Adayların çoğunluğu ise iş başvurusu yapmak için saat 14:00 civarını tercih ediyor. Diğer adayların önüne geçmek istiyorsanız, yeni ilanların açılmasını bekleyip sabahın biraz daha geç saatlerinde başvuru yapmanız sizin için faydalı olabilir.
Uzmanlar iş başvurusu için en iyi saatlerin iş saatlerinde olduğunu söylüyor. Başvurunuzu akşamdan hazırlayıp ertesi gün sabah iş saatinde gönderebilirsiniz. En iyi saatlerin ise sabah 10-11 ile öğleden sonra 2-3 olduğu vurgulanıyor.
Yapılan araştırmaya göre pazartesi başvuru yapan adaylar daha başarılı oluyor. Pazartesi işe başvuran adayların yüzde 30'u olumlu bir sonuç alıyor. İnsan Kaynakları uzmanlarına göre ise özellikle Pazar gecesi 12'den sonra yapılan başvurular daha üst sıralarda gözüküyor.
Özgeçmiş adın işverenler tarafından görüntülenmez. Özgeçmiş adlarını; özgeçmişlerini ayırabilmek ve başvuru sırasında seçimini kolaylaştırmak için sadece sen görebilirsin.
İlgili 20 soru bulundu
Ya özgeçmişin tamamını gözden geçirirler ya da sadece bir göz atarlar ve devam ederler. Bu nedenle Hakkımda bölümü, kısaca sizinle ilgili temel bilgileri içerdiği için kurtarıcınız olur. 📌 İşveren özgeçmişlere göz atıyorsa, sizi diğerleri arasında öne çıkaracak hakkımda bölümünü mutlaka gözden geçirecektir.
Bugün Türkiye'de piyasa değeri en yüksek olan internet girişimlerinden biri de Kariyer.net. Bu girişimin sahipleri Tufan Sevinçel ve Sungur Ilgaz. Site, geçen yıl 100 bin dolar olan cirosunu, bu yıl 2 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Kariyer.net iş arayan internet kullanıcılarını işverenlerle buluşturuyor.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
Deneyimsiz bir aday bile olsanız şirketi iyi tanıdığınızı ve uzun süredir takip ettiğinizi yazınızda yansıtın. Ön yazınızı sunacağınız şirketin sektördeki durumunu ve rakiplerini araştırın. Bir sayfadan uzun ön yazı hazırlamayın. Ön yazınız CV'nizle örtüşmelidir.
“İlanda X bölgesinde oturan aday” diye belirtilmiş ama hiç alakası olmayan başka bir ilde oturan adaylar başvurduğunda, o adaylar direkt eleniyor. Çünkü ilanda belirtilen şehre servis yoktur yani adayın adresi uygun değildir. Elenirsiniz… Eğer adres değişikliğiniz varsa uygun yedek CV'nizi kullanabilirsiniz.
Bu durumda, iş görüşmesinden 3-7 gün sonra haber alabilirsiniz. Bazı durumlarda, işverenler iş görüşmesi sonrasında adaylar arasında daha kapsamlı bir değerlendirme süreci uygulayabilmektedir. Bu tür durumlarda, iş görüşmesinden sonraki süreç biraz daha uzayabilir ve adaylar 1-2 hafta içinde geri dönüş alabilirler.
İşverenler genellikle işe ne zaman başlayabileceğiniz sorarlar. Bu konuda, en iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır, çünkü işverenler eski işyerindeki ihbar sürelerini göz önünde bulundururlar. Eğer daha erken bir tarihte başlamak istiyorsanız, bunu işverene belirtmelisiniz.
İK departmanı şirketlerin çalışan profilini belirleyen, adaylar arasından şirkete uygun olanları seçen, onlarla tanışan, onları işe alan, şirkete adapte eden ve tüm bu süreçleri titizlikle takip eden, çalışanların taleplerini alan ve karşılayan departmandır.
İşe alım süreci, en fazla 4 hafta sürer. Ancak bazı kurumların yoğunluğuna bağlı olarak işe alım süreci uzayabilir. Örneğin bazı kurumlarda işe alım süreci 6-8 haftaya kadar çıkabilir. Fakat genel olarak işe alım sürecinin 2-4 hafta aralığında sürdüğü söylenebilir..
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde bulunan e hizmetler bölümünden "İŞKUR" başlığını bulmalısınız. İŞKUR'un sunduğu hizmetler arasından "İş Başvurusu Sonucu Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
Eğer hafta sonu da çalışılan bir kurumsa, mülakata o günlerde gitmeyi önerebilirsiniz. Mesai saatleri dışında 17:00 ya da 18:00 saatlerinden sonra mülakat yapan firmalar da olabilir. Bu firmalara denk gelebilirseniz, işten izin almak zorunda kalmayabilirsiniz.
CV'de ek iş deneyimi bölümünü kullanın
Aynı biçimde staj ve gönüllü çalışmalarınızı da CV'nizin ek iş deneyimi kısmına ekleyerek kendinizi kanıtlamanız mümkündür. Eğer saydığımız bu alanlarda hiçbir deneyiminiz yoksa o zaman kendi projelerinizi sunarak iş deneyimi kısmını güçlendirmeyi deneyin.
Özgeçmişinizde yer alan özel bölüme, iş başvurusu yapacağınız pozisyonla ilgili özel yeteneklerinizi ve becerilerinizi eklemelisiniz. Bu bölümde, dil bilgisi, yazılım becerisi, proje yönetimi veya liderlik gibi alanlarda sahip olduğunuz yeterliliklerinizi belirtmelisiniz.
Peki hobiler nelerdir? Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz. Online Sertifika al, CV'ini güçlendir!
Online iş bulma platformu Kariyer.net veri tabanından 50 bin kişiye ait e-mail adresi, kullanıcı şifresi, doğum tarihi, telefon numarası gibi bilgiler çalındı. Olayla ilgili Kariyer.net, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na bilgi verdi ve kurumdan açıklama yapıldı.
YANLIŞ: Sadece süper özgeçmişi olanlar Kariyer.net'te iş bulabiliyor. DOĞRU: 22 milyon özgeçmişin yer aldığı Kariyer.net'te her ay yaklaşık 50 bin kişiye iş fırsatı sunuluyor. Ve iş bulmak için atomu parçalamanıza gerek yok!
Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafından hazırlanan çalışmanın sonuçlarına göre; 2019-2021 döneminde yılda ortalama 1,6 milyondan fazla kişi yeni işini Kariyer.net ile buldu. Bu etki, Kariyer.net ekosisteminde yer alan platformlar da dahil edildiğinde doğrudan ve dolaylı olarak yılda 2,6 milyon kişiye erişiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri