Cunda Adası'ndan Şeytan Sofrasına gitmek için 9 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Yaklaşık olarak 16 dakika sonunda tepeye ulaşabilirsiniz.
Şeytan Sofrası girişi ücretsiz. Şahsi aracınla gelirsen otopark ücreti mevcut. Şeytan Sofrası giriş otopark ücreti 2022 yılı için 30 TL olarak belirlenmiş. Şeytan Sofrasını her saat ziyaret edebilirsin fakat özellikle akşam 18.00 sonrası oldukça kalabalık olduğunu söylemeliyim.
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzarası görünmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Şeytan Sofrasına Ne Zaman Çıkılır ? Ayvalık'a gelipte görmeden dönülmeyecek bir yer olan şeytan sofrası her saat ziyaret edilebilir. Özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklarda saat 6 dan sonra çok yoğun oluyor. Saat 8 den sonra gelmek isterseniz Restoranlardan birinde akşam yemeği yemek isteyebilirsiniz.
Penelope gelenlere çok zengin bir sofra hazırlamış. Kuraklık ve kıtlık yüzünden uzun zaman aç kalan halk, güzel sofrayı görünce onu unutup yiyeceklere hücum etmiş. Penelope de bu durumdan yararlanarak kaçıp kurtulmuş. Bu nedenle de buranın adı, Şeytan Sofrası kalmış.
İlgili 29 soru bulundu
Ayvalık ilçe merkezine 8 kilometre mesafede yer alan kayalık tepe üzerindeki Şeytan Sofrası, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzarasına sahiptir. Şeytan Sofrası'na gitmek için Ayvalık'a şehirlerarası otobüsler vasıtası veya özel araç ile ulaşmak gerekmektedir.
Ayvalık, Antik Çağ'da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia olarak anılıyordu. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli'nin Kydona köyünden ya da Girit'in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir. Bazı görüşler de Ayvalık'ın (Eolya'nın) bozulmuş şekli olduğudur.
Şeytan Sofrası: Sarımsaklı merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta, ilginç efsaneleri ve muhteşem kızıl gün batımı manzaralarıyla ünlü Şeytan Sofrası yer alıyor.
Ayvalık merkezden her 30 dakikada bir hareket eden Ayvalık Belediyesi'ne ait otobüsler, sabah 06.30 ile gece 01.00'a kadar Cunda ile Ayvalık arasında karşılıklı seferler düzenliyor. Aynı şekilde 07.00-01.00 saatleri arasında taksi dolmuş ve taksi seçenekleriyle de Ayvalık'tan Cunda Adası'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Ayvalık-Cunda arası 8 kilometredir. Bandırma-Cunda arası yaklaşık olarak 3,5 saat sürmektedir.
Bir balıkçı kasabası olan Cunda'dan adanın meşhur fener balığını (papalina), ızgara ahtapotunu yemeden dönme. Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme.
Cunda'dan Ne Alınır? Cunda'dan almadan dönülmeyecek temel şeyler zeytin, zeytinyağı, sabun, sakızlı kurabiye ve lorlu kurabiye diyebiliriz. Sakızlı ve lorlu kurabiye için adresi biliyorsunuz : ) Bunun dışındaki şeyler için ise Atölye Patika'yı önerebiliriz.
Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır. Demir kafes içine alınan ayak izine benzeyen şekil turistlerin özellikle uğradığı yerlerden biridir.
ŞEYTAN SOFRASI NEREDE? NASIL GİDİLİR? Ayvalık merkezine 8 kilometre mesafede bulunan tepeye ulaşım için belirli saatlerde Sarımsaklı'dan minibüsler geliyor.
Yöresel yemekler, Yunan mezeleri ve elbette taze balık, Ayvalık lezzetleri içinde en belirgin olanlarıdır. Ayvalık Tostu, Lor Tatlısı, peynir çeşitleri, Sakızlı Dolma, Papalina, Girit Leblebisi, Koruk Suyu başta gelen ve denenebilecek yöresel tatlar arasında gelmektedir.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Hayır, Cunda adası 1923 yılındaki mübadele ile birlikte Türklerin kontrolü altında bulunan bir Türk adasıdır. Dolayısıyla giriş yapmanız için herhangi bir vize veya prosedüre gerek yoktur.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Akçay Ayvalık arasındaki en kısa otobüs seferi 1 saat sürmektedir.
Bunun yanı sıra çevre illerden ve şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistler plajda zaman geçirebiliyorlar. Kuzey Ege'de yer alan Sarımsaklı Plajı aynı zamanda bir halk plajıdır. Bu nedenle giriş için herhangi bir ücret verilmiyor.
Sardalya, lakerda, sirkeli kalamar, ahtapot salatası, karides gibi lezzetlerin yanı sıra ısırgan otu salatası, deniz börülcesi, sarımsaklı radika, turp otu salatası yörenin meşhur otlarını tadabilirsiniz.
Yaz tatilinizi Ayvalık'ta geçirmek isterseniz bu dönemlerde gidebilirsiniz. Yazın sıcak ama serin hava görülürken kışın ılık ama yağışlı bir hava durumu yaşanıyor.
Ege bölgesinde yer alması nedeniyle kışları ılık ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır. Lodos ve poyraz rüzgârları hâkimdir. Özellikle tüm çevre bölgeler, yazın kavurucu sıcakta iken Ayvalık'ta batıdan esen İmbat rüzgârı ilçeyi serinletir. Bazı yazlarda meltem rüzgârları eser.
Ayvalık koyu 22 küçük adayı ve adacıkları barındırır. Cunda dışında hiçbirinde yerleşim yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri