık olan belgeyi kaydetme.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Windows işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarda, Boot işlemi sırasında seçim ekranına ulaşmak için kullanılır. Bu ekrana ulaştıktan sonra bilgisayarı güvenli modda açmak, ya da bilgisayarı en son ayarlarına geri yükleme işlemi F8 tuşu vasıtasıyla yapılır.
Ekran kartı sürücüsünü resetliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri