Genelde yaz aylarında akarsu ve göl kenarlarına pikniğe gittiğimizde birçok midye kabuğu görürüz bunların sebepleri suyun azalarak midyelerin dışarıda kalması ve sığ kısımda ki su birikintilerin normal akar kısımdan daha sıcak olduğu için midyelerin ölmesi ile sonuçlanır.
Elinize alın. Önce biraz bastırın kapansın. Sonra az kuvvet uygulayarak açmaya çalışın. Ölüyse hemen açılır canlıysa direnç gösterir kutu gibi kapalı kalır.
Midyeler bulundukları yerde beslenebiliyorlarsa yer değiştirmezler, benim midyelerim uzun sürede yer değiştiriyor çünkü tatlı su midyesi seninkiler ise sürekli beslenebilecekleri yer arıyorlar bulsalar ztn hareket etmezler ama tuzlu su midyesi olduğundan tatlı sudan kaçıyor.
Midye denizlerde yaşayan, yassı solungaçlılar ailesinden, solungaçla solunum yapan, boyları 5 ila 60 cm arasında, yaklaşık 12-14 yıl yaşam süresi olan omurgasız canlı türüdür. Midyelerin çenetleri(kabukları) siyah, oval ve iki tarafı da birbiriyle aynıdır. Yaklaşık olarak 11000 midye türünün olduğu bilinmektedir.
Midyelerin Akvaryuma sağladığı faydalar
-Oksijene çok az ihtiyaç duyduğu için beslemesi kolaydır. -Akvaryumunuzu zenginleştirir. -Balıklar için gerçekçi bir ortam oluşturur.
İlgili 38 soru bulundu
Ömürleri ne kadardır. Midyelerin doğada ömürleri 10 sene civarı denmektedir.
Üretilmiş veya avlanmış veya toplanmış midyeler kesinlikle imha edilir.
Midye Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi etini tükettiğimiz hayvanlarda yani memelilerde adet görülür. Midye ise omurgasız bir canlıdır dolayısıyla adet görmesi gibi bir şey söz konusu değildir.
Ağır metaller kirli sularda birikir. Midye içine çektiği parçacıklardan sindiremediklerini tekrar dışarıya atar, denizden çıkarıldıktan sonra kısa sürede ölür ve çok çabuk bozulur.
Midyelerin içinde bulunan etsi besin, bakteri, virüs, mantar ve balık dışkılarının öğütülmüş halidir.
- Balıklar için doğal bir ortamoluşturup kumunuzu zenginleştirir. - Midyeler sudaki bakterilerlebeslendikleri için balık ölümlerinde azalma olur. - Midyeler gayetsağlıklıdır. Akvaryumunuzun suyunu berraklastırır.
Midyeler su kolonundan alg, bakteri, fitoplankton ve diğer küçük partikülleri süzerek beslenirler. Sırasıyla balıklar, sürüngenler, amfibiler, kuşlar ve memeliler tarafından avlanırlar.
Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, bir soruya verdiği yanıtta midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' belirtti.
Midye bir işe yaramaz boşuna zahmet etmeyin. 85 cmlik akvaryumda o balıklarla suyunuz çok kaliteli bir dış filtre olmadıkça hep kirli kalacaktır. 20 midye de koysanız bir faydasını göremezsiniz. Midye pislik tüketmez. Suda bulunan mikron seviyede besinleri ve bakterileri tüketir.
Suyu birkaç gün öylece açık havada beklettiğinizde, sol taraftakinde hızla bakteri ve alg oluşumu görülmektedir. Sağ taraftakinde ise bu olmaz. Daha doğrusu olur, ancak oluşan bu organizmaları ve bunların oluşturdukları kolonileri istiridyeler filtreleyerek yerler. Bu sayede su çok daha temiz ve berrak gözükür.
Her bir midye saatte 8 ile 10 litre arasında suyu süzüyor. Bu çiftlikte milyonlarca midye olduğunu düşünün; şu çiftliğin bile denize katkısı muazzam.
İslam hukukçuları bu hususta farklı görüşler ortaya koymuşlardır. Hanefiler, Kur'an ve sünnetteki nasları değerlendirip şu sonuca varıyorlar: Deniz hayvanları ifadesiyle balık türü kastedilmiştir. Bundan ötürü denizde yaşasa da deniz türüne girmeyen midye ve benzeri hayvanların yenmesi caiz olmaz.
Midyeler ayrı eşeyli olup, olgun erkeklerde gonadlar krem-beyaz, dişilerde ise portakal sarısı tonlarındadır. Kabuklar kapalı iken cinsiyet ayrımı yapılamaz. Ancak midye kabuğunu su içinde hafif açtığında renklenme fark edilebilirse cinsiyetleri hakkında konuşulabilir.
Midye oval bir görünüme sahip bir deniz ürünüdür. Renk olarak genelde birbirine benzeyen bir istiridye türüdür.
Hanefi mezhebi midye yemenin haram olduğunu kabul etmektedir. Çünkü midye balık görünümünde olan bir canlı değildir. Bu sebeple bu canlıyı yemek doğru değildir.
özellikle liman bölgeleri. bu bölgelerden toplanan ve akıntıya bolca maruz kalmış midyeler boyut olarak fazladır. bunların bünyesinde çok fazla ağır metal birikir. yani ister temiz olsun ister kirli, büyük midyeleri tüketmeyin. çok fazla süzmüş, çok fazla biriktirmiştir..
Buna göre 100 gram midye 86 kcal kalori vardır ve 3,6 gram karbonhidrat içerir. Bunun yanı sıra 100 gram yani bir porsiyonluk midye 14,7 gram protein, 1,0 gram yağ, 65,0 miligram kolesterol, 54,0 IU A vitamini, 204,0 miligram potasyum, 44,0 miligram kalsiyum ve 3,3 miligram demir içerir.
Midye, omurgasız canlılar arasında yer alan bir deniz ürünüdür. Siyah sert bir kabuğa sahiptir.
İstanbul'da iskele demirleri, köprü kolonları ve teknelerin altları gibi denizin içerisinde bulunan metallerin üzerine yapışmış haldeyken toplanan midyeler, sağlığı tehdit ediyor. İstanbul'da midye avcılığı yasak. Bakanlığın belirlediği yerlerde ruhsatlı tekne ve kişiler tarafından midyelerin toplanması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri