Kişisel Bilgiler bölümü ve CV özetinizden hemen sonra iş deneyim bilgilerinizi tarih sırasına göre sondan başa doğru yazarsınız ve bu sayede son çalıştığınız işi vurgulamış olursunuz. Bu sıralamayı, iş verenlerin takip etmesi son derece kolaydır.
Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerini yazmalısın. Çalıştığın yerdeki pozisyonunu belirterek her birinin altına sorumluluklarını ve genel olarak yaptığın işleri kısaca listelemelisin.
Devam edilen okul bilgisinde okulun adı, okuduğunuz program ve mezun olma tarihi yer alır. Örnek olarak, "XY Üniversitesi, İşletme Bölümü, 2021'de mezun olmayı planlıyorum" şeklinde yazılabilir.
CV'nizin açıklama bölümü, işverene sizin hakkınızda kısa ve öz bir bilgi sunarak, başvurduğunuz pozisyon için neden uygun bir aday olduğunuzu göstermeye yönelik bir fırsattır. Bu bölümde sağlam ve etkili bir ifade kullanarak, iş ilanına göre öne çıkan yeterlilik ve becerilerinizi sergilemelisiniz.
İş Deneyimi: Ters kronolojik sıra ile çalıştığınız iş yerlerini ve pozisyonları kısaca listeleyin. Eğitimler/Sertifikalar. Eğitim Bilgileri. Beceriler/İlgi Alanları/Diğer Bilgiler.
İlgili 22 soru bulundu
Yeni mezunsanız eğitim bilgileri ilk sırada yer almalıdır. Yeni mezun değil, belirli bir iş deneyimine sahipseniz, bir alt basamakta yer alan “iş deneyimi” bölümü “eğitim bilgileri” bölümünden daha önce yazılabilir.
CV Özet Bilgi, özgeçmişinizin ilk sayfasında yer alır ve en fazla iki paragraf uzunluğunda olmalıdır. Bu bölümde, kendinizi ve mesleki hedeflerinizi özetleyen kısa bir açıklama yapmalısınız. Örneğin, "Mühendislik alanında 5 yıl deneyimli, yenilikçi ve çözüm odaklı bir mühendisim" gibi.
Kişisel bilgiler bölümünde muhakkak olması gereken bilgiler isim, telefon, e-posta adresi ve adres bilgileridir. Cinsiyet, doğum tarihi ve yeri, uyruk, ehliyet, medeni hal, sosyal medya hesapları ve web sitesi kişisel bilgiler bölümünüze dahil edebileceği ek bilgilerdir.
Bu durumda aldığınız ekstra eğitimleri yazmanız gerekmez, özellikle de iyi bir iş deneyimi ve eğitim geçmişine sahipseniz. CV'mizde hala biraz yer var ve öz geçmişimi biraz daha zenginleştirmek istiyorum diyorsanız gittiğiniz kursları CV'nize ekleyebilirsiniz.
Not ortalamanız yüksekse bunu CV'nizde belirtmenizi öneririz. Genellikle 3.5 ile 4.0 arası yüksek not ortalaması olarak kabul edilir. Not ortalamanız yüksek değilse bunu CV'nizde belirtmenize gerek yoktur.
Kanunda bitişik geçen veya bitişik olarak tescil ettirilmiş olan kuruluş adları bitişik yazılır: İçişleri, Dışişleri, Genelkurmay, Yükseköğretim Kurulu, Açıköğretim Fakültesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi vb.
Cevap: Kısa süreli iş deneyimlerin de sana mutlaka bir şeyler katmıştır. Bu sebeple onları da özgeçmişine ekleyebilirsin; ancak başvurduğun pozisyona uygun olan önceki deneyimlerini öne çıkarmanda fayda var.
Önce kişisel bilgileriniz sırasıyla yazılmalı. İsim, soyisim, doğum tarihi, iletişim bilgileri gibi. Sonrasında kronolojik sıralamayla eğitim bilgileri, iş deneyimi, ayrılma nedenleri ve tarihleri yazılmalı. Sonrasında kişisel hobileriniz ve becerileriniz yazılmalı.
Klasik bir özgeçmiş, kişinin adı, doğum tarihi, mevcut adresi, telefon numarası, e-posta adresi, eğitim geçmişi ve iş deneyimlerinin ayrıntılı bir listesini içermelidir.
Özgeçmişin ya üçüncü tekil kişi ya da birinci tekil kişi ağzından yazılması gerekir. Bilgisayarda yazılan özgeçmişlerde Arial ya da Times New Roman gibi karakterlerin kolay bir şekilde okunabildiği fontlar seçilmelidir.
Başvurduğun pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğin, kendini tanıtacağın ve başvuru amacınızı belirteceğin çok kısa bir paragraf yazmalısın. Adını, açık adresini, sana ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresini özgeçmişinin başına mutlaka yazmalısın.
CV özeti nedir? Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
Ön yazı, iş başvurusu yapan kişilerin niteliklerini ve işe dair ilgilerini, gelecek planlarını anlattığı kısa yazı türüdür. Ön yazı, iş başvurusu sırasında CV ile birlikte başvurulan kuruma gönderilmektedir. Ön yazıda kişinin ilgili işe karşı yaklaşımı ve iş alanında geçmiş deneyimleri özetlenmektedir.
CV İçin Etkili Bir Başlık Yazın
Başlık kısmında adınız, soyadınız, meslek ünvanınız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, yaşadığınız şehir ve eğer kullanıyorsanız Linkedin profilinizin bağlantısından başka bir şey yer almamalıdır. Başlık kısmına yazılan gereksiz bilgiler ters etki uyandırabilir.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri