CV dosyasının adı "Ad Soyad" olarak kaydedilmelidir; "yeni cv, özgeçmiş son, cv revize, güncel özgeçmiş" vb. ciddiyetten uzak isimlerle kaydedilmemeli ve gönderilmemelidir.
Örneğin ileride CV'nize ekleme yapmak istediğinizde hemen Word dosyasını açıp bunu yapabilirsiniz. Ve yine PDF olarak bu dosyayı kaydedebilirsiniz.
9. CV'nizi online olarak gönderirken, karşı tarafın da görüntüleyebileceğinden emin olduğunuz bir dosya tipinde kaydedin. Özellikle word formatı bilgisayarlarda farklılık gösterebileceği için pdf formatında göndermeniz önerilir.
CV'nizi oluştururken faydalanabileceğiniz en basit programlardan biri Microsoft Word'dür. Word ile şunları yapabilirsiniz: Hazır özgeçmiş şablonlarını kullanabilirsiniz. Hazır şablonları düzenleyerek kendi CV şablonunuzu oluşturabilirsiniz.
Uzun ve detaylı bir özgeçmişin yanı sıra, özellikle bazı küçük işletmelerde ve iş başvurularının şahsen firmaya yapıldığı durumlarda ise kısa bir CV hazırlamak gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra Kariyer.net'te boş CV formu doldurabilir ve boş CV indirebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
PDF formatında olmasına dikkat etmelisiniz. Microsoft Word ile hazırlandığında, yanlışlıkla silinmesine veya üzerinde değişiklik yapılmasına sebep olabilir. Ayrıca CV çıktısı almak gerekebileceği için bilgisayar görüntüsü ile çıktı görüntüsünün aynı olması önemlidir.
Özgeçmiş veya kapak mektubu oluşturma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, Word'de bulunan onlarca profesyonel tasarımlı özgeçmiş ve kapak mektubu şablonundan biriyle başlayın. Dosya > Yeni'ye gidin. Arama kutusuna, Özgeçmiş veya Kapak Mektubu yazın. Kullanmak istediğiniz şablona çift tıklayın.
Öz geçmiş A4 boyutunda kâğıda, 2,5 cm kenar boşlukları bırakılarak ve kağıdın tek yüzü kullanılarak yazılmalı, en fazla 2 sayfa olacak şekilde, kısa, net olmalıdır. (Akademik CV daha uzun olabilir.)
İlgili nitelikler ve iş deneyimi
CV profili, CV'nizdeki ilk öğe olduğundan, bir işe alım görevlisi, pozisyonun gereksinimlerini karşıladığınızı hemen görebilir. Ayrıca çalıştığınız sektörlerin ayrıntılarını ve sahip olduğunuz iş unvanlarını da ekleyin.
CV, A4 kağıdına hazırlanarak iş verene sunulmalıdır. Ancak başvuruyu internet üzerinden gerçekleştirecek olan kişiler hangi format ile CV göndereceği konusunda soru işaretleri ile karşılaşıyor. CV word olarak mı pdf olarak mı yollanır düşüncesi ile hareket edenler için her iki format da uygundur.
CV'ni gönderirken dosya adını kesinlikle “cv.pdf” ya da “125455214.pdf” gibi, CV'nin kime ait olduğunu belli etmeyecek şekilde gönderme. Dosya adında kim olduğunu, hangi pozisyona başvurduğunu mutlaka yazmalısın. E-mail yollarken konu kısmını boş bırakma, e-postan ekranda göründüğünde içeriği merak uyandırmalı.
CV'ye eklenecek kurslar ve sertifikalar
Fakat, eğer bu eğitimin üzerinden birkaç yıl geçmişse ve yeni sürümler hakkında güncel eğitimler almadıysanız bu eğitimi özgeçmişinizden çıkartmanız gerekir. Genel kural, yalnızca mevcut çalışma ortamıyla ilgili kurs ve sertifikaları eklemektir.
Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
CVlogin ile CV hazırlarken diploma ve sertifika eklemek için yapmanız gereken tek şey üst panelde yer alan ” Add File ” butonuna basmak ve dosyayı eklemektir. CVlogin sizin için dosyanızı boyutlandıracak ve ek dosyasına ekleyecektir.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
Kişisel Bilgiler. Adınızı, açık adresinizi, size ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresinizi özgeçmişinizin başına mutlaka yazmalısınız. Sayfanın ortasına ya da sol üst köşeye yazılmalı. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik.
Öncelikle CV`nin maddeler halinde yazıldığını bilmeliyiz. Aynı zamanda Özgeçmiş ile de karıştırmamak gerekir ki özgeçmiş maddeler halinde yazılmaz. İş başvurularında sık kullanılan `kısa özgeçmiş`tir. CV`de tarih ve imza kesinlikle olmaz.
Dolayısıyla, misalen, güneş gözlüğüyle CV fotoğrafı çekilmemelisiniz. Ayrıca gözleriniz objektife bakmalı, başka bir yere değil. Ya da selfie de çekmenizi asla önermiyoruz, neredeyse hiçkimse CV fotoğrafı olarak selfie kullanmaz.
Başvuru formu ile verilecek olan orijinal özgeçmiş bir ataç ile tutturularak, seçici komite başkanının evrakları tercih edeceği sırada dizebilmesine imkan tanınmalıdır. Diğer üyelere dağıtılacak olan kopyalar, kaybolmalarını önlemek açısından, zımbalanarak verilmelidir.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri